ΔΙΕΘΝΗ

Πάει για το… τρεμπλ ο Αθανασόπουλος

Πάει για το… τρεμπλ ο Αθανασόπουλος

Μετά το Κύπελλο και το Σούπερ Καπ Γερμανίας ο Έλληνας προπονητής, στην καλύτερη αναμφίβολα χρονιά του στην Γερμανία,  για τρίτη συνεχόμενη φορά στον τελικό πρωταθλήματος με τη Στουτγάρδη, θα διεκδικήσει το μοναδικό γερμανικό τίτλο που λείπει από τη συλλογή του- αυτόν της Bundesliga. Τίτλο που δικαιούται όσο τίποτε άλλο μετά και τον αποψινό αποκλεισμό της πρωταθλήτριας Δρέσδης στο τρίτο ματς της ημιτελικής σειράς των πλέι οφ μεταξύ των δύο ομάδων.

Μετά λοιπόν την ανταλλαγή “break” σε Στουρτγκάρδη και Δρέσδη οι δύο ομάδες με 1-1 στις νίκες θα ξεκαθάριζαν τους λογαριασμούς τους για την πρόκριση στον τελικό, όπου περίμενε ήδη στο… χαλαρό η Σβέριν. Στο SCHARRena, όπου από νωρίς με 1847 καθλήμενους και 404 όρθιους φίλους της οικοδέσποινας Allianz MTV δεν έπεφτε… καρφίτσα, η Στουτγκάρδη θα επιχειρούσε για τρίτη συνεχόμενη φορά να είναι συνεπής στο ραντεβού της με τα τελικά των πλέι οφς. Για άλλη μια φορά λοιπόν οι “οικοδέσποινες” δεν απογοήτευσαν τον κόσμο τους!

Με ένα εκρηκτικό ξεκίνημα σε επίθεση και μπλοκ η Στουτγκάρδη έδειξε κερδίζοντας το α’ σετ πως είναι αποφασισμένη να διατηρήσει τις φετινές… πελατειακές σχέσεις της με την αντίπαλο απ’ τη Δρέσδη. Ακόμη και όταν οι φιλοξενούμενες προηγήθηκαν στο δεύτερο σετ με 8-4, οι σωστές τεχνικές οδηγίες των Ερνάντεζ – Αθανασόπουλου ξέφυγαν γρήγορα με 16-13 και ανεβάζοντας τη διαφορά στο +5, 21-16 τη διατήρησαν μέχρι και το τέλος του σετ, κάνοντας μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού το 2-0 σετ.

Ανάλογη εξέλιξη είχε και το τρίτο σετ, με τις φιλοξενούμενες να προσπαθούν να παίξουν το τελευταίο τους χαρτί για να μείνουν ζωντανές στο όνειρο του τελικού, το οποίο όμως αποδείχθηκε απατηλό για αυτές, αφού στο β’ τεχνικό τάιμ άουτ η παρέα της Σαντόρ πέρασε ξανά μπροστά 16-12 και με 3-0 (25-16, 25-19, 25-17) έδωσε θριαμβευτικές διαστάσεις στην πρόκρισή της στον τελικό, όπου αρχής γενομένης από τις 19 Απριλίου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τη Σβέριν, με τον τίτλο να κρίνεται στις 3 νίκες.

Τοπ σκόρερ του αγώνα ήταν με 16 πόντους η μοναδική παίκτρια με διψήφιο αριθμό πόντων της 3ης στην κατάταξη Δρέσδης, ενώ 13 πόντους είχε η Μλείνκοβα των φιναλίστ και έναν λιγότερο η συμπαίκτριά της Σαντόρ.

Foto: Tom Bloch /www.tombloch.de