BEACH VOLLEY

Παγκόσμια «σελεσάο» στη «Χώρα της Τουλίπας» (φωτό)

Παγκόσμια «σελεσάο» στη «Χώρα της Τουλίπας» (φωτό)

Ηχηρό μήνυμα ενόψει των «δικών» της Ολυμπιακών Αγώνων 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο έστειλε προς πάσα κατεύθυνση, μέσω της Χάγης η Βραζιλία, που κυριάρχησε σε άνδρες και γυναίκες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ της Ολλανδίας, που ολοκληρώθηκε στις 5 Ιουλίου σε ένα εκπληκτικό γήπεδο “στημένο” σε μια πλωτή εξέδρα στη λίμνη “Hofveyvar”.

Σε μία απόλυτα λοιπόν επιτυχημένη διοργάνωση, όπου δυστυχώς δεν υπήρξε ελληνική εκπροσώπηση, η ελίτ του παγκόσμιου μπιτς βόλεϊ μαζί με 11.000 χιλιάδες φίλους του αθλήματος, τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο τον «βασιλιά του καλοκαιρινών σπορ» στο «πορτοκαλί» Μουντιάλ.

holland_numerdoor

Σε έναν συγκλονιστικό τελικό, που υπό το φως των προβολέων και της συμμετοχής του διεθνούς δίδυμου των Ολλανδών, Ρέιντερ Νούμερντοορ και Κρίστιαν Φάρενχορστ πραγματοποιήθηκε σε μια φανταστική ατμόσφαιρα, οι “οράνιε” με το αδιαπέραστο μπλοκ του θηριώδους (2.12μ) Φάρενχορστ βρέθηκαν να προηγούνται με 10-4 των Βραζιλιάνων, Άλισον Τσερούτι και Μπρούνο Όσκαρ Σμιντ για να φτάσουν με το εντυπωσιακό 21-12 στην κατάκτηση του α’ σετ, που έβαλε “φωτιά” στην κερκίδα.

Η «σελεσάο» ωστόσο δεν το έβαλε κάτω και μετά το αμφίρροπο ξεκίνημα, 8-8, όπου οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο –πόντο ξέφυγαν με 16-10 και ισοφάρισαν τελικά με 21-14 σε 1-1.

brazil_alison

Και στο τρίτο σετ θρίλερ… έπεσαν κορμιά! Με την αδρεναλίνη στα ύψη, κάποιες στιγμές ένιωθες πως η πλωτή εξέδρα θα καταρρεύσει, οι Βραζιλιάνοι προηγήθηκαν με 6-3 και παρά την πίεση μέχρι τέλους των Ολλανδών κατάφεραν έπειτα από 6 match points, να στεφθούν με 22-20 και 2-1 σετ παγκόσμιοι πρωταθλητές. Τίτλος που οι “βερντεόρο” αθλητές πανηγύρισαν σαν τρελοί στο γήπεδο…

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι συμπατριώτες τους Πέδρο Σόλμπεργκ/Εβάντρο Γκονσάλβες, που επικράτησαν στο ματς για το χάλκινο μετάλλιο με 2-0 (22-20μ 21-13) των Αμερικανών Λουσένα/Μπρούνερ. Αξίζει να σημειωθεί δε πως στα ημιτελικά οι Πέδρο Σόλμπεργκ/Εβάντρο ττήθηκαν με 2-1 (21-18, 21-23, 15-12) από τους Ολλανδούς φιναλίστ, με τη σελεσάο να έχει παράπονα από τη διαιτησία.

“Μίλησε” ο Θεός και το… ντεζαβού!

Λίγα λεπτά λοιπόν μετά την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της ομάδας του, ο Άλισον Τσερούτι δήλωσε με νόημα πως «”εδώ νομίζω ότι ο Θεός, αν υπάρχει, «μίλησε» και τιμώρησε τους Ολλανδούς παίκτες, για τον πόντο, που όλοι είδαν και με τον οποίο κέρδισαν τον ημιτελικό ενάντια στους συμπατριώτες μας…».

brazil_alison_bruno_oscar

Απαρηγόρητος ήταν ο Ολλανδός Νούμερντοορ από την ήττα στον τελικό μέσα στο ίδιο του το «σπίτι». Μία ήττα που έφερε στη μνήμη του τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. «Αυτή η απώλεια είναι για μένα εξίσου θλιβερή, όπως τότε το 2012 όταν χάσαμε στον τελικό με τον Ρίτσαρντ Σχουίλ. Σήμερα, παρά το γεγονός ότι μετά από ένα θαύμα με τον Φάρενχορστ φτάσαμε έπειτα από 9 ματς στον τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος, είναι τρομέρο πως χάσαμε με αυτόν τον τρόπο…»

holland_beach_volley

Χώρος μόνο για Βραζιλιάνες στο βάθρο

juliana_brazil_antoneli

Στον αντίστοιχο τελικό των γυναικών, είχαμε τον βραζιλιάνικο “εμφύλιο” των Μπάρμπαρα Σέιξας Φρέιτας και Άγκαθα Μπέντναρτσουκ κόντρα στις συμπατριώτισές τους Φερνάντα Άλβες και Ταιάνα Λίμα, όπου οι Μπαρμπαρα/Άγκαθα επικράτησαν με 2-0 (21-18, 22-20) και αναδείχθηκαν “βασίλισσες του κόσμου”.

antoneli_juliana

Το… κερασάκι στη βραζιλιάνικη τούρτα της διοργάνωσης πρόσθεσαν οι “βερντεόρο” Μαρία Αντονέλι και Τζουλιάνα Φελισμπέρτα ντα Σίλβα, που αν και βρέθηκαν να χάνουν με 1-0 σετ από τις Γερμανίδες, Χόλτβικ/Ζέμλερ, κατάφεραν κερδίζοντας τα δύο επόμενα σετ να φτάσουν με 2-1 (23-25, 21-18, 15-9) στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

brazil_women_juliana_antoneli

Οι Αγκάθα/Μπάρμπαρα αλλά και οι συμπατριώτες τους Αλισον/Μπρούνο Σμιντ πέρα από τον παγκόσμιο τίτλο κέρδισαν ακόμη μια επιταγή 60.000 δολάρια και 1.000 βαθμούς για την παγκόσμια κατάταξη.

brazil_juliana_antoneli_beachjpg