ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ουδεμία απόφαση για ξένους, επανήλθε στους 7 η ΕΣΑΠ!

Ουδεμία απόφαση για ξένους, επανήλθε στους 7 η ΕΣΑΠ!

Έως αργά το βράδι περίμεναν οι φίλοι του βόλεϊ τον… λευκό καπνό,στο θέμα των ξένων, από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΕ που συνεδρίασε τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, ο οποίος τελικά δεν βγήκε, αφού ΠΑ.Σ.Α.Π. και ΕΣΑΠ, έστειλαν στο παρά… ένα τις προτάσεις τους και δεν υπήρχε χρόνος για να μελετηθούν και να αξιολογηθούν.

Έπειτα λοιπόν από τον άγριο «χαρτοπόλεμο» ανακοινώσεων μεταξύ ΠΑ.Σ.Α.Π. – ΕΣΑΠ, τις διαμαρτυρίες των Ελλήνων αθλητών, τη συνάντηση των δύο πλευρών με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ, Γιώργο Καραμπέτσο, την συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Βασιλειάδη όπου η ΕΣΑΠ αποδέχθηκε την συμβιβαστική πρόταση της Ομοσπονδίας για 4 ξένους ή 5 κοινοτικούς, αλλά και την αναβολή της προγραμματισμένης νέας συνάντησης στο Υφυπυργείο, άπαντες ήλπιζαν ότι με το πρωτάθλημα να είναι προ των πυλών, το ΔΣ θα έβγαζε κάποια απόφαση.

Κάτι που δεν έγινε, καθώς ΕΣΑΠ ΚΑΙ ΠΑ.Σ.Α.Π. , έστειλαν τις προτάσεις τους… ανήμερα του ΔΣ, με αποτέλεσμα ουδείς να προλάβει να τις μελετήσει για να συζητήσει σοβαρά, πόσο μάλλον για να αποφασίσει επί ενός τόσο σημαντικού θέματος του ελληνικού βόλεϊ.

Ο ΠΑ.Σ.Α.Π. όπως είχε διαφανεί και στις δηλώσεις του προέδρου, Βασίλη Μηνούδη μετά την άκαρπη πρώτη συνάντηση στις 19/10 της ΕΟΠΕ, πέραν από την υιοθέτηση της πρότασης του κ. Καραμπέτσου, περί 5 κοινοτικών ή 4 μη κοινοτικών στο φύλλο αγώνος συμπεριέλαβε ακόμη στην επιστολή του ως απαραίτητη προϋπόθεση την άμεση νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει ως μίνιμουμ απασχόληση τις 4 ώρες και την ασφάλιση των αθλητών από την έναρξη της προετοιμασίας.

Η ΕΣΑΠ από την πλευρά της, που όπως είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος, Παντελής Ταρνατόρος στην Κλήρωση είναι έτοιμη «να γυρίσει σελίδα» , να «απογειωθεί το άθλημα» και να «δώσει στο βόλεϊ αυτό που του αξίζει», στην επιστολή της προς το ΔΣ επαναφέρει τον αριθμό των 7 ξένων, δίχως μάλιστα να ξεκαθαρίζει αν αναφέρεται σε κοινοτικούς η μη αθλητές.

Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν το χθεσινό ΔΣ της ΕΟΠΕ, που 15 μέρες πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος κρατάει πλέον στα χέρια της την… τσουρουφλιστή  «πατάτα», δεν προχώρησε στη λήψη κάποια απόφασης, αλλά δεσμεύτηκε πως  θα εξετάσει τις προτάσεις αυτές και θα αποφασίσει σχετικά τις αμέσως επόμενες ημέρες. Άλλωστε όπως είχε δηλώσει σχετικά και ο Κ. Καραμπέτσος μεταξύ άλλων στην Κλήρωση της Volleyleague “το πόσοι αθλητές θα γράφονται στο φύλλο αγώνος το καθορίζει η Ομοσπονδία».

Αντίθετα με το θέμα των Αλλοδαπών αθλητών, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΕ κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

Εγκρίθηκαν 28 μεταγραφές Κυπρίων αθλητών και αθλητριών σε ελληνικά σωματεία.

Αποφασίστηκε να ζητηθεί η ανάληψη από την Ελλάδα, ενός προκριματικού ομίλου των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων Παίδων και Νεανίδων.

Αποφασίστηκε η ανάθεση της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής ομάδας Παίδων στον Στέφανο Νανά.

Εγκρίθηκαν οι πίνακες διαιτητών ανά κατηγορία για την περίοδο 2017-18.

Εγκρίθηκε ως νέο σωματείο της ΕΟΠΕ ο ΓΣ Αρίων Περιστερίου.

Θα ξεκινήσει  συνεργασία με το «Όραμα Ελπίδας» για εθελοντές δότες του μυελού των οστών και η Ομοσπονδία θα είναι αρωγός στη προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος, παρουσιάζοντας τη νέα αυτή προσπάθεια σε όλες τις ενώσεις.

Το ΔΣ της ΕΟΠΕ ενημερώθηκε για το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το οποίο απήλλαξε των κατηγοριών τον πρώην Πρόεδρο,  Αθανάσιο Μπελιγράτη, και τα πρώην μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας: Νικόλαο Μακρή, Θεοφάνη Τσιόκρη, Γεώργιο Χατζημανώλη, Άγγελο Τζίμο, Θεόδωρο Βουδούρη για τα έργα Προολυμπιακής προετοιμασίας, Παιανίας και Αγίου Κοσμά.