Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Παρέλαση σε Κυψέλη και Μίκρα

Παρέλαση σε Κυψέλη και Μίκρα
Στην Κυψέλη και στη Μίκρα ολοκληρώνεται η 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος Volley League με δύο σημαντικούς αγώνες που θα κρίνουν πολλά από την 4η έως την 8η θέση της βαθμολογίας.
afisaki

Ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης σε ένα ματς όπου θα αποθεωθεί η Εφηβική ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας, έπειτα από 37 χρόνια ενώ η κούραση για τους τρεις “μικρούς” Ανδρεόπουλου, Ράπτη, Παλαιολόγο είναι δεδομένη. Οι “πράσινοι έχουν εξασφαλίσει την 3η θέση στην κανονική περίοδο αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος σε μια τόσο κρίσιμη βαθμολογικά αγωνιστική.

Ο Αλέξανδρος Ράπτης δήλωσε: «Η κατάκτηση του Πανελληνίου πρωταθλήματος εφήβων ήταν ένας μεγάλος στόχος για τον Παναθηναϊκό και χαίρομαι που τα καταφέραμε. Δεν φτάσαμε εύκολα στην κατάκτηση του τίτλου. Δυσκολευτήκαμε πολύ, ειδικά στον αγώνα με τον Ηρακλή που αποδείχτηκε πως ήταν ο τελικός. Υπάρχει πολύ κούραση αλλά δεν έχουμε περιθώρια για χαλάρωση. Θα τα δώσουμε όλα και με τον Εθνικό για να συνεχίσουμε το νικηφόρο σερί μας. Ο Παναθηναϊκός σε κάθε αγώνα παίζει μόνο για τη νίκη ανεξάρτητα από το βαθμολογικό κίνητρο».

Από την άλλή, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης «καίγεται» για τη νίκη ώστε να ελπίζει πως θα καταφέρει να πάρει την 8η θέση πάνω στο νήμα από την ΑΕΚ. Ετσι θα μπει στα πλέι οφ και θα αποφύγει τα πλέι άουτ. Ο Εθνικός σε ισοβαθμία με την ΑΕΚ έχει μειονέκτημα και για αυτό κυνηγάει είτε 5 βαθμούς στα δύο ματς που απομένουν με Παναθηναϊκό και Κομοτηνή με την προϋπόθεση η ΑΕΚ να μην πάρει βαθμό στην έδρα του ΠΑΟΚ την τελευταία αγωνιστική. Αν ο Εθνικός πάρει 6 πόντους τότε η ΑΕΚ θα θέλει νίκη επί του ΠΑΟΚ έστω και με 3-2 σετ για να μην πέσει στα πλέι άουτ με την Κομοτηνή.

Ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης δήλωσε: «Κανονικά δεν έπρεπε να φτάσουμε έως εδώ και θα έπρεπε να είχαμε μαζέψει τους βαθμούς που θα μας έδιναν μεγαλύτερη ασφάλεια. Ο Εθνικός πολεμάει μόνος του αλλά έχει μάθει και στα δύσκολα και στην πίεση. Περιμένω η ομάδα να παίξει σαν να είναι ένας μεγάλος τελικός. Ξέρουμε σε ποια έδρα παίζουμε αλλά όλα είναι ανοικτά καθώς μπορούμε να εκμεταλευτούμε την έλειψη βαθμολογικού κινήτρου για τον αντίπαλο μας. Ο Εθνικός δεν φοβάται ακόμα και να πάει στα πλέι άουτ. Εχουμε καλή ομάδα, έχουμε τις δυνατότητες και αξίζουμε να μείνουμε στην κατηγορία».

afisaki1

Ο Ηρακλής με 19 βαθμούς και 5 νίκες σε 16 αγώνες θέλει να πάρει δύο νίκες στους τελευταίους δύο αγώνες ώστε να έχει ελπίδες για την 6η θέση που κρατάει η Κηφισιά. Ο «γηραιός» είδε την Κηφισιά να απομακρύνεται αλλά εάν πάρει τρίποντο με τον Παμβοχαϊκό και τον Φοίνικα και η Κηφισιά δεν πάρει άλλο βαθμό θα πάρει πάνω στο νήμα την 5η θέση. Επίσης θέλει να κλειδώσει για την 7η θέση σε περίπτωση που η ΑΕΚ πάρει βαθμούς από τον ΠΑΟΚ. Εάν ο Ηρακλής πάρει την 7η θέση θα πέσει πάνω στον ΠΑΟΚ στους αγώνες των πλέι οφ.

Ο προπονητής του Ηρακλή Γιάννης Ορφανός είπε: «Θέλουμε να κλείσουμε την κανονική περίοδο με νίκες και καλές εμφανίσεις ώστε να αποκτήσουμε δυναμική για τα πλέι οφ. Ο αγώνας με τον Παμβοχαϊκός θα είναι δύσκολος αλλά είναι στις δυνατότητες μας για νίκη. Η ομάδα προέρχεται από μία μεγάλη περίοδο απραξίας λόγω του All Star αλλά θα προσπαθήσουμε να βρούμε ρυθμό που θα μας χρειαστεί και στο πρωτάθλημα και στο φάιναλ-4 του κυπέλλου».

Ο Παμβοχαϊκός θα δώσει τον τελευταίο του αγώνα διότι την 22η αγωνιστική έχει ρεπό. Αυτό σημαίνει πως θέλει το τρίποντο πρώτα απ΄όλα για να κλειδώσει την 5η θέση και υπό προϋποθέσεις να κυνηγήσει την 4η θέση εφόσον την τελευταία αγωνιστική ο Φοίνικας ηττηθεί από τον Ηρακλή στη Σύρο. Για την ώρα πιέζεται από την Κηφισιά και θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο βαθμούς για να αισθανθεί ασφάλεια για την τελευταία αγωνιστική.

Ο προπονητής του Παμβοχαϊκού Κώστας Δεληκώστας είπε: «Πολλές θέσεις είναι ανοικτές και πολλές καραμπόλες μπορεί να γίνουν οπότε όλες οι ομάδες έχουν τα κίνητρα τους. Εμείς πάμε έτσι και αλλιώς για τη νίκη. Μας ενδιαφέρουν οι θέσεις 4-5 και θέλουμε δύο τουλάχιστον βαθμούς για να τα καταφέρουμε».

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...