ΔΙΕΘΝΗ

«Παναθηναϊκή συμμαχία» στην Πολυτέκνικα (φωτ.)!

«Παναθηναϊκή συμμαχία» στην Πολυτέκνικα (φωτ.)!

Όταν το κρύο αίμα συνάντησε το ζεστό, όταν το παγερό βλέμμα συνεννοήθηκε μονομιάς με το… «γελαστό» και όταν ένας Πολωνός «κόλλησε» με έναν Γάλλο τότε πέραν του γεγονότος ότι μια δυνατή φιλία ξεκίνησε, επιβεβαιώθηκε και το άσμα ότι τα… ετερώνυμα έλκονται!

samika_guma samika

Ο λόγος φυσικά για ένα δίδυμο που άφησε τη σφραγίδα του στο ελληνικό πρωτάθλημα τη σεζόν 2009-10 φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού και δεν είναι άλλο από αυτό των Πάβελ Ζαγκούμνι και Γκιγιόμ Σαμικά!

Ο «σκληρός», αγέλαστος και τις περισσότερες φορές αυστηρός Πάβελ Ζαγκούμνι ετοιμάζεται να σμίξει ξανά με τον «έξω καρδιά», τρελό με ή χωρίς χαρτί –σημασία δεν έχει- και εκρηκτικό σαν προσωπικότητα, Γκιγιόμ Σαμικά! Μια φιλία που άνθισε στο Τριφύλλι, παρόλο που οι δυο τους γνωρίζονταν και ο ένας έτρεφε συμπάθεια και αναγνώριση για το πρόσωπο του άλλου. Συνεχίστηκε στη Ζάκσα τη σεζόν 2011-12 και ήρθε η ώρα να… τριτώσει το καλό!

Έτσι, λοιπόν, και μιας και η ελληνική αγορά είναι ακόμα απαγορευτική –όσο κι αν αμφότεροι έχουν κατ’ επανάληψη εκφράσει την επιθυμία τους να αγωνιστούν στη χώρα μας- για τις τιμές των συμβολαίων τους, οι δυο τους ετοιμάζονται να ξαναζήσουν μεγάλες στιγμές στην πολωνική Πολυτέκνικα στη Βαρσοβία την προσεχή σεζόν με τον «Guma» να ετοιμάζεται να περπατήσει το φίλο του στα δικά του λημέρια.  Φυσικά, ο Σαμικά δεν είναι άβγαλτος αφού έχει αγωνιστεί στο παρελθόν και στην Πολωνία με τα χρώματα της Γιαστρέμπσκι και ξέρει τα πάντα!

sami_guma_pao

Ενθουσιασμένοι και οι δυο αν και ο Ζαγκούμνι βρίσκεται… σε μετακόμιση στην  πόλη της Βαρσοβίας μίλησαν στο Volleyplanet με τον “Guma” να σχολιάζει: «Πάντα μου λείπει αυτός…» (σ.σ γέλια) και τον «Σάμι» ως συνήθως να γκρινιάζει για την… κρίση που είναι παντού αλλά εν κατακλείδι να δηλώνει: «Κι εγώ είμαι χαρούμενος που θα ξαναβρεθούμε με τον Guma»! Η συζήτηση πάντως κατέληξε στην Ελλάδα για όλα αυτά που περνάει αλλά και στον Παναθηναϊκό που τους έχει στιγματίσει… «Ενημερωνόμαστε για όλα! Μακάρι όλα να πάνε καλά» κατέληξε το Γαλλοπολωνικό δίδυμο!