Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ορφανός : «Στο DNA του Ηρακλή οι δυσκολίες» (vd)

Ορφανός : «Στο DNA του Ηρακλή οι δυσκολίες» (vd)

Έτοιμος να παλέψει εκ νέου με τα κύματα και τις… «σειρήνες» είναι ο Ηρακλής την φετινή χρονιά, με τον Γιάννη Ορφανό να χαρακτηρίζει δύσκολη την κλήρωση του πρωταθλήματος και να δηλώνει πως στόχος της ομάδας είναι η σταθεροποίησή της στις πρώτες θέσεις της Volleyleague.

Αποφασισμένος να διεκδικήσει με τον Ηρακλή το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κόντρα σε όλους και σε όλα παρουσιάστηκε ο Γιάννης Ορφανός. Ο τεχνικός του «Γηραιού» έχοντας ήδη 3 χρονιές στην ομάδα έμαθε στα… δύσκολα και δηλώνει αισιόδοξος για την φετινή χρονιά που ξεκινά με συνεχόμενα ντέρμπι.

Ο Γιάννης Ορφανός σχολιάζοντας την κλήρωση και το πρωτάθλημα δήλωσε  «Για την κλήρωση… Ξεκινάμε μέχρι την 6η αγωνιστική όπου όλα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι. Δεν θεωρώ πως είναι μια εύκολη κλήρωση για εμάς. Θεωρώ πως είναι δύσκολη αλλά δουλεύουμε για να το αντιμετωπίσουμε.

Όσον αφορά τη νέα χρονιά, στόχος μας είναι να σταθεροποιηθούμε ως ομάδα στις πάνω θέσεις του πρωταθλήματος και αν μπορούμε ένα σκαλί παραπάνω και αν μπορούμε να καταφέρουμε το κάτι καλύτερο γιατί όχι».

ORFANOS-IRAKLIS iraklis-orfanos-pagos-2017

Για τον Ηρακλή που καταφέρνει να βρίσκει λύσεις στα δύσκολα ο νεαρός τεχνικός τόνισε «Νομίζω πως είναι στο DNA της ομάδας οι δυσκολίες όλα αυτά τα χρόνια.  Έχουμε περάσει από μεγάλες φουρτούνες, οπότε μια νέα μάχη με τα κύματα ξεκινά και φέτος».

Η παρουσία του ενισχυμένου πλέον Παναθηναϊκού, αλλά και η νεοφώτιστη αλλά όχι άπειρη ΑΕΚ είναι αυτά που διαφοροποιούν το πρωτάθλημα υπογράμμισε ο Γιάννης Ορφανός τονίζοντας «Πιστεύω θα είναι και πάλι δύσκολα. Η διαφορά με πέρσι νομίζω πως είναι το ότι υπάρχουν δυο μεγάλα και ιστορικά σωματεία όπως είναι ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ που έχουν κάνει αξιόλογα ρόστερ, οπότε αυτό αναβαθμίζει και το ελληνικό πρωτάθλημα».

Ο Ηρακλής ενισχύθηκε στις θέσεις που «πόναγε», ωστόσο το τι πρέπει να περιμένουμε από την ομάδα ο Ορφανός ήταν ξεκάθαρος…

«Η συνταγή είναι η ίδια. Ξεκινάμε από την εμπειρία και το ταλέντο των παιδιών. Ο συνδυασμός αυτός πέτυχε πέρσι και ο συνδυασμός με το απόρθητο της Μίκρας μας έδωσε τα αποτελέσματα. Την ίδια συνταγή θα ακολουθήσουμε και φέτος. Έχουμε ενισχυθεί σε κάποιες θέσεις που είχαμε πρόβλημα πέρσι και θεωρώ πως και εμείς ανεβήκαμε ένα κλικ σε σχέση με το περσινό ρόστερ» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του «Γηραιού».