Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Πανταλέων : “Τραυματισμοί και πάγκος σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη”

Πανταλέων : “Τραυματισμοί και πάγκος σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη”

Προβλήματα τραυματισμών και η έλλειψη εναλλακτικών επιλογών στον πάγκο ήταν αυτά που κόστισαν την φετινή χρονιά για τον Παναθηναϊκό όπως δήλωσε ο αρχηγός των “πράσινων” Σωτήρης Πανταλέων…

Η χρονιά για τον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε στην Κυψέλη με ήττα από τον ΠΑΟΚ. Μια ήττα που έφερε και τον αποκλεισμό των “πράσινων” και από τους φετινούς τελικούς της Α1 και το πλασάρισμά του στην 3η θέση..

Μια θέση που αφήνει στους περισσότερους μια γλυκόπικρη γεύση και περίεργα συναισθήματα, αφού η δυναμική της ομάδας στο μεγαλύτερο μέρος της περιόδου άφηνε περιθώρια αισιοδοξίας για κάτι καλύτερο.

Ο Σωτήρης Πανταλέων λίγο μετά τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ μίλησε για τους ημιτελικούς και το τι πήγε στραβά τονίζοντας “Νομίζω ότι φάνηκε πως τα προβλήματα που είχαμε μας κόστισαν στους ημιτελικούς. Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει μια νίκη στο πρώτο παιχνίδι όπου πλησιάσαμε πάρα πολύ. Σίγουρα έπαιξε καθοριστικό ρόλο το παιχνίδι αυτό. Δεν ξέρω αν θα προκρινόμασταν στον τελικό γιατί θέλαμε άλλες δύο ακόμη που δεν ξέρω αν είχαμε τις δυνάμεις να τις κάνουμε, αλλά πιστεύω τα προβλήματα που είχαμε και τραυματισμών και γενικά των συνθηκών κατά την διάρκεια της χρονιάς έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ομάδας”.

Όσο για το αν η χρονιά και η 3η θέση είναι αποτυχία ή επιτυχία ο αρχηγός του Παναθηναϊκού δήλωσε “Δεν μπορώ να πω ότι είναι τόσο αρνητική, γιατί γνωρίζαμε πως υπάρχει ένα ταβάνι στην ομάδα. Πλησιάσαμε πολύ κοντά σε κάποιες στιγμές της χρονιάς σε απόδοση. Παίξαμε κάποια πολύ καλά παιχνίδια, αλλά όπως είπα το βάθος πάγκου που έχουν στην Α1 μόνο ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Το σίγουρο είναι πως όλα τα παιδιά έκαναν μια τρομερή προσπάθεια. Ο Μαρούλης έκανε τρομερή προσπάθεια να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις. Φθάσαμε μέχρι τον ημιτελικό και όπως είπα ούτε μπορεί να θεωρηθεί μια χρονιά πετυχημένη για τον Παναθηναϊκό επειδή αγωνίστηκε σε έναν ημιτελικό, αλλά τηρουμένων των αναλογιών δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια άσχημη χρονιά”.

Τέλος αναφερόμενος στο ζευγάρι του φετινού τελικού έδωσε τον τίτλο του φαβορί στον Ολυμπιακό σχολιάζοντας “Νομίζω πως ο Ολυμπιακός έχει σοβαρό προβάδισμα. Το έχει δείξει με την απόδοσή του μέχρι στιγμής σε όλη τη χρονιά. Βέβαια είναι τελικοί τώρα. Ο ΠΑΟΚ είχε μια καλή απόδοση στους ημιτελικούς. Είναι δύο ομάδες με βάθος στο ρόστερ, αν μπορέσει ο ΠΑΟΚ να πιάσει καλύτερη απόδοση απ’ ότι στους ημιτελικούς ίσως καταφέρει να κοντράρει τον Ολυμπιακό”.

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...