ΔΙΕΘΝΗ

Παρελθόν από Μόντενα ο Στοϊτσεφ, ανέλαβε την ευθύνη η πρόεδρος

Παρελθόν από Μόντενα ο Στοϊτσεφ, ανέλαβε την ευθύνη η πρόεδρος

Λίγες ώρες μετά τον αποκλεισμό της Μόντενα από τον τελικό του καμπιονάτο και την εμφάνιση όλων των παικτών της ομάδας σε τηλεοπτική εκπομπή, όπου εκδήλωσαν ανοιχτά τη δυσφορία τους για τον προπονητή τους, Ράντο Στόϊτσεφ, ο Βούλγαρος τεχνικός απομακρύνθηκε από τον πάγκο της πρωταθλήτριας Ιταλίας, η πρόεδρος της οποίας Κάτια Πεντρίνι, πήρε πάνω της όλη την ευθύνη των επιλογών της.

Η “σιδηρά κυρία” της Μόντενα, με ανακοίνωσή της παραδέχθηκε το λάθος της να προσλάβει τον κ. Στοϊτσεφ, παρά τις αντιδράσεις πρωτοκλασσάτων παικτών και άλλων ανθρώπων της ομάδας και ζήτησε συγγνώμη από τους φίλους της Μόντενα.

«Από τότε που αποφάσισα να αφιερώσω το πάθος μου στην Μόντενα, σίγουρα αυτή είναι η πιο δύσκολη στιγμή»  παραδέχεται η κα Πεντρίνι, που πριν από ένα χρόνο, σε πείσμα τόσων αντίθετων απόψεων, σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να χαρίσει ένα όνειρο στον εαυτό της, στην πόλη και στον κόσμο της ομάδας. Τότε λοιπόν φαντάστηκα να προσθέσει στο ταλέντο των πρωταθλητών Ιταλίας την ικανότητα ενός εξαιρετικού προπονητή και του ταλέντου των εξαιρετικών πρωταθλητών» αλλά όπως παραδέχθηκε… «Δεν λειτούργησε. Έκανα λάθος. Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για το τι συνέβη. Αυτό που ονειρεύτηκα αποδείχτηκε αδύνατο. Αυτό στο οποίο στοιχημάτισα, ελεύθερα και ειλικρινά, δεν έφερε αποτελέσματα».

Στη συνέχεια η Ιταλίδα παράγοντας, που στο τελευταίο ματς δεν έλαβε σοβαρά τις έντονες αντιδράσεις των αθλητών της για τον Στόϊτσεφ, εξέφρασε τη λύπη της που η ίδια και οι συνεργάτες της δεν κατάφεραν  να ανταποδώσουν την εμπιστοσύνη του φιλόδοξου κόσμου της Μόντενα και μετά από μία μίνι αυτοκριτική έστειλε μήνυμα στους εχθρούς της: «Κάτια Πεντρίνι, η θηλυκή εκδοχή του Ίκαρου, ηλίθια ακόμη και ως γυναίκα, απαιτούσα βλακωδώς να πετάξουμε πολύ κοντά στον ήλιο. Προς το παρόν, λέω στον εαυτό μου ότι οι επικριτές μπορούν να γιορτάσουν. Πάνω απ ‘όλα, λυπάμαι για τον λαό μας, για τους οπαδούς μας. Είμαι ένοχος, αμάρτησα λόγω της υπερβολικής αγάπης…» υπογράμμισε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία της Μόντενα, που επέλεξε ως επίλογο ένα απόφθεγμα του Ιταλού συνθέτη Vasco Rossi: ‘Μόνο αυτοί που πέφτουν μπορούν να σηκωθούν. Ναι, είμαι ακόμα εδώ …”