DARK ROOM

Όταν η απώλεια δημιουργεί κίνητρα (φωτό)

Όταν η απώλεια δημιουργεί κίνητρα (φωτό)

Ο αθλητής του μπιτς βόλεϊ, Νίκος Πάτσης θα άλλαζε δίχως σκέψη την 3η θέση που κατέλαβε πρόσφατα στο μικτό τουρνουά μπιτς βόλεϊ της Βάρκιζας, με λίγα τρόφιμα ή κάποιο γιατρό για τους  πρόσφυγες από τη Συρία στο Πεδίον του Άρεως. Κι ας ξέρει πολύ καλά, ότι για εκείνον αυτή η θέση στο βάθρο, ισοδυναμεί δις με τον… τίτλο του τουρνουά, καθώς όλες τις μέρες… έπαιζε τους αντιπάλους του κυριολεκτικά στα δάκτυλα του… ενός χεριού!

patsis_side_out_beach1

Λόγω της πρόσφατης εγχείρησης στο δάχτυλο του αριστερού του χεριού, όπου υπέστη ρήξη συνδέσμων ο 26χρονος απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών, «σχεδίαζε» όλη τη μέρα με την συνομήλικη συμπαίκτριά του, Αλεξάνδρα Αθανασοπούλου τα συστήματα που θα ακολουθήσει, προκειμένου, αν και… μονόχειρας, να οδηγήσειτην ομάδα στη διάκριση του Side Out “Royal Sunday Mixed Tournament”. Και τελικά αποδείχθηκε πως τα πλάνα του τον δικαίωσαν πανηγυρικά, καθώς πολλές αντίπαλες ομάδες αποδείχθηκαν τελικά του… χεριού του! Του ενός, γιατί στο άλλο φορούσε νάρθηκα!

patsis_side_out_beach2

«Εδώ και δύο εβδομάδες προπονώ την κοπελιά μου κάθε μέρα και με διαφορετικούς αντιπάλους και εγώ παίζω με ένα χέρι. Υποδοχή, άμυνα, πάσα με poke… όλα λόγω του τραυματισμού με το ένα» εξήγησε στο Volleyplanet ο πολιτικός μηχανικός που λόγω εμπειρίας εκπόνησε τα κατάλληλα αγωνιστικά «σχέδια» μαζί με την φοιτήτρια της Ιατρικής, Αλεξάνδρα: «Εφαρμόσαμε κάποια… ασυνήθιστα συστήματα στην υποδοχή, όπως πχ καθόμασταν και οι δυο στο κέντρο του γηπέδου, ο ένας πίσω από τον άλλο και τελευταία στιγμή «σπάγαμε», ένας από τη μια πλευρά και ο άλλος από την άλλη.

patsis_alexandra

Για να μην βλέπουν που βρίσκομαι στην υποδοχή μιας και έπαιζα με το ένα χέρι! Ξέρεις πολλές φορές η απώλεια δημιουργεί τρομερά κίνητρα. Κάτι τέτοιο συνέβη και σε μένα και για αυτό νομίζω κάναμε τόσο καλή πορεία…» τόνισε ο Νίκος Πάτσης.

patsis_side_out_beach4
Εξάλλου λίγες ώρες νωρίτερα, ο ίδιος υπήρξε μάρτυρας του δράματος και της απώλειας μιας ολόκληρης ζωής, που βιώνουν εδώ και αρκετό καιρό οι εκατοντάδες αβοήθητοι Σύριοι πρόσφυγες και οικογένειες με μικρά παιδιά στο Πεδίον Άρεως, στους οποίους ο Νίκος Πάτσης εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του λέγοντας: «Είναι αλήθεια πως θα ήθελα να διαδοθεί μέσα από το Volleyplanet αυτή η ανθρωπιστική κρίση που εδώ και καιρό υφίσταται στο Πεδίον του Άρεως.

prosfyges-anagkes

Βρέθηκα εκεί και είδα από κοντά το πρόσωπο της δυστυχίας… Οι άνθρωποι που έχουν καταλύσει στο Πεδίον του Άρεως κυνηγημένοι και διωγμένοι από τα σπίτια τους χρειάζονται υποστήριξη, όπως χρειάζονται και οι υπόλοιπες αυτοδιαχειριζόμενες δομές αλληλεγγύης. Η ανάγκη για παθολόγο-δερματολόγο είναι άμεση, όπως και η ανάγκη για τρόφιμα και άλλα είδη. Ζητώ την άμεση κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών σε όλη τη χώρα και ευχαριστώ το Volleyplanet που μου έδωσε την ευκαιρία να εκφράσω την αλληλεγγύη και συμπαράσταση για τους ταξικούς αδελφούς μας».

prosfygaki_pedio_areos