ΔΙΕΘΝΗ

Το πάλεψε μέχρι τέλους η «Φλου» της Χαντάβα

Το πάλεψε μέχρι τέλους η «Φλου» της Χαντάβα

Με “ψηλά το κεφάλι” αποχαιρέτησε τη Βραζιλία  η διεθνής μας ακραία, Εύα Χαντάβα, παρόλο που η ομάδα της δεν κατάφερε να πετύχει την υπέρβαση κόντρα στην πανίσχυρη Οσάσκο και επέστρεψε στη Superliga Β’.

Μετά την ήττα 3-0 (25-23, 25-23, 25-14) του εκτός έδρας αγώνα των πλέι οφ με την Νεστλέ, η “Φλου” προσπάθησε να τα δώσει όλα για την έκπληξη στο εντός έδρας δεύτερο ματς  με το φαβορί, αλλά τελικά με την δεύτερη ήττα της 3-0 (25-20, 25-14, 25-13) σε ισάριθμα μαtw υποβιβάστηκε από την Superliga, αντίθετα με τις φιλοξενούμενες που προκρίθηκαν στα ημιτελικά.

Έντονη ήταν η συγκίνηση στο γήπεδο της Φλουμινένσε καθώς στο κλειστό του Ρίο οι οπαδοί των τρικολόρ τραγουδούσαν μέχρι το τελευταίο λεπτό, σε ένδειξη αναγνώρισης της φετινής προσπάθειας της ομάδας τους, που έπειτα από την 7η της κανονικής περιόδου με 11 νίκες και 11 ήττες σε 22 αγώνες, δεν κατάφερε να παραμείνει στα “σαλόνια”.

Εξίσου συγκινητικό όμως ήταν και το αποχαιρετιστήριο post της πρώτης Ελληνίδας παίκτριας στην Βραζιλία, που απ’ την ιστορική της παρουσία στη Superliga, είχε μόνο κέρδος:”Άλλη μία αθλητική χρονιά έφτασε και πάλι στο τέλος της!!! Και μπορεί να αγωνίστηκα μόνο για 4 μήνες εδώ στη Βραζιλία, αλλά μέσα σ’αυτό το μικρό χρονικό διάστημα αποκόμισα πολύτιμες εμπειρίες!!! Μόνο χαρούμενη κι ευγνώμων μπορώ να αισθάνομαι γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να πραγματοποιήσω ένα από τα όνειρά μου και να παίξω σ’ένα από τα πιο δυνατά πρωταθλήματα στο κόσμο, απέναντι σε αθλήτριες παγκοσμίοας κλάσης και με συμπαίκτριες που πέρα από αθλητικές ικανότητες είχαν και αξιοθαύμαστη αθλητική παιδεία!!!

Καθημερινά δούλευα πιο σκληρά και με μεγαλύτερη αφοσίωση, σε κάθε παιχνίδι πείσμωνα περισσότερο για την νίκη, έπαιζα σε γεμάτα γήπεδα όπου ανεξαρτήτου αποτελέσματος πέρα από το χειροκρότημα πάντα μας αντιμετώπιζαν και με σεβασμό.Έκανα υπερβάσεις που ούτε εγώ πίστευα ότι μπορούσα να κάνω και κατάφερα μέσα από τις απαιτήσεις και τις δυσκολίες να βελτιωθώ όχι μόνο ως αθλήτρια, αλλά και ως προσωπικότητα. Φεύγω μόνο με όμορφες στιγμές μέσα μου, έχοντας κάνει νέους φίλους και μ’ ένα τεράστιο χαμόγελο γιατί πραγματικά αισθάνομαι πολύ τυχερή που μου δόθηκε μία τέτοια ευκαιρία στην αθλητική μου καριέρα!!! Εις το επανιδείν Βραζιλία.. The best is yet to come!!!”