Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ορεστιάδα : Η ισχύς εν τη ενώσει (vd)

Ορεστιάδα : Η ισχύς εν τη ενώσει (vd)

Την σωτηρία της ομάδας, το οικονομικό συμμάζεμα αλλά και την δημιουργία εκ νέου σχέσεων εμπιστοσύνης με τον κόσμο της Ορεστιάδας έθεσαν ως στόχο της η 15μελής νέα διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας που παρουσιάστηκε και επίσημα σήμερα από τον Δήμαρχο της πόλης Βασίλη Μαυρίδη.

Τα νέα μέλη της προσωρινής διοίκησης του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας παρουσιάστηκαν σήμερα από τον πρώτο πολίτη της πόλης Βασίλη Μαυρίδη. Μια διοίκηση που αναλαμβάνει τα ηνία του συλλόγου στην κρισιμότερη στιγμή της ιστορίας του και που καλείται να κάνει πολλά βήματα προκειμένου να επαναφέρει τα χαμόγελα στους φίλους της ομάδας.

Το νέο 15μελές συμβούλιο που προέκυψε από το Πρωτοδικείο έθεσε ως βασικούς  του στόχους την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία και την αποκατάσταση του ονόματος της ομάδας με όσους είχαν με αυτή οικονομικές συναλλαγές, ενώ την ίδια ώρα ζήτησαν ο κόσμος να σταθεί δίπλα στη νέα προσπάθεια και να αγκαλιάσει την ομάδα προκειμένου αυτή γρήγορα να επανέλθει εκεί που πρέπει.

Το νέο συμβούλιο του Τ.Α.Α. :

Πρόεδρος: Χατζηπαναγιώτου Αθηνόδωρος

Αντιπρόεδρος: Καμίδης Αθανάσιος

Γενικός Γραμματέας: Σκαρλατίδης Αθανάσιος

Μέλη : Αρχοντίδης Αρχοντής,  Βλασακίδης Δημήτριος

Το νέο συμβούλιο του Ερασιτέχνη :

Πρόεδρος: Καμίδης Αθανάσιος

Αντιπρόεδρος: Πεταλωτής Πολυμένης

Γενικός Γραμματέας: Πετρόπουλος Σωτήριος

Ειδικός Γραμματέας: Χατζηγεωργακίδης Παντελής

Ταμίας: Μάτσιος Στέργιος

Μέλη: Αρβανιτίδης Γεώργιος, Αρχοντίδης Αρχοντής, Βλασακίδης Δημήτριος, Κυρτσόπουλος Απόστολος, Μακρίδης Βασίλειος, Παρασκευόπουλος Αθανάσιος, Σκαρλατίδης Αθανάσιος, Τελούδης Άγγελος, Χατζηπαναγιώτου  Αθηνόδωρος, Αγανίδης Απόστολος

Μαυρίδης : «Οι εποχές των παραμυθιών έχουν περάσει»

Ο Βασίλης Μαυρίδης  στην αρχή της συνέντευξης τύπου μίλησε για την κατάσταση και γνωστοποίησε τους λόγους που κινητοποιήθηκε ο ίδιος προκειμένου να σωθεί ομάδα με την δημιουργία προσωρινής διοίκησης…

Μάλιστα ο Δήμαρχος της Ορεστιάδας αναφερόμενος στη νέα προσπάθεια που ξεκινά για την σωτηρία του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως οι εποχές των παραμυθιών και των ψεύτικων υποσχέσεων έχουν περάσει…

Αναλυτικά ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης τόνισε  «Η σημερινή συνέντευξη τύπου γίνεται με αφορμή την ενημέρωση που θέλουμε να κάνουμε προς τον φίλαθλο κόσμο για τη κατάσταση της ομάδας, για  τις νέες εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί τις τελευταίες ημέρες και το σκεπτικό όλης αυτής της προσπάθειας. Υπήρχε μια πορεία της ομάδας που πέραν του αγωνιστικού που δεν ήταν ευχάριστο το κυριότερο και μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος του απογοητευμένου πλέον κόσμου. Η ομάδα που όλες τις δεκαετίες ήταν η αγάπη και το καμάρι όλων, δυστυχώς έφθασε σε ένα σημείο που να προκαλεί την απαξίωση του κόσμου, την έλλειψη εμπιστοσύνης των φιλάθλων όχι μόνο σε τοπικό αλλά σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο.  Η παρουσίαση ήταν να πραγματοποιηθεί εχθές όμως θεωρώντας πως ήταν πρέπων μια και εχθές ήταν και τα 4 χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Σαμαρά να την μεταφέρουμε για σήμερα. Ελπίζουμε ότι ο Νίκος από εκεί ψιλά μας παρακολουθεί και νομίζω ότι αν μπορούσε να εκφραστεί  σίγουρα θα μας έδινε κουράγιο για να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια.

Η κατάσταση είναι δραματική. Έχει φτάσει σε ένα σημείο κάτω του μηδενός η ομάδα και έπρεπε να γίνει ένα δυνατό σοκ, να προκαλέσουμε μια δυνατή αλλαγή μήπως και μπορέσουμε να αυξήσουμε τις πιθανότητες επιβίωσης -και δεν μιλώ μόνο αγωνιστικά- του καμαριού της πόλης του ΑΟΟ.

Στην δύσκολη και πέρα από κάθε λογική προσπάθεια ανταποκρίθηκαν κάποιοι άνθρωποι που γνωρίζοντας τις δυσκολίες του εγχειρήματος δεν δείλιασαν λόγω  της μεγάλης τους αγάπη τους  για τον ΑΟΟ και συνδράμουν.

Τα 15 άτομα ορίστηκαν έπειτα από σειρά ενεργειών μετά  την παραίτηση των εναπομεινάντων μελών της προηγούμενης διοίκησης  στην τελευταία Γενική Συνέλευση της ομάδας. Τα 15 αυτά άτομα ορίστηκαν προσωρινά από το Πρωτοδικείο για λόγους έκτακτης ανάγκης στην ουσία, έτσι ώστε να τραβήξουν το δύσκολο φορτίο όχι μόνο για να σώσουν την ομάδα αλλά να αποκαταστήσουν αυτό το όνομα  του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας για το οποίο όλοι ήμασταν υπερήφανοι.

Θεώρησα  σκόπιμο ως Δήμαρχος και βλέποντας την κατάσταση να έχει περιέλθει σε τέλμα να πάρω πρωτοβουλία και να προσπαθήσω να ενεργοποιήσω κάποιους ανθρώπους που γνωρίζω από πρώτο χέρι την αγάπη και τις θυσίες που έχουν κάνει για αυτή την ομάδα.

Τους ευχαριστώ θερμά. Ξέρω ότι η αποστολή τους είναι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολη. Καθημερινά το τελευταίο 20ημερο αντιμετωπίζουμε  προβλήματα που η πραγματική τους έκταση τους άλλους θα τους τρόμαζε και θα τους οδηγούσε να τα παρατήσουν. Εγώ είμαι υπερήφανος που αυτοί οι 15 άνθρωποι σαν μια γροθιά προσπαθούν να οδηγήσουν τον καράβι του ΑΟΟ σε ένα απάνεμο λιμάνι.

Είναι άνθρωποι  που έχουν προσφέρει στον ΑΟΟ, είναι παλαιοί αθλητές, είναι δύο πρώην πρόεδροι, αλλά είναι και νέοι άνθρωποι με αγνή και άβουλη αγάπη που ο καθένας με τις μικρές ή πολλές δυνάμεις του δεν δείλιασε   να μπει στην προσπάθεια. Είναι επαγγελματίες της πόλης που έχουν αποδείξει πως αγαπούν την πόλη και τους αθλητικούς συλλόγους και δη τον Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδας

Γνωρίζω πως είναι δύσκολη προσπάθεια. Ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Έχω πει και παλαιότερα ότι το κυριότερο πρόβλημα πέραν του οικονομικού είναι να μπορέσει να αποκαταστήσει κάποιους και να δημιουργήσει ξανά σχέση εμπιστοσύνης .

Δέσμευση και των 15 είναι πως θα λέμε μόνο την αλήθεια. Μόνο την αλήθεια στον κόσμος για να γνωρίζει ακριβώς σε τι κατάσταση είναι η ομάδα.

Οι εποχές των παραμυθιών, των ψεύτικων υποσχέσεων και των αθετήσεων των υποσχέσεων με την παρούσα διοίκηση έχει περάσει

Σκοπός και στόχος αυτής της διοίκησης είναι να μπορέσει να αναμορφώσει αγωνιστικά την ομάδα, να μπορέσει να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της ομάδας το επόμενο 4ημνο μέχρι τέλους και ταυτόχρονα κάτι που έχει ξεκινήσει με γοργούς ρυθμούς να καταγράψει τις πραγματικές υποχρεώσεις της ομάδας έτσι ώστε συγκεντρώνοντας όλα τα στοιχεία να βγαίνει και να λέει την αλήθεια στον κόσμο μέχρι να οδηγήσει την ομάδα σε εκλογές.

Εκεί θα έχουμε την ευχέρεια όλοι να ενημερωθούμε ελεγμένα και αποδεδειγμένα στοιχεία για την πραγματική οικονομική κατάσταση της ομάδας.

Αυτό που προέχει τώρα είναι η αγωνιστική της σωτηρία και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης με οποιονδήποτε έχει συναλλαγή με τον ΑΟΟ.  Βήμα –βήμα, σκαλοπάτι- σκαλοπάτι θα αποκατασταθούν οι σχέσεις εμπιστοσύνης με όλους και κρατώ την αισιοδοξία μου ότι τον Απρίλιο θα μπορούμε να μιλάμε με άλλα δεδομένα, όσο και αν κάποιοι μας έχουν καταδικασμένους και μας έχουν για την χαμηλότερη κατηγορία.

Δεν θα κρύψουμε το μέγεθος του οικονομικού ανοίγματος που είναι  τεράστιο. Ακόμη περισσότερο και από αυτό που υπολογίζαμε στις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις μας. Όμως υπάρχει πλάνο, ξέρουμε που μπορεί να κινηθούμε, δεν θα φύγουμε χιλιοστό του πλάνου. Ο Δήμος θα είναι κοντά στον ΑΟΟ.

Κλείνοντας θέλω να κάνω ένα κάλεσμα στους φίλους της ομάδας, τους εραστές αυτής της ομάδας να δώσουν μια ευκαιρία με την παρουσία τους ή με την μικρή τους οικονομική βοήθεια ο καθένας με τις δυνατότητές του, να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για να αισθανθούμε πάλι υπερήφανοι.

Παρά το κλίμα αμφισβήτησης που υπάρχει πρέπει ο κόσμος να ανταποκριθεί έστω με την παρουσία του στο γήπεδο, έστω με μια καλή κουβέντα στους νέους παίκτες, έστω με την μικρή κίνηση που μπορεί να κάνει για να ξαναδείξει ότι η ομάδα που όλους μας πλήγωσε το προηγούμενο διάστημα είναι πέρα από πρόσωπα. Είναι μια ιδέα. Θα πω με μεγάλη βεβαιότητα που δεν θα υπάρχει άνθρωπος που δεν θα είναι υπερήφανος για αυτή την ομάδα.

Αρχοντίδης : «Αλήθεια στον κόσμο και σωτηρία της ομάδας»

Από την πλευρά του ο πρώην αθλητής του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας και νυν δημοτικός Σύμβουλος  Αρχοντής Αρχοντίδης τόνισε  «ο ΑΟΟ ανήκε στον κόσμο της Ορεστιάδας. Ανήκε στην πόλη της Ορεστιάδας. Για αυτή την ομάδα προσπάθησαν, ίδρωσαν, αγωνίστηκαν μεγάλοι αθλητές που έχουν βγει από τα σπλάχνα της όπως ο Σαμαράς, ο Τσακιρόπουλος, ο Γραμματικόπουλος, ο Κεμανετζής, ο Μποζίδης, όπως και παλαιότεροι όπως ο Κυλίτσης, ο Πασαλίδης, ο Σκαρλατίδης όπως και πολύ άλλοι.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια εκτός από το αγωνιστικό υπήρξε και διοικητικό τέλμα γιατί ορισμένοι δεν αναλογίστηκαν το βάρος της ιστορίας και του ονόματος και της προσπάθειας των 30 ετών. Δεν είναι ώρα να αποδοθούν ευθύνες. Αυτή τη στιγμή ξεκινάμε νέα προσπάθεια και η προσωρινή διοίκηση έχει ένα γνώμονα και άξονες που θα κινηθεί. Το Α και Ω είναι ο κόσμος και η πόλη της Ορεστιάδας να αποκτήσει ξανά την εμπιστοσύνη της στην ομάδα. Δεύτερος  άξονας που πρέπει να κινηθούμε είναι να πούμε στον κόσμο της ομάδας την πάσα αλήθεια. Όποια και αν είναι αυτή.

Η ομάδα πρέπει να σωθεί. Άλλος ένας άξονας μας είναι αυτός.  Να ξαναγίνει το καμάρι της πόλης. Το κυριότερο είναι να οδηγήσουμε τον ΑΟΟ σε Γενική Συνέλευση και εκλογές όπου όλα τα μέλη να ακούσουν την πλήρη αλήθεια».

Χατζηπαναγιώτου : «Να κρατήσουμε τον  ΑΟΟ εκεί που του αξίζει»

Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου επιστρέφει στα διοικητικά των «πράσινων» με στόχο την σωτηρία της ομάδας.

Μάλιστα αναλαμβάνοντας εκ νέου την προεδρία του ΤΑΑ ο Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου υποσχέθηκε πως η νέα 15μελη διοίκηση θα δώσει τα πάντα, ενώ παράλληλα κάλεσε τον κόσμο της ομάδας να βοηθήσει με την παρουσία του στο γήπεδο.

Αναλυτικά ο Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου δήλωσε  «Θα ήθελα δημόσια και χωρίς να χαϊδεύω αυτιά την πραγματική αγάπη που έδειξε ο Βασίλης Μαυρίδης για την σωτηρία της ομάδας που όλοι αγαπάμε. Πραγματικά όλοι μας πονέσαμε  πολύ. Βρεθήκαμε μια μίξη παραγόντων χωρίς καν να έχουμε συνενωθεί σε κάτι. Ένα μίγμα το οποίο λέει κάτι για το αύριο.  Παλαιοί παράγοντες, αθλητές της ομάδας και επιχειρηματικός κόσμος της πόλης μας και από πάνω η ομπρέλα της επιτήρησης της Δημαρχίας για να σώσουμε ότι μπορούμε να σώσουμε από τον ΑΟΟ.

Θα πρέπει οπωσδήποτε ως 15μελές πως πρωταρχικός μας στόχος είναι η σωτηρία της ομάδας στην Α1 κατηγορία και δεύτερο και το είπαν προηγούμενοι να μπορέσουμε να δώσουμε την πραγματική οικονομική εικόνα του ΑΟΟ.

Δίνουμε την υπόσχεση μας ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε και πέρα από τις δυνατότητές μας για να κρατήσουμε την Ορεστιάδα εκεί που της αξίζει. Η  λέξη βόλεϊ για την Ορεστιάδα σημαίνει πολλά. Όπως σημαίνει Αγάπη = βόλεϊ= Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας.

Σε αυτή την πρόσκληση που κάνουμε ο κόσμος θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά μαζί μας. Ο Καθένας από την πλευρά του να μας βοηθήσει. Θέλουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο. Θα είναι το καλύτερο όπλο που μπορούμε να έχουμε για να βοηθήσουμε.

Πιστεύω πολύ γρήγορα θα βρούμε τον εαυτό μας και θα λειτουργούμε ως μια ομάδα που δεν θα αναφέρεται στα site ότι έχει τα προβλήματά της. Θα γίνεται μια κριτική για την αγωνιστική της πορεία. Σας υποσχόμαστε ότι όλοι μαζί θα παλέψουμε για την σωτηρία του ιστορικού συλλόγου.

Είναι μεγάλη τιμή που επιστρέφω σαν πρόεδρο του ΤΑΑ.  Θα βάλω τον εαυτό μου για να δώσουμε το κάτι παραπάνω. Θα πρέπει να μπούνε νέες βάσεις και αυτό το βρίσκω στα νέα παιδιά που έχουμε μαζί μας».

Δείτε την παρουσίαση και τις δηλώσεις της συνέντευξης τύπου