CHALLENGE CUP

Ορφανός «Σημαντικό να βλέπουμε τον Ηρακλή στην Ευρώπη»

Ορφανός «Σημαντικό να βλέπουμε τον Ηρακλή στην Ευρώπη»

Στην Πορτογαλία και την Λισαβόνα βρίσκεται από σήμερα ο Ηρακλής που θέλει να κάνει δυναμική επιστροφή στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και απέναντι στην Μπενφίκα την Τετάρτη να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης προς τους 16 του Τσάλεντζ Καπ.

Μετά από ένα κοπιαστικό ταξίδι αρκετών ωρών ο «γηραιός» πάτησε Πορτογαλία για να ολοκληρώσει την προετοιμασία του εν όψει του πρώτου αγώνα κόντρα στους «αετούς» της Λισαβόνας.

Ο Ηρακλής έπειτα από 6 χρόνια επιστρέφει στο Ευρωπαϊκό στερέωμα και θέλει να φανεί αντάξιος της τεράστιας ιστορίας που έχει γράψει τις τελευταίες δεκαετίες…

Ένα ταξίδι στο όνειρο για όλους που θέλουν να το ζήσουν έντονα και με χαμόγελα. Ο Γιάννης Ορφανός με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero Fm και την εκπομπή Όλα Μπλε του Γιώργου Μαντζιούκη τόνισε «Ήταν ένας στόχος που είχαμε θέσει. Να καταφέρουμε να βγάλουμε την ομάδα στην Ευρώπη. Στόχος που επετεύχθη δύσκολα και παράλληλα  με την οικονομική εξυγίανση. Θέλουμε την στήριξη του κόσμου στο εντός έδρας παιχνίδι που θα διεξαχθεί του Αγίου Νικολάου. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να βλέπουμε τον Ηρακλή να αγωνίζεται στην Ευρώπη, άσχετα με το τι μπορεί να γίνει στην υπόθεση πρόκριση».

Αναφορικά με την Μπενφίκα και την δυναμική της ο τεχνικός του «γηραιού» τόνισε «Η Μπενφίκα είναι πάρα πολύ καλή, πρώτη στην Πορτογαλία και νομίζω είναι καλή αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Στόχος μας είναι αν μπορέσουμε να πάρουμε αποτέλεσμα έτσι ώστε να μας επιτρέψει να έχουμε περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης. Ξέρουμε ότι και το 3-2 είναι ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα και μακάρι  τα 3-2 που φέρνουμε στην Ελλάδα να τα έχουμε και έξω».

Τα προβλήματα για ένα ακόμη παιχνίδι δεν απουσιάζουν από τον Ηρακλή αφού ο Κώστας Προύσαλης αισθάνεται ενοχλήσεις στην μέση, ο Αρμενάκης έχει πρόβλημα με τον αχίλλειο, ο Μούχλια ταλαιπωρείται από διάστρεμμα και ο Κλίντι που αισθάνεται ενοχλήσεις από το παιχνίδι της Αλεξανδρούπολης στον Έβρο.

Προβλήματα αρκετά που πονοκεφαλιάζουν τον Ορφανό ο οποίος σχολίασε «Τα προβλήματα πάρα πολλά και είναι σοβαρά αλλά δεν χρειάζεται να τα λέμε. Δύο και τρεις παίκτες παίζουν με ενέσεις, τελειώνουν θεραπεία και μπαίνουν στον αγώνα. Αυτό με ανησυχεί γιατί όταν κάθε αθλητής παίζει στα όρια του  είναι επικίνδυνο να τον χάσεις για περισσότερο. Αυτό με ενοχλεί περισσότερο. Οι παίκτες από την στιγμή που μπαίνουν μέσα είναι μαχητές και θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Δεν έχουμε την δυνατότητα να ξεκουραστεί η ομάδα, να ηρεμήσει από τους τραυματισμούς της».