ΔΙΕΘΝΗ

Α. Παπαφωτίου: «Δεν υποτιμώ κανέναν αντίπαλο…»

Α. Παπαφωτίου: «Δεν υποτιμώ κανέναν αντίπαλο…»

“Δεν έχει σημασία για μένα ποιος είναι από την άλλη πλευρά, αλλά να παίζουμε καλά και να κερδίζουμε. Το πιο σημαντικό δεν είναι ποιος θα παίξει, αλλά το πώς θα παίξει”, δήλωσε μετά την παρθενική της επιτυχία επί της Νταμπροβα Γκόρνιτσα στο πρωτάθλημα της Πολωνίας η νέα πασαδόρος Αθηνά Παπαφωτίου στην ιστοσελίδα της πολωνικής ομοσπονδίας (pzps.pl).

Λίγες ώρες μετά την πρώτη της νίκη στην Πολωνία ως πασαδόρος της LKS Λόντζ η διεθνής μας άσος μίλησε στο δημοσιογράφο της πολωνικής ιστοσελίδας για την παρουσία της στην πολωνική λίγκα, τους στόχους της ομάδας της, τον τραυματισμό της στην Ιταλία, αλλά και την πρόσφατη… σύγκρουση που είχε με συμπαίκτρια της εν ώρα αγώνα.

pzps.pl: Ήταν δύσκολο να βρείτε κάποιο κίνητρο στο τελευταίο σας ματς, με δεδομένο ότι η αντίπαλός σας έχει ξεμείνει από στόχους;

Αθηνά Παπαφωτίου: “Ίσως και οι δύο ομάδες να έχουν διαφορετικούς στόχους, αλλά όλοι είναι υπεύθυνοι για το πώς προσεγγίζουν τον αγώνα. Για μένα είναι μόνο ο δεύτερος αγώνας που παίζω με τα “χρώματα” του LKS. Αυτό είναι δύσκολο από μόνο του. Το κίνητρό μου ήταν και είναι υψηλό, γιατί πρέπει να βρεθώ μαζί με τα άλλα κορίτσια το συντομότερο δυνατό”.

pzps.pl: Πώς νιώθεις στην υγεία σου μετά την πρόσφατη σύγκρουση με την Krysia Strasz;

Αθηνά Παπαφωτίου: “Όλα τώρα είναι καλά. Είχα κάποιες ενοχλήσεις την επομένη του αγώνα και ένα μικρό… σουβενίρ, με τη μορφή μώλωπα, κάτω από τα μάτια μου. Πέρα από αυτό όμως, είμαι καλά και δεν αισθάνομαι πια τις συνέπειες αυτής της σύγκρουσης”.

pzps.pl: Τι ακριβώς συνέβη με τον τραυματισμό σας στην Ιταλία;

Αθηνά Παπαφωτίου: “Τραυματίστηκα, και μου πήρε λίγο χρόνο για να εντοπίσω το πρόβλημα, το οποίο έχει να κάνει με τον μηνίσκο, αλλά ευτυχώς για μένα, δεν χρειάστηκε να υποβληθώ σε κάποια χειρουργική επέμβαση. Και το πόσο γρήγορα θα αποθεραπευτώ εξαρτάται από μένα, γι ‘αυτό εργάστηκα σκληρά για την αποκατάσταση. Έτσι δεν αισθάνομαι πια πόνους και δεν έχω κάποια αρνητικά συμπτώματα”.

pzps.pl: Πόσο χρόνο θα χρειαστείτε για να φτάσετε στην αρχική σας κατάσταση στη νέα σας ομάδα;

Αθηνά Παπαφωτίου: “Κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει αυτό…. Μέρα με τη μέρα, εργαζόμαστε σκληρά στην προπόνηση και κάθε μέρα είναι όλο και καλύτερα . Νομίζω ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο και όλοι έχουμε τον ίδιο στόχο, οπότε, αργά ή γρήγορα, φτάνουμε σε ένα άνετο επίπεδο. Καθένας από μας κατευθύνεται προς την ίδια κατεύθυνση”.

pzps.pl: Πιστεύετε μετά την ήττα με το Grot Budowlane Łódź ότι ήταν καλό που αντιμετωπίζατε την ουραγό ομάδα  του πρωταθλήματος;

Αθηνά Παπαφωτίου: “Δεν το νομίζω. Πάντα προτιμώ να κοιτάζω τι κάνει η ομάδα μου. Δεν έχει σημασία για μένα ποιος είναι από την άλλη πλευρά, αν παίζουμε καλά και κερδίζουμε. Το πιο σημαντικό πράγμα δεν είναι με ποιόν παίζουμε, αλλά πώς παίζουμε. Αυτό είναι το σημείο, στο οποίο επικεντρώθηκα σε αυτή τη συνάντηση. Ειλικρινά, δεν νομίζω ότι θα υποτιμούσα κάποιον από τους αντιπάλους μας. Σε αυτό το πρωτάθλημα, οι περισσότερες ομάδες είναι πολύ καλές και επικίνδυνες..”

Πηγή:pzps.pl

Φωτό: Michał Szymański

Δημοσιογράφος Bartosz Wencław