Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Παπαδόπουλος : «Έχουμε το δικαίωμα να κοιτάμε ψηλότερα»

Παπαδόπουλος : «Έχουμε το δικαίωμα να κοιτάμε ψηλότερα»

Αισιόδοξος ότι ο Πανναξιακός θα παρουσιαστεί ακόμη καλύτερος τη νέα χρονιά διεκδικώντας την παρουσία του στην 4άδα της βαθμολογία δήλωσε ο Κώστας Παπαδόπουλος. Ο τεχνικός της ομάδας της Νάξου μίλησε στο Volleyplanet και αναφέρθηκε στην κομβική χρονιά των «κυανοκίτρινων», στον απολογισμό του πρώτου γύρου, αλλά και τα πολλά περιθώρια βελτίωσης που υπάρχουν εν όψει της συνέχειας…

Με την ομάδα να σχηματίζεται κυριολεκτικά στο… παρά πέντε, η χρονιά για όλους στο νησί αποτελεί ένα τεράστιο ερωτηματικό για το τι μπορεί να πετύχει και το που μπορεί να φθάσει.

Το τέλος του πρώτου γύρου βρίσκει τον Πανναξιακό στην 5η θέση με απολογισμό 6 νίκες, 4 ήττες και τον Κώστα Παπαδόπουλο να δηλώνει αισιόδοξος για το επόμενο μισό του πρωταθλήματος

Ο έμπειρος προπονητής της Κυκλαδίτικης ομάδας σχολίασε την μέχρι τώρα παρουσία της ομάδας στην Α1, έκανε τον απολογισμό της, τονίζοντας παράλληλα πως ο Πανναξιακός μπορεί και έχει το δικαίωμα να κοιτά ψηλότερα για την συνέχεια…

paon-time-out-2017 paon-panhgyrikh-santorinh-2017

-Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε. Ο απολογισμός για τον Πανναξιακό ποιος είναι;

«Για να είμαι ειλικρινείς και όπως είχα πει στην αρχή του πρωταθλήματος πραγματικά δεν ξέραμε μέχρι που μπορεί να φθάσει η ομάδα. Θέλαμε να καρπωθούμε ότι μπορεί να μας πρόσφερε η δουλειά μας. Στον πρώτο γύρο σε σχέση με αυτό που θέλαμε είμαστε λίγο πιο πίσω και δεν μιλώ βαθμολογικά αλλά αγωνιστικά. Έχουμε πολλά πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε. Είμαστε μια ομάδα που έχει χτιστεί από το μηδέν και προσπαθούμε συνέχεια στο γήπεδο. Πάντα θέλω να βλέπω την θετική πλευρά. Το τέλος του Α γύρου μας βρίσκει σε μια θέση που χωρίς κανένα άγχος μπορούμε να διεκδικήσουμε πράγματα στον επόμενο γύρο. Μιλώ για θέσεις που είναι πάνω από εμάς. Νομίζω νορμάλ τερματίζουμε 5οι στον πρώτο γύρο και πρέπει να έχουμε έναν στόχο παραπάνω. Χωρίς να το έχουμε θέσει εξ αρχής ένας στόχος παραπάνω βάση βαθμολογίας είναι η 4άδα. Σίγουρα θέλουμε να παρουσιαστούμε πιο δυνατοί και πιστεύω ότι θα το κάνουμε και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο μας».

-Σε τι βαθμό είσαι ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα παρουσία της ομάδας. Είπες πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

«Νομίζω ότι είχαμε μια περίοδο που αντιμετωπίσαμε τις πιο πάνω ομάδες από εμάς που δεν φέραμε καλά αποτελέσματα, αλλά περισσότερο μας προβληματίζει η απόδοση που είχαμε σε εκείνα τα παιχνίδια. Έχοντας δει και παίξει όλες τις ομάδες, νομίζω είμαστε μια ομάδα που έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Έχω δει κάποια πράγματα που έχουν λειτουργήσει, ξαναλέω έχουμε πολλά να διορθώσουμε, αλλά είμαστε σε μια θέσει που νομίζω έχουμε το δικαίωμα να κοιτάμε ψηλότερα».

paon-papadopoylos-santorini-2017 paon-omadikh-panhgyrikh-2017

-Αυτά αν αναλογιστεί κανείς ότι η ομάδα δημιουργήθηκε κυριολεκτικά στο παρά πέντε για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα.

«Κυριολεκτικά στο παρά πέντε. Νομίζω ότι για όλους είναι ξεκάθαρο ότι είναι μια πολύ κομβική χρονιά για τον Πανναξιακό. Ξέρετε τι έχει συμβεί το καλοκαίρι, ξέρετε πότε στήθηκε η ομάδα, άρα ήδη έχουν γίνει βήματα μπροστά. Εμείς θέλουμε να φανούμε αντάξιοι της περίστασης.  Ήταν πολύ δύσκολη κατάσταση για την ομάδα. Άλλος μπορεί να πιστεύει ότι  έπρεπε να πάει καλύτερα, άλλος χειρότερα, εμείς είμαστε εδώ και προσπαθούμε σε μια χρονιά που ήταν πάρα πολύ αβέβαιη για το σωματείο».

-Ο κόσμος στο νησί έχει στηρίξει την προσπάθεια και την ομάδα; 

«Εγώ χωρίς να έχω κάποιο μέτρο σύγκρισης είμαι ικανοποιημένος. Είναι σαφές ότι ο κόσμος έχει μάθει να βλέπει την ομάδα να πρωταγωνιστεί, αλλά αν τα βάλουμε όλα σε μια ζυγαριά  με ότι έχει συμβεί μέσα στο καλοκαίρι, νομίζω πως είμαστε σε μια θέση που μπορούμε να πετύχουμε πράγματα. Σίγουρα ο κόσμος μας στηρίζει και είναι στο πλευρό μας. Νομίζω πως όλοι αν αναλογιστούν την κατάσταση που έχει προηγηθεί αξίζει ακόμη μεγαλύτερη στήριξη αυτή η ομάδα».

-Η διακοπή του πρωταθλήματος είναι περίοδος ξεκούρασης ή και μια ευκαιρία για δουλειά όψει της συνέχειας;

«Τα κορίτσια θα πάρουν το ρεπό που είναι απαραίτητο, αλλά με βάση το καλεντάρι υπάρχουν ουσιαστικά 4 εβδομάδες δουλειάς πριν από το πρώτο ματς του Β γύρου. Άρα είναι μια καλή ευκαιρία για μια μίνι προετοιμασία σε πράγματα που είδαμε και μας προβλημάτισαν στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Έχουμε τον χρόνο να δουλέψουμε πάνω σε αυτά. Το σημαντικό είναι να είμαστε γεροί και όσο είμαστε στο γήπεδο δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα».

paon-omadikh-hlioupoli-2017 paon-kosmos-nea-2017