ΔΙΕΘΝΗ

Παράταση αγωνίας για Τζούριτς (vid)

Παράταση αγωνίας για Τζούριτς (vid)

Ο “τυφώντας” Ν’ Γκαπέ σάρωσε την έδρα του “Ρωμαίου της Ιουλιέτας” και η Μόντενα ισοφάρισε 1-1 στις νίκες των προημιτελικών με τη πρόκριση πλέον για την 4άδα των πλέι οφ να κρίνεται για την ομάδα του Έλληνα διεθνή στην έδρα της πρωταθλήτριας Ιταλίας Μόντενα στις 12 Μαρτίου.

Με “break to break” απάντησε παρουσία περίπου 5.000 θεατών στο “Παλασπορτ”η πρωταθλήτρια Ιταλίας στη νικηφόρα εκτός έδρας πρεμιέρα της ομάδας του διεθνή, Δημήτρη Τζούριτς καθώς στο χθεσινό β’ ματς της 8άδας η ομάδα του Τουμπερτίνι, με κορυφαίο και τοπ σκόρερ του αγώνα το Γάλλο σουπερστάρ να τελειώνει το ματς με 23 πόντους, “άλωσε” με 3-0 (25-23, 25-23, 25-23)  της Βερόνα.

Η φιλοξενούμενη ομάδα, μπήκε από την αρχή με το “μαχαίρι στα δόντια” και πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερές της φετινές εμφανίσεις σε Ιταλία και Ευρώπη, κατάφερε με τον εκπληκτικό MVP, N’ Γκαπέ να φέρει με δικό του άσο στα στα ίσα (1-1) τη σειρά των αγώνων.

Την προσεχή Κυριακή στο “Παλαπανίνι” οι δύο ομάδες θα “παίξουν τα ρέστα τους” για το τελευταίο εισιτήριο πρόκρισης των πλέι οφ της 4άδας, όπου περιμένει ήδη η Λούμπε Τσιβιτανόβα, μετά την εύκολη πρόκριση της ομάδας του Μάρκε με “2 στα 2” επί της Βίμπο.

Για την “οικοδέσποινα” ομάδα του Γκρμπιτς τοπ σκόρερ ήταν για άλλη μια φορά ο Έλληνας άσος, που όμως σε σχέση με τους 26 πόντους του α’ ματς, που αποτελούν την καλύτερη ατομική επίδοση του “Μήτσου” σε πλέι οφ της Serie A, είχε χαμηλότερη επίδοση με 15, ενώ άλλους 11 πρόσθεσε για την ομάδα του ο Κοβάτσεβιτς.

Ο Πάρις αντί του Τζιουμάκα στην 4άδα

Σε αντίθεση με τον Τζούριτς, η Περούτζια του πρώην άσου του άσου του Φοίνικα Σύρου, Ματέο Πάρις (που δεν αγωνίστηκε) επικράτησε στο “Παλαμπάνκα” της Πιατσέντζα του διεθνή μας, Γιώργου Τζιουμάκα (έπαιξε ως αλλαγή) με 3-0 (25-23, 25-20, 25-23) σετ στο 2ο παιχνίδι των προημιτελικών και για 4η συνεχόμενη φορά “σφράγισε” την συμμετοχή της στα ημιτελικά του καμπιονάτο. Εκεί όπου στις 19 Μαρτίου στο Τρέντο θα αντιμετωπίσει την Τρεντίνο, που και αυτή “καθάρισε” εύκολα με 2 νίκες την Μόντσα.

Foto: www.bluvolleyverona.it

Δείτε εδω τον τελευταίο πόντου του αγώνα Βερόνα-Μόντενα