ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠαννΑΞΙΑκός στο Final-4!

ΠαννΑΞΙΑκός στο Final-4!
Ο Πανναξιακός επικράτησε 3-2 σετ των Μακεδόνων Αξιού στο κλειστό της Νάξου και πήρε το εισιτήριο για το final-4 του Κυπέλλου Γυναικών που θα γίνει στη Σαντορίνη.
Τι κι αν δήλωσαν συμμετοχή την τελευταία στιγμή σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, οι περσινές φιναλίστ αποδείχτηκαν πολύ σκληρές για να… τα παρατήσουν! Η πρόκριση στα ημιτελικά για τέταρτη φορά στην ιστορία τους και δεύτερη συνεχόμενη.
Ταπάντα κρίθηκαν στη ρώσικη ρουλέτα των πόντων. Εκεί ο ΠΑΟΝ ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 10-7, μετά από άσο της Διώτη. Όμως οι φιλοξενούμενες αντέδρασαν με Χολστ (10-8) και την Πολυνοπούλου να δυσκολεύει την αντίπαλη υποδοχή με αποτέλεσμα σερί 0-6 να περάσουν μπροστά με 10-13.
Οι γηπεδούχες απάντησαν με δύο επιθέσεις της Ντάλτον, αλλά οι Μακεδόνες είχαν το πρώτο ματς μπολ (13-14). Ο Πανναξιακός έμεινε στον αγώνα με πρωταγωνίστρια την Μπράουν, προηγήθηκε με 16-15 και η Κάλτερ με άσο, έδωσε τη νίκη-πρόκριση για την ομάδα της.
Ο κόουτς του ΠΑΟΝ, Κώστας Παπαδόπουλος (Πανναξιακός): «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γιατί σε μία πολύ δύσκολη χρονιά, προκριθήκαμε στο final-4 του Κυπέλλου. Θεωρώ ότι από τις υπόλοιπες τρεις ομάδες, εμείς είχαμε τον δυσκολότερο δρόμο, αποκλείοντας δύο πάρα πολύ καλές ομάδες όπως ο Άρης και οι Μακεδόνες».
Ο προπονητής των Μακεδόνων, Μανώλης Σκουλικάρης είπε: «Περιμέναμε ότι θα ήταν δύσκολο παιχνίδι. Στο τέλος δεν παίξαμε με καθαρό μυαλό και κάναμε αρκετά λάθη. Παρόλα αυτά, η εξέλιξη θα μπορούσε να ήταν διαφορετική γιατί το τρίτο σετ χάθηκε από λάθη του διαιτητή. Συγχαρητήρια στα κορίτσια για την εμφάνιση, καθώς έπαιξαν κάτω από αντίξοες συνθήκες. Λυπάμαι όμως, γιατί δύο χρόνια τώρα θυμόμουν άλλον Πανναξιακό. Αυτή η ομάδα δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση όπως ήταν παλιά. Λυπάμαι πραγματικά για το ελληνικό βόλεϊ, γιατί αυτό που συνάντησα στη Νάξο δεν το έχω συναντήσει σε άλλους αγώνες. Τους εύχομαι καλή επιτυχία στο final-4, εμείς συνεχίζουμε στο πρωτάθλημα».
Τα σετ: 19-25, 25-16, 25-22, 23-25, 17-15
ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (Παπαδόπουλος): Κάλτερ, Μπράουν, Ντάλτον, Διώτη, Κουνάδη, Καλαντάτζε / Ιακωβίδου (λ), Νούσια, Μπολέτου.
ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ (Σκουλικάρης): Σπανού, Πολυνοπούλου, Σπικς, Νώτη, Καραφουλίδου, Χολστ / Μυρίδου (λ), Δαρούκα.