Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ολυμπιακός: «Καλή τύχη Κώστα. Σε ευχαριστούμε»

Ολυμπιακός: «Καλή τύχη Κώστα. Σε ευχαριστούμε»

Με μία συγκινητική ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του Ερασιτέχνη η “οικογένεια” του Ολυμπιακου, αποχαιρέτησε ένα εκλεκτό μέλος της, μια “θρυλική” μορφή του αθλήματος, τον σπουδαίο πρωταθλητή και άνθρωπο , Κώστα Χριστοφιδέλη, ο οποίος δεν θα συνεχίσει να αγωνίζεται στα “ερυθρόλευκα”.

Οι τίτλοι τέλους μιας καριέρας γεμάτης διακρίσεων και τροπαίων έπεσαν και επίσημα πλέον για τον Κώστα Χριστοφιδέλη ο οποίος σταματά την ενεργό δράση και με ανακοίνωσή του ο Ολυμπιακός υποκλείνεται στον αρχηγό του, λέγοντας του ένα μεγάλο ευχαριστώ…

Ο τελευταίος φετινός τελικός κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν και ο τελευταίος αγώνας του Κώστα Χριστοφιδέλη ως αθλητής, καθώς ο εμβληματικός αρχηγός των Πειραιωτών αποφάσισε να βάλει τέλος σε μια σπουδαία καριέρα που ξεκίνησε το μακρινό 1991 από την Καβάλα.

Έκτοτε και για 28 χρόνια ο Κώστας Χριστοφιδέλης φρόντισε να γράψει την δική του μοναδική ιστορία κατακτώντας 24 συνολικά τρόπαια εκ των οποίων 2 Ευρωπαϊκά και να ζήσει μοναδικές στιγμές με την Εθνική έχοντας αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Αθλητής κόσμημα για το ελληνικό βόλεϊ, με τον Καβαλιώτη άσο να απολαμβάνει τον σεβασμό και την αγάπη όλων.

Ο Ολυμπιακός με ανακοίνωση που εξέδωσε αποχαιρετά τον αρχηγό του που συνέδεσε το όνομά του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ιστορίας του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού ΣΦΠ

“Tο καλοκαίρι του 1994, ένας 17χρόνος ταλαντούχος και ελπιδοφόρος αθλητής, υπέγραφε στην Ιστορική Λέσχη του Ολυμπιακού, το πρώτο του συμβόλαιο με τον σύλλογο μας.

Προερχόμενος από την Καβάλα, όπου και έκανε τα πρώτα του βήματα το 1991, ξεκίνησε ένα μαγικό ταξίδι, το οποίο ολοκληρώνεται 28 χρόνια μετά.

Μια λαμπρή καριέρα στη διάρκεια της οποίας κατέκτησε 24 τίτλους εκ των οποίων 2 Ευρωπαϊκούς με τη φανέλα του Ολυμπιακού, 10 Πρωταθλήματα, 7 Κύπελλα, 4 Λιγκ Καπ και 1 Σούπερ Καπ.

Σε όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά ραντεβού, ήταν εκεί. Με 6 συμμετοχές σε ευρωπαϊκούς τελικούς και δυο κατακτήσεις.

Η οικογένεια του Ολυμπιακού αποχαιρετάει με τιμές τον Κώστα Χριστοφιδέλη. Έναν μεγάλο αθλητή, έναν άξιο πρωταθλητή, έναν εμβληματικό αρχηγό, έναν γενναιόδωρο άνθρωπο.

Σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά, το… πεφταστέρι του Θρύλου, μας αναγκάζει να υποκλιθούμε και να κάνουμε μια ευχή: «Καλή τύχη Κώστα. Σε ευχαριστούμε. Εις το επανιδείν»!

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...