CHAMPIONS LEAGUE

Παπαφωτίου: «Ανυπομονώ να παίξω στους ομίλους»

Παπαφωτίου: «Ανυπομονώ να παίξω στους ομίλους»

Η Ελληνίδα πασαδόρος της ιταλικής Κονελιάνο χρειάστηκε να περιμένει 28 ολόκληρα χρόνια για να μπει στην “ελίτ” των αθλητριών των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στον επαναληπτικό του γ’ γύρου με την ολλανδική Σλίντρεχτ στο Τρεβίζο  η πρόκριση για την ομάδα της Παπαφωτίου ήταν δουλειά… 57′ λεπτών! Τόσο χρόνο χρειάστηκε, παρουσία 3.000 θεατών ,  η παρέα της διεθνούς Ελληνίδας για να ζευγαρώσει με 3-0 (25-10 25-12 25-7) τις νίκες της και να “σφραγίσει” το εισιτήριο της για την επόμενη φάση.

Η Αθηνά Παπαφωτίου, αγωνίστηκε ως αλλαγή στο 3ο σετ, αλλά πρόλαβε με ένα πόντο να “γράψει” το όνομά της στη λίστα των σκόρερ, όπου κορυφαία με μια ντουζίνα πόντους ήταν η Σαμάνθα Μπρίσιο. Από την -πρωτάρα στο θεσμό- ολλανδική ομάδα, δεν υπήρχε παίκτρια με διψήφιο αριθμό πόντων.

Μετά το τέλος του αγώνα, όπου β’ διαιτητής ήταν ο διεθνής Μιχάλης Κουτσούλας, η Παπαφωτίου, σε δηλώσεις της στο Volleyplanet δύσκολα έκρυβε τον ενθουσιασμό της για αυτή την προσωπική υπέρβαση: “Είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ. Είμαι ενθουσιασμένη που μου δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχω στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ήταν ένας προσωπικός στόχος και ανυπομονώ πολύ για τους αγώνες στους ομίλους, όπου θα βρεθώ αντιμέτωπη με ομάδες και αθλήτριες παγκόσμιου επιπέδου και φήμης”.

Στα άλλα ματς του 3ου γύρου ιστορική πρόκριση πέτυχε η βουλγαρική Μαρίτσα Πλόντιβ, των γνώριμων από την παλιότερη θητεία τους στην Ελλάδα, Τένεβα και Τσέσλιαρ, που μετά το εις βάρος της 2-3 στην Φιλιπούπολη από τη ρωσικής Κράσνογιαρσκ στο α’ ματς, αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 στην Ρωσία, κατάφερε με μία επική ανατροπή 3-2 σετ να προκριθεί στο χρυσό σετ για πρώτη φορά στους ομίλους, παρέα με τις Κονελιάνο (Ιταλία), Φενέρμπαχτσέ (Τουρκία) και Ρεζόβ (Πολωνία).

Η 4η φάση της διοργάνωσης θα διεξαχθεί 12/12/2017 έως 27/2/2018.