Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Όλα έτοιμα για το πρώτο σερβίς των τελικών!

Όλα έτοιμα για το πρώτο σερβίς των τελικών!
Το πρώτο σερβίς της τελικής σειράς θα γίνει την Τρίτη (19/4, 19.00, Novasports-3, Διαιτητές: Παπαδογούλας, Γεωργιάδης)  στο «Δημήτρης Βικέλας» της Ερμούπολης μεταξύ του Φοίνικα Σύρου και του ΠΑΟΚ με την ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις 3 νίκες να στέφεται πρωταθλήτρια!

Ο Φοίνικας Σύρου έχει… ξεσηκώσει όλο το νησί στο πόδι αφού είναι αναμφίβολλα το καμάρι της πρωτεύουσας των Κυκλάδων και θέλει να γίνει η πρώτη επαρχιακή ομάδα που θα στεφθεί πρωταθλήτρια. Το Πειρατικό θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά στην ιστορία του σε τελικούς μετά τη σεζόν 2011-12. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Φοίνικας θα έχει πλεονέκτημα έδρας σε τελικούς.

Για τους λάτρεις της.. ιστορίας, αυτή είναι η δεύτερη φορά μετά τη σεζόν 1996-97 (όταν ο Άρης είχε αναμετρηθεί με την Ορεστιάδα) που δεν υπάρχει ομάδα της Αθήνας ή του Πειραιά στους τελικούς της Α1 Ανδρών.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ θέλει να παραμείνει πρωταθλητής και να κατακτήσει τον τρίτο τίτλο του στο ανδρικό βόλεϊ μετά το νταμπλ της σεζόν 2014-15 ενώ αν κατακτήσει τον τίτλο θα γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία που θα κατακτήσει πρωτάθλημα προερχόμενη από την 4η θέση στην κανονική περίοδο και η δεύτερη της Θεσσαλονίκης μετά τον Ηρακλή που θα πάρει πρωτάθλημα με μειονέκτημα έδρας στους τελικούς.

Νίκολιτς: «Να διεκδικήσουμε τον τίτλο»

Ο προπονητής του Φοίνικα Σύρου, Ντούσκο Νίκολιτς δήλωσε: «Είμαστε πανέτοιμοι για να διεκδικήσουμε τον τίτλο. Είναι πολύ ωραίες οι στιγμές που ζει η ομάδα μου. Οι παίκτες μου το απολαμβάνουν και θέλουν να αποδείξουν πως δεν έφτασαν τυχαία ως εδώ. Θέλουμε να παίξουμε ποιοτικό βόλεϊ απέναντι σε μία σπουδαία ομάδα με πολύ καλούς παίκτες που έρχεται και με καλή ψυχολογία. Στην κανονική περίοδο νικήσαμε δύο φορές τον ΠΑΟΚ και στο Λιγκ Καπ εδώ στην έδρα μας χάσαμε στις λεπτομέρειες. Άρα, μπορούμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό για τον σύλλογο και τον κόσμο της Σύρου που θα μας υποστηρίξει».

Καλμαζίδης: «Όλη η ομάδα της Σύρου μπορεί να μας κάνει ζημιά»

Στο έτερο στρατόπεδο, ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης σχολίασε: «Μετά τους αγώνες με τον Ολυμπιακό ξεκινάμε άλλη μία μεγάλη δοκιμασία. Πρέπει να βρούμε τρόπο ώστε να ξαναμπούμε σε αγωνιστικό πνεύμα και να δούμε αυτά τα παιχνίδια ένα – ένα, όσο το δυνατόν πιο σοβαρά. Δεν είναι μόνο ο Ντόκιτς επικίνδυνος από τη Σύρο. Όλη η ομάδα της Σύρου μπορεί να μας κάνει ζημιά. Πρέπει να παρουσιαστούμε γεμάτοι ενέργεια και πάθος για να πάρουμε από την αρχή προβάδισμα στις νίκες όπως κάναμε και με τον Ολυμπιακό στους ημιτελικούς. Αυτό θα μας βοηθήσει ψυχολογικά. Εξάλλου πρέπει να το πάρουμε απόφαση πως για να στεφθούμε πρωταθλητές πρέπει να πάρουμε τουλάχιστον μία νίκη εδώ στη Σύρο».