BEACH VOLLEY

Όλα έτοιμα για την γιορτή στον Άγιο Νικόλαο

Όλα έτοιμα για την γιορτή στον Άγιο Νικόλαο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η συνέντευξη Τύπου του τελικού τουρνουά Masters στον Άγιο Νικόλαο στο Δημαρχείο της πόλης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της ΕΟΠΕ Γιώργου Καραμπέτσου, του Γενικού Γραμματέα Νεκτάριου Χαλβατζή, μελών του ΔΣ, εκπροσώπων των συνδιοργανωτών και αθλητών και όλοι τους δεν έκρυψαν την μεγάλη τους χαρά που η διοργάνωση φιλοξενείται στον Άγιο Νικόλαο.

Την συνέντευξη Τύπου προλόγισε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε: «Σήμερα ξεκινά στον Άγιο Νικόλαο άλλο ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός όπως είναι οι τελικοί του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley. Να ευχαριστήσω τον πρόδρο της ΕΟΠΕ κ. Καραμπέτσο γιατί μας έκανε την τιμή να μας εμπιστευτεί την διοργάνωση ενός Ολυμπιακού αθλήματος. Αυτό είναι το τρίτο αθλητικό γεγονός της πόλης μας και θεωρώ ότι έχουμε αποδείξει στην Ελληνική αθλητική ηγεσία ότι έχουμε την δυνατότητα και τα μέσα για να στηρίξουμε τον αθλητισμό. Έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια από τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αγίου Νικολάου και με την συμπαράσταση όλων καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας και αυτό το γεγονός.

Έχουμε συζητήσει με την Ομοσπονδία ώστε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα να έχει αποκτήσει συνεχόμενη παρουσία στην πόλη μας και να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα event. Θεωρώ ότι είμαστε κοντά στην συμφωνία για την παρουσία του Beach Volley στον Άγιο Νικόλαο κάθε καλοκαίρι».

Κατόπιν τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος που τόνισε:

«Καλησπέρα σε όλους. Από την αρχή στόχος της νέας διοίκησης είναι να επανεκκινήσουμε το beach volley. Για πολλά χρόνια το άθλημα είχε πολλές επιτυχίες, μέχρι το 2012 που συμμετέχαμε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Από εκεί και μετά είχε αφεθεί στην τύχη του και από την πρώτη μέρα δουλειάς είπαμε να το κάνουμε και πάλι άθλημα. Διαθέτουμε τους πρωταγωνιστές που είναι οι αθλητές και οι αθλήτριες, ψάχνουμε σπόνσορες και Δήμους για να το ξεκινήσουμε και πάλι. Μέσα από τους Δήμους που αγκάλιασαν αμέσως αυτή την προσπάθεια ήταν και ο Άγιος Νικόλαος, γεγονός που είναι ιδιαίτερο για μένα λόγω της καταγωγής της μητέρας μου που είναι από την Κρήτη. Όσες μέρες είναι εδώ το προσωπικό μας η φιλοξενία είναι εκπληκτική. Θεωρώ ότι εύκολα θα μπορούμε να βρούμε την λύση και να κάνουμε κάθε χρόνο εδώ την τελική φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες αυτές τις δύσκολες εποχές για την χώρα μας. Όπως και με τους άλλους δήμους που συνεργαστήκαμε είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Η δημοτική αρχή και εμείς ως Ομοσπονδία κάνουμε τα πάντα για να έχει επιτυχία αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός και είναι δεδομένο από εμάς ότι κάθε χρονιά θα είναι και καλύτερα. Το όραμα είναι να έρθει κόσμος να απολαύσει το άθλημα. Από το beach volley τραβάμε κόσμο και στη σάλα, ενώ το αντίθετο δεν γίνεται. Είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα έχουμε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα για να γιορτάσουμε την Κυριακή το τέλος του beach volley για το 2017».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΠΕ κ. Χαλβατζής, το μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ κ. Καζάκου και οι εκπρόσωποι του Δήμου Αγίου Νικολάου. Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Νεκτάριος Χαλβατζής (Γενικός Γραμματέας ΕΟΠΕ)

«Φέτος γίνεται μία επανεκκίνηση και χαίρομαι που σε όλα τα μέρη που πήγαμε φέτος όλοι έμειναν ευχαριστημένοι, όχι μόνο οι αθλητές αλλά και ο κόσμος που γέμισε τις κερκίδες. Οι τελικοί της Κυριακής θα είναι η κορύφωση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος όπου θα αναδειχθούν οι πρωταθλητές Ελλάδας σε άνδρες και γυναίκες. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Δήμους, τους χορηγούς μας που είναι δίπλα μας και όλους αυτούς που βοηθούν στην προβολή της διοργάνωσης και του αθλήματος. Καλώ όλο τον Άγιο Νικόλαο να έρθει στην παραλία «Άμμος» να παρακολουθήσει ένα εντυπωσιακό θέαμα που δεν έχει ξαναδεί».

Ελένη Καζάκου (Μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ)

«Ο αθλητισμός είναι μέρος της παιδείας και οφείλει η πολιτεία να στηρίζει τέτοιες διοργανώσεις. Ο Δήμος Αγίου Νικολάου άδραξε αυτή την ευκαιρία και διοργανώνει αυτό το μεγάλο event. Μπορείο να είναι η πρώτη φορά που φιλοξενεί το άθλημα του beach volley, είναι γεγονός όμως ότι έχει πάρει πιστοποιήσεις για μεγάλες διοργανώσεις και έχει πάρει άριστα. Ως εκπρόσωπος ευχαριστώ τον Δήμο όσο και τον ΠΑΟΔΑΝ, τους χορηγούς όλους και την Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης. Εύχομαι στους αθλητές και στις αθλήτριες το καλύτερο. Θέλω να ευχαριστήσω και όλο το τεχνικό επιτελείο της ΕΟΠΕ που εργάστηκε πολύ προκειμένου να βγει αυτή η διοργάνωση. Καλή επιτυχία και ένα καλό τριήμερο σε όλους».

Χάρης Αλεξάκης (Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου)

«Σήμερα φιλοξενούμε άλλη μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση και είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε στην προσπάθεια της Ομοσπονδίας για την αναγέννηση του Beach Volley.

Ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους του αθλήματος για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν. Η προσπάθεια για να στηθεί μία τέτοια διοργάνωση είναι μεγάλη αφού οι απαιτήσεις είναι πολλές. Η ΕΟΠΕ είναι δίπλα μας οπότε με πείσμα, επιμονή και πολύ τρέξιμο καταφέραμε να στήσουμε ένα καλό γήπεδο. Μετά το τέλος των αγώνων ίσως παραμείνει το φιλέ στην άμμο για να δώσουμε κίνητρο στον κόσμο να παίζει στις παραλίες.

Ο Δήμος προσπαθεί να αναπτύξει τον αθλητικό τουρισμό μέσα από διοργανώσεις και διάφορα camp οπότε σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Beach Volley. Καλώ όλους όσους τους αρέσει το άθλημα να έρθουν και να δουν τους αγώνες, γιατί τέτοιου επιπέδου διοργανώσεις δεν γίνονται συχνά στην Κρήτη. Να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές, που μετέχουν στους τελικούς, χωρίς τραυματισμούς και καλή συνέχεια σε όποια άλλη διοργάνωση πάρουν μέρος στο μέλλον».

Ελευθέριος Ραφαϊλάκης (Πρόεδρος Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου)

«Θέλω και εγώ να ευχαριστήσω την ΕΟΠΕ που μας εμπιστεύτηκε τον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Είναι σημαντικό να είμαστε συμμέτοχοι στην επανεκκίνηση του αθλήματος. Επίσης να ευχαριστήσω την Δημοτική Ανώνυμη Εταιρία Αγίου Νικολάου (ΔΑΕΑΝ) καθώς συνεργαζόμαστε επιτυχημένα σε ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση.

Η πόλη του Αγίου Νικολάου διαθέτει πολλές και καλές παραλίες για αυτό θέλουμε να αναπτύξουμε τα αθλήματα που σχετίζονται με την θάλασσα και ειδικά με τον “βασιλιά της άμμου”, το Beach Volley. Καλώ τον κόσμο να έρθει και να παρακολουθήσει τους αγώνες και εγγυόμαστε ένα πολύ θεαματικό τριήμερο στην άμμο».

Μιχάλης Γαρυφαλλάκης (Διευθυντής της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Αγίου Νικολάου)

«Είναι σημαντικό που είμαστε μέρος μίας τέτοιας διοργάνωσης και συνάμα ευχαρίστηση να συνεργαζόμαστε με ανθρώπους που έχουν την ανάλογη τεχνογνωσία. Έτσι παίρνουμε και εμείς γνώση ώστε να μπορέσουμε να παρουσιαστούμε στο μέλλον πολύ καλύτεροι

Έχουμε συζητήσει με την Ομοσπονδία ώστε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα να έχει αποκτήσει συνεχόμενη παρουσία στην πόλη μας και να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα event. Θεωρώ ότι είμαστε κοντά στην συμφωνία για την παρουσία του Beach Volley στον Άγιο Νικόλαο κάθε καλοκαίρι».