ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Όλα στο φως

Όλα στο φως

Στην δημοσιότητα τα έγγραφα που έστειλε στην CEV υπερασπιζόμενη τον Ολυμπιακό στο θέμα του Νεϊθαν Γουνεμπάϊνα έδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία με τον πρόεδρο της Γιώργο Καραμπέτσο να διαψεύδει τους ισχυρισμούς των Γάλλων περί ρατσιστικής συμπεριφοράς δηλώνοντας πως ήταν παρόντας στο συγκεκριμένο παιχνίδι…

Η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ

H Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης δημοσιοποιεί την αλληλογραφία της με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (CEV) αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με τον αθλητή της γαλλικής Τουρ, Νέιθαν Γουνεμπάινα στον αγώνα Ολυμπιακός – Τουρ για το Challenge Cup.


Η επιστολή του Προέδρου της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργου Καραμπέτσου στη CEV
Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Σχετικά με το συμβάν που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα του Challenge Cup Ολυμπιακός – Τουρ και του αθλητή της γαλλικής ομάδας Νέιθαν Γουνεμπάινα, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ήμουν παρών στο συγκεκριμένο παιχνίδι και δηλώνω κατηγορηματικά ότι κανένα ρατσιστικό σύνθημα δεν ακούστηκε ποτέ εναντίον του αθλητή.

Δεν υπήρχε ποτέ καμία ρατσιστική συμπεριφορά στο παρελθόν, παρά το γεγονός ότι αρκετοί έγχρωμοι αθλητές συμμετείχαν σε συλλόγους ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ στην πατρίδα μας.

Ο σύλλογος του Ολυμπιακού έχει αναπτύξει ιδιαίτερες δράσεις εναντίον του ρατσισμού, με υπεύθυνο τον Κριστιάν Καρεμπέ, πρώην Γάλλο διεθνή ποδοσφαιριστή, ο οποίος κατέχει τη θέση του συμβούλου στρατηγικής της διοίκησης του Ολυμπιακού.

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε τέτοιου είδους θέματα, αφού φιλοξενεί χιλιάδες πρόσφυγες που έρχονται και από άλλες χώρες.

Εξάλλου, η Ομοσπονδία μας και εγώ προσωπικά ως Πρόεδρός της είμαστε ευαισθητοποιημένοι σε τέτοια γεγονότα, έχουμε αναπτύξει παρόμοιες δράσεις, όπως στο πρόσφατο παρελθόν σχετικά με τη βία εναντίον των γυναικών.

Με βάση τα παραπάνω, θεωρούμε ότι οι θέσεις του συγκεκριμένου αθλητή και όσοι τις ενστερνίστηκαν και τις αναπαρήγαγαν με σκοπό να επωφεληθούν για το επόμενο παιχνίδι, είναι εντελώς αβάσιμες και συκοφαντικές.

Γιώργος Καραμπέτσος,
Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης.

Η απόφαση της CEV

Εκδόθηκε την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας σχετικά με τη διαμαρτυρία της Γαλλικής Τουρ και αποφασίστηκε:

1. Η καταγγελία της Τουρ απορρίπτεται.

2. Το αποτέλεσμα του αγώνα Ολυμπιακός – Τουρ 3-0 επιβεβαιώνεται.

3. Η αποβολή του αθλητή Νέιθαν Γουνεμπάινα επιβεβαιώνεται.