ΔΙΕΘΝΗ

«Όλα καλά, όλα ΑΝΘΗρά» για Βασιλαντωνάκη, Κιόση!

«Όλα καλά, όλα ΑΝΘΗρά» για Βασιλαντωνάκη, Κιόση!

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο φετινό ιταλικό πρωτάθλήμα της Serie A με την Μπούστο Αρζίτσιο πανηγύρισε η Ανθή Βασιλαντωνάκη, ενώ αήττητη συνεχίζει στην Serie A2 η Θεσσαλονικιά διεθνής της Πέζαρο.

Μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Μόντενα, η ομάδα της Ανθής Βασιλαντωνάκη, αν και δυσκολεύτηκε στο εντός έδρας ματς της 3ης αγωνιστικής κόντρα στη Μοντικιάρι, κατέφερε τελικά να φτάσει στο νικηφόρο 3-0 (26-24, 26-24, 25-17) και να σκορπίσει ικανοποίηση στους περίπου 2.500 θεατές που βρέθηκαν στο Palayamamay – Maria Piantanida.

Τοπ σκόρερ για την Μπούστο ήταν με 24 πόντους η Βαλεντίνα Ντιουφ, άλλους 9 πόντους πρόσθεσε η Βασιλαντωνάκη (8/17 επ., 1 άσο), ενώ για τις φιλοξενούμενες η Σέρβα Μαλαγκούρσκι σταμάτησε στους 16π.

Με τη νίκη αυτή η ομάδα της διεθνούς Ελληνίδας έφτασε τους 6 βαθμούς, που μαζί με τις Κονελιάνο, Νοβάρα και Μόντενα τη φέρνει στην 2η θέση πίσω από την πρώτη και αήττητη με 9 βαθμούς Φοπαπεντρέτι Μπέργκαμο.

“Πάτησε κορυφή” η αρχηγός

Ό,τι όμως, προς στιγμήν, δεν έχει καταφέρει η Βασιλαντωνάκη, το κατάφερε, μία κατηγορία πιο κάτω, η αρχηγός της Εθνικής μας, Ελένη Κιόση. Ακόμη και σε μία άσχημη μέρα της διεθνούς μας, όπου η συγκομιδή πόντων της δεν ξεπέρασε τους 8 πόντους, η ομάδα της MyCicero Πέζαρο φιγουράρει με 9 βαθμούς μόνη και αήττητη στην κορυφή της βαθμολογίας της Serie A2 Ιταλίας.

Με την Ντεγκράντι να αναδεικνύεται με 16 πόντους σε τοπ σκόρερ του αγώνα, οι γηπεδούχες επικράτησαν με 3-0 (25-23, 25-16, 25-19) της Φενέρα Κιέρι, που δεν είχε παίκτρια με διψήφιο αριθμό πόντων.

Αντίθετα με το “3 στα 3” της Κιόση, το… καλό δεν τρίτωσε και για την έτερη διεθνή άσο, Μαρία Νομικού στο δεύτερο συνεχόμενο ματς των 5 σετ. Στο εντός έδρας ματς με την Μπατιστέλι Μαρινιάνο, η Τρεντίνο των Κιγιάκοβα, Νομικού, αν και ξεκίνησε καλά βρέθηκε πίσω με 2-1 σετ και παρά την προσπάθειά της δεν κατάφερε στο ταί μπρέικ να αποτρέψει με 3-2 (20-25, 25-20, 25-20, 22-25, 15-9) σετ την πρώτη της φετινή ήττα σε ένα απόλυτα ισοροπημένο παιχνίδι, που κρίθηκε στα σημεία.

Για τις γηπεδούχες, που βρίσκονται με 6 βαθμούς μαζί με την Λενιάνο στην 4η θέση της κατάταξης, η Μαρία Νομικού έμεινε στοςυ 5 πόντους, 13 πόντους πρόσθεσε η Κιγιάκοβα, ενώ τοπ σκόρερ με 28 πόντους ήταν η Ραμόνα Αρίκο. Για τις νικήτριες, που με 5 παίκτριες με διψήφιο αριθμό πόντων είχαν σαφή πλουραλισμό στην επίθεση, τοπ σκόρερ με 19 πόντους ήταν η Αγκοστινέτο.

Photo: Eleonora Ioele