ΔΙΕΘΝΗ

«Ονειρεμένο» ποδαρικό του MVP Τζούριτς (vid)

«Ονειρεμένο» ποδαρικό του MVP Τζούριτς (vid)

Με τον καλύτερο τρόπο άνοιξε στη Μόντενα ο Έλληνας διεθνής της Βερόνα την αυλαία των πλέι όφ της ιταλικής Superlega, καθώς με 28 πόντους του η ομάδα του επικράτησε με 3-1 (25-23, 18-25, 29-27, 30-28) σετ της πρωταθλήτριας Ιταλίας και έκανε ένα σημαντικό βήμα για τη συνέχεια.

Μετά τον ευρωπαϊκό θρίαμβο του Απόστολου Αρμενάκη, η παρέα του Ν΄Γκαπέ (24π, 56% επ., 4 μπλοκ) “τα’ δε όλα” κόντρα σε έναν ακόμη Έλληνα, που την υποχρέωσε σε ήττα, περίπου ένα μήνα μετά το εις βάρος της 3-0 στη Βερόνα για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και λίγα 24ωρα πριν από το δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι (9/3) στην έδρα του “Ρωμαίου και της Ιουλιέτας”.

Απίστευτη εμφάνιση από τον Δημήτρη Τζούρτς που με 22/41 επιθέσεις (54%), 3 μπλοκ, 1 άσο πέρα από τον τίτλο του τοπ σκόρερ κέρδισε μαζί με το χειροκρότημα των περίπου 4500 θεατών του “PalaPanini” και αυτόν του πολυτιμότερου παίκτη (MVP) της αναμέτρησης.

Μετά τον θρίμαβο της Βερόνα ο συμπαίκτης του Τζούριτς, Μπαράνοβιτς έπλεξε το εγκώμιο του διεθνούς μας άσου λέγοντας μεταξύ άλλων “νομίζω ότι όλοι έπαιξαν καλά, οφείλω όμως να συγχαρώ τον Τζούριτς γιατί πραγματικά ήταν…. καταστρέπτικός!”

Σε αντίθεση με τον Τζούριτς, στην Περούτζια ο διεθνής της Πιατσέντζα, Γιώργος Τζιουμάκας δεν κατάφερε να ξεκινήσει “με το δεξί” τις υποχρεώσεις του στα πλέι όφ κόντρα στους πρώην συμπάικτες του. Υπό το βλέμμα του νεοπαοκτηθέντα πρώην πασαδόρου του Φοίνικα Σύρου, Ματέο Πάρις οι γηπεδούχοι με σερβίς (7-0) και επίθεση (63%-50%) για… Όσκαρ σάρωσαν με 3-0 (25-13, 25-17, 25-18) τους αντιπάλους τους και έβαλαν τις βάσεις για τη συνέχεια στη διοργάνωση.

Τοπ σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Ατανασίεβιτς με 16 πόντους, ενώ για την ομάδα του Τζιουμάκα, που αγωνίστηκε ως αλλαγή, χωρίς πόντο, 12 πόντους σημείωσε ο Ερνάντεζ.

Δείτε στο video τα highlights του αγώνα Μόντενα-Βερόνα