A2

Η ώρα των πρωταγωνιστών των μπαράζ της Ριζούπολης

Η ώρα των πρωταγωνιστών των μπαράζ της Ριζούπολης
Λίγες ώρες πριν τις μάχες στο κλειστό της Ριζούπολης το διήμερο 31/3-1/4 για την άνοδο στη Volleylegue, οι πρωταγωνιστές των 4 ομάδων, που συμμετέχουν στα μπαράζ ανόδου του Α’ ομίλου της Α2 Ανδρών (ΑΕΚ, Ροδίων Άθλησις, Απόλλωνας Αθηνών και Παλλήνη) κάνουν τις εκτιμήσεις τους για το πως θα καταφέρουν το απόγευμα της Κυριακής να “πατήσουν” στα “σαλόνια” του ελληνικού βόλεϊ ανδρών.
Νίκος Νεόφυτος (ΑΕΚ): «Την Κυριακή να είμαστε στην Α1» 
«Η ΑΕΚ θεωρώ είναι το φαβορί. Έχουμε πολύ καλή ομάδα, υπάρχει οργάνωση και είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας. Έτσι όπως είναι το σύστημα διεξαγωγής με τους μονούς αγώνες δεν δικαιολογείται και δεν έχεις περιθώρια για κανένα λάθος. Είμαστε έτοιμοι και πιστεύω θα βρισκόμαστε στην Α1 την Κυριακή το απόγευμα. Δεν υπάρχει άγχος που παίζουμε στην έδρα του Απόλλωνα. Αν δεν θέλαμε οι αγώνες δεν θα γινόντουσαν εκεί. Για εμάς δεν έχει σημασία, όπου και αν μας έλεγαν να παίξουμε θα παίζαμε».
Παναγιώτης Δανιάς (Απόλλων Αθηνών): «Σε νοκ άουτ αγώνα υπάρχουν αρκετοί παράμετροι»
«Η σεζόν για εμάς είναι παραπάνω από ικανοποιητική. Μόνο το γεγονός ότι τερματίσαμε πρώτοι στον όμιλό μας, πετύχαμε τον στόχο μας. Όμως, τώρα που είμαστε στα μπαράζ θέλουμε να φτάσουμε ως το τέλος. Με τη Ρόδο θα είναι δύσκολο παιχνίδι, όμως σε ένα νοκ άουτ παιχνίδι παίζουν ρόλο αρκετοί παράμετροι. Θα μπούμε με συγκέντρωση και θα παίξουμε το βόλεϊ που δουλεύουμε και παίζουμε όλη τη χρονιά» σχολίασε αρχικά ο αρχηγός του Απόλλωνα Παναγιώτης Δανιάς, ο οποίος έχρισε φαβορί την ΑΕΚ.
«Αν βάλεις κάτω το οικονομικό και το βιογραφικό των παικτών της ΑΕΚ, τότε σίγουρα έχει πλεονέκτημα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιπες ομάδες δεν θα παλέψουν. Σε ένα και μόνο αγώνα όλα παίζονται. Μπορεί να έχουμε ένα μικρό άγχος λόγω της έδρας αλλά δεν θα είναι παράγοντας που θα παίξει ρόλο στον αγώνα. Ελάχιστοι από την ομάδα έχουν βιώσει παρόμοια κατάσταση και αυτό θα είναι ένα κίνητρο για να παίξουμε καλύτερα».
Νίκος Τρατσέλας (Ροδίων Άθλησις): «Περιμένω να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις».
«Είχαμε στο μυαλό μας από την αρχή να πάρουμε την 2η θέση, γιατί η 1η ήταν… πιασμένη απο την ΑΕΚ. Χαιρόμαστε που τα καταφέραμε παρά τα πολλά προβλήματα που προέκυψαν κατά την διάρκεια της χρονιάς. Τα παιδιά υπερέβαλαν εαυτό και νιώθουμε πολύ καλά που είμαστε στα μπαράζ για 3η συνεχόμενη χρονιά» σχολίασε αρχικά ο Νίκος Τρατσέλας και αναφέρθηκε στα μπαράζ:
«Αυτό που θέλουμε είναι να το απολαύσουμε. Εννοείται πως θα κυνηγήσουμε τη νίκη με τον Απόλλωνα γιατί δεν έχει φτάσει ποτέ ο σύλλογος ένα παιχνίδι μακριά από την μεγάλη κατηγορία. Είναι ένας αγώνας, οι πιθανότητες είναι 50-50 παρά το πλεονέκτημα που έχει ο Απόλλωνας ως γηπεδούχος. Είμαστε έμπειρη ομάδα και περιμένω να ανταποκριθούμε».
Φερνάρντο Μπιλλήρης (ΑΟ Παλλήνη): «Ευκαιρία για τους μικρούς»

«Για εμένα προσωπικά είναι ιδιαίτερη η σεζόν. Δεν έχω ξαναζήσει να παίζω με… δύο ομάδες. Άλλη ομάδα είχε στηθεί το καλοκαίρι και άλλη υπάρχει τώρα λόγω των οικονομικών προβλημάτων που υπήρξαν και κλήθηκαν να βοηθήσουν οι έφηβοι του συλλόγου. Είχαμε όμως πολύ καλή πορεία και αυτό οφείλεται κυρίως στην προσπάθεια που κάνουν οι παλιοσειρές της ομάδας και αποδείξαμε ότι μία κατάσταση δεν τελειώνει όταν το οικονομικό δεν πάει καλά. Δεν είμαστε φαβορί για την άνοδο, ίσα ίσα είμαστε η πιο αδύναμη ομάδα. Θα είναι μεγάλη εμπειρία για τους μικρούς της ομάδας οι αγώνες αυτοί και είναι ευκαιρία να μπουν οι νέοι σε μία πιεστική διαδικασία. Ο στόχος μας είναι να παρουσιαστούμε αξιοπρεπής, στον αθλητισμό ποτέ δεν έχεις 0% πιθανότητες».

Πρόγραμμα:

Σάββατο 31 Μαρτίου
17.30: Απόλλων Αθηνών – Ροδίων Άθλησις (1)
20.15: ΑΕΚ – ΑΟ Παλλήνης (2)
Κυριακή 1 Απριλίου
13.30: Ηττημένος (1) – Ηττημένος (2)
15.30: Νικητής (1) – Νικητής (2)
A2
05/11/2021

Πρεμιέρα για την Α΄ ζώνη

Η πρεμιέρα στην Α’ Ζώνη της Α2 Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ενώ η Β’ Ζώνη που έχει...