ΓΝΩΜΕΣ

Παγκόσμια recordwoman η Αρβανίτη (fotos)

Παγκόσμια recordwoman η Αρβανίτη (fotos)

Η 14η παρουσία της Αρβανίτη στην Αυστρία συνοδεύτηκε με ένα ιστορικό ρεκόρ στην FIVB, ένα ακόμη “χρυσό” παράσημο στο πέτο του ελληνικού μπιτς βόλεϊ, που δικαιούται να κάνει όνειρα για ακόμη καλύτερες μέρες.

Μπορεί λοιπόν για ένα ακόμη τουρνουά γυναικών World Tour  η σημαία της Γερμανίας να “κυμάτισε” στον ψηλότερο ιστό στο Κλάγκενφουρτ, χάρις στο «χρυσό» δίδυμο των Λούντβιγκ/Βάλκενχορστ, ωστόσο από χθες το φετινό αυστριακό τουρνουά αποτελεί “ορόσημο” στην καριέρα της διεθνούς Βίκυς Αρβανίτη που μετά το ρεκόρ των 9 Πανελληνίων τίτλων ισοφάρισε κι ένα παγκόσμιο ρεκόρ του αθλήματος.

klagenfurt 1 kerkida Klagenfurt

Το «Κλάγκενφουρτ στη λίμνη Βέρτερζεε», όπως είναι το πλήρες όνομα της αυστριακής πόλης και πρωτεύουσας του ομόσπονδου κρατιδίου της Καρινθίας, καθώς είναι χτισμένη στις όχθες της ομώνυμης λίμνης, χαρακτηρίζεται από πολλούς ως «η αυστριακή Ριβιέρα». Η 6η πόλη της χώρας αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς και με περίπου 1.270 λίμνες, 8.000 χιλιόμετρα πεντακάθαρων ποταμών, δύο Εθνικά Πάρκα, 35 καταφύγια της φύσης και 34 χιονοδρομικά κέντρα προσφέρεται για διακοπές τόσο το χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι.

klagenfurt 2 geniko

Vassiliki Arvaniti (left) and Vasso Karadassiou of Greece

Οι παρουσίες όμως της 31χρονης πρωταθλήτριας, Βίκυς Αρβανίτη στο Κλάγκενφουρτ από το 2003 μόνο… τουριστικό χαρακτήρα δεν έχουν! Για εκείνη το τουρνουά στην αυστριακή έδρα αποτελεί μακράν ένα από τα καλύτερα του κόσμου, καθώς σε συνολικά 14 συμμετοχές της έχει πετύχει μεταξύ άλλων 2 5ες θέσεις (2005, 2007) και μία 4η θέση (2006) σε Grand Slam του World Tour με την Βάσω Καραντάσιου, δύο 5ες θέσεις σε τουρνουά Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με Καραγκούνη (2013) και Τσιαρτσιάνη (2015) και άλλες τρεις 9ες θέσεις με Τσιαρτσιάνη (2009, 2010) και Καραγκούνη (2016).

tsiartsiani_arvaniti SWATCH-FIVB World Tour A1 Grand Slam during bronz medal match

Η 9η θέση της κατάταξης και οι 360 πολύτιμοι βαθμοί στo Major της Αυστρίας αποτελούν ασφαλώς μία ακόμη σημαντική διάκριση για το νεοσύστατο δίδυμο, που μέσα σε λίγους μήνες δουλειάς κατάφερε να αποδείξει με τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις ότι δικαιούνταν μία θέση στο Ρίο 2016.

Για την αρχηγό όμως Βίκυ Αρβανίτη, το φετινό ραντεβού στο Κλάγκενφουρτ δεν συνδυάστηκε απλά με μία ακόμη… μονοψήφια θέση στην κατάταξη, αλλα συνοδεύτηκε από την ισοφάριση ενός παγκόσμιου ρεκόρ στο beach volley.

record 1natali_cook

Με το πρόσφατο πάτημα της στην αυστριακή άμμο, η «Vickinha» έπιασε με 165 παρουσίες σε τουρνουά FIVB στην πρώτη θέση την Αυστραλέζα Ολυμπιονίκη, Νάταλι Κούκ.

Πίσω τους με 161 τουρνουά είναι η Σβάιγκερ από την Αυστρία, ακολουθεί με 158 η γνώριμη στο ελληνικό κοινό ομάδα των αδελφών από τη Φινλανδία, Έρικα & Εμιλία Νίστρομ, ενώ στην 10η θέση με 151 φιγουράρει μια ακόμη δικιά μας πρωταθλήτρια και μέχρι πρότινος παρτενέρ της Αρβανίτη, η Μαρία Τσιαρτσιάνη.

arvaniti _klagenfurt Arvaniti_klangerfurt2016_Austria

«Είμαι χαρούμενη που κατάφερα στο καλύτερο για μένα τουρνουά και έφτασα μία σπουδαία παίκτρια, όπως η «χρυσή» Ολυμπιονίκης της Αυστραλίας Νάταλι Κουκ.  Κάθε ρεκόρ ειναι σημαντικό στην καριέρα ενός αθλητή και φυσικά αυτό δείχνει πόσα χρόνια βρίσκομαι σε αυτό το χώρο, ότι παίζω από πολύ νεαρή ηλικία και ακόμα παραμένω σε καλό επίπεδο» δήλωσε στο Volleyplanet η κάτοχος αυτού του σημαντικού ρεκόρ.

karagkouni_arvaniti Arvaniti aisiodoxia 09876

Ασφαλώς για το “χρυσό” κορίτσι του ελληνικού beach volley το “κερασάκι στην τούρτα” της φετινής χρονιάς θα ήταν μία ακόμη συμμετοχή, σε Ολυμπιακό τουρνουά (6-17/8), κάτι που τα τελευταία χρόνια κυνήγησε τόσο με τη Μαρία Τσιαρτσιάνη, όσο και με το «πουλέν» του αθλήματος, Πέννυ Καραγκούνη, με πάθος, αλλά κάποιες συγκυρίες δεν της επέτρεψαν να φτάσει στο στόχο της.

Arvaniti penny 4567

A1 Grand Slam dancers

Ωστόσο στα δύο τουρνουά που απομένουν στο καλεντάρι της FIVB, στο Grand Slam του Λονγκ Μπιτς των ΗΠΑ (23-28/8) και το τουρνουά του Μεξικού τον Οκτώβριο, έχει την ευκαιρία να αποχαιρετήσει τη φετινή αγωνιστική “γράφοντας ιστορία” στο άθλημα με την 166η της συμμετοχή-ρεκόρ.

karagkouni_arvaniti Arvaniti xamogela 4567

«Επειδή τώρα είναι η περίοδος των Ολυμπιακών Αγώνων και μετα ακολουθεί το Λόνγκ Μπιτς Long θεωρώ ότι είναι λίγο δύσκολο να μείνουμε όλο αυτό το διάστημα για προπονήσεις μετά από μια μεγάλη και πολύ απαιτητική σεζόν. Προς το παρόν έτσι κι αλλιώς, αυτό που προέχει για εμάς είναι να ξεκουραστούμε, καθώς μεσολαβούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και μετά έχουμε το χρόνο να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε» δήλωσε η αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας, που μετά από το Major του Πόρετς, πέτυχε ό,τι καλύτερο, με δεδομένο πως σε πολλά ματς λόγω οικονομικών δυσχερειών ;h λοιπών υποχρεώσεων, στερήθηκε τις πολύτιμες υπηρεσίες του προπονητικού τιμ των Κώνσταντίνου Ποθητάκη- Άκη Φλαούνα.

Οι 14 παρουσίες της Αρβανίτη στο Κλάγκενφουρτ

2003   33η θέση   Κουτρουμανίδου
2004   17η θέση    Κουτρουμανίδου
2005   5η θέση      Καραντάσιου
2006   4η θέση      Καραντάσιου
2007   5η θέση      Καραντάσιου
2008  17η θέση     Καραντάσιου
2009   9η θέση     Τσιαρτσιάνη
2010   9η θέση      Τσιαρτσιάνη
2011   17η θέση     Τσιαρτσιάνη
2012  17η θέση      Τσιαρτσιάνη
2013  5η θέση        Καραγκούνη
2014  33η θέση     Τσιαρτσιάνη
2015  5η θέση       Τσιαρτσιάνη
2016 9η θέση       Καραγκούνη

ΓΝΩΜΕΣ
01/05/2023

Παπαφωτίου… καρατίων

Τοποθετήσεις πολλών καρατίων και μάλιστα «back to back» από μια μεγάλη προσωπικότητα με ευρωπαϊκή εμπειρία, κουλτούρα και αρχές! Ο λόγος για την Αθηνά Παπαφωτίου...