ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Παίδες εν… δράσει  στην Κρήτη – Αφιέρωμα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων βόλεϊ

Παίδες εν… δράσει  στην Κρήτη – Αφιέρωμα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων βόλεϊ

Με «όπλο» την έδρα σε Χανιά και Ηράκλειο αλλά και τη «δίψα» για διάκριση στο φετινό  Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων, δύο κρητικές ομάδες, ο ΣΦΠ Χανίων και η ΓΕ Ηρακλείου ρίχνονται από την προημιτελική φάση της Πέμπτης 16 Μαϊου έως τις 18 Μαϊου στην μάχη της πρόκρισης στα ημιτελικά της διοργάνωσης της ΕΣΠΕΚ.  

Στην ημιτελική φάση, οι δύο πρώτες δύο ομάδες  των ομίλων θα αγωνιστούν την Κυριακή 19 Μαΐου σε Χανιά και Ηράκλειο μεταξύ τους σε χιαστί νοκ άουτ ματς της ημιτελικής φάσης.  Οι δύο νικήτριες ομάδες, μαζί με τις αντίστοιχες ομάδες που θα περάσουν από τους ομίλους του Βορρά, θα διεκδικήσουν στη συνέχεια τα 4 τελικά εισιτήρια για τη συμμετοχή τους στο Final 4 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

«Παίδες εν καμίνω» στο ΕΑΚ Χανίων

Στο ΕΑΚ Χανίων, που αναμένεται να γεμίσει ασφυκτικά όλες τις μέρες των αγώνων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων και τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ,  θα διεξαχθούν τα παιχνίδια του Δ’ ομίλου. Ένας όμιλος «φωτιά» με εξαιρετικά αμφίρροπο χαρακτήρα, καθώς συμμετέχουν τρεις πρωταθλήτριες ομάδες Ενώσεων: Ο πρωταθλητής ΕΣΠΕΚ (Κρήτης) και γηπεδούχος ΣΦΠ Χανίων, ο πρωταθλητής ΕΣΠΕΠ (Πελοποννήσου), ΓΑΣ Παμβοχαϊκός, ο πρωταθλητής ΕΣΠΑΑΑ (Ανατολικής Αττικής) Πανερυθραϊκός και η δευτεραθλήτρια ομάδα της ΕΣΠΕΔΑ (Δυτικής Αττικής), Ολυμπιακός.

Η αυλαία της διοργάνωσης στα Χανιά ανοίγει την Πέμπτη 16 Μαϊου, όπου στις 16.00 διεξάγεται το Πανερυθραϊκός – ΓΑΣ Παμβοχαϊκός (Αγγελίδης- Κανδηλιεράκης) ενώ στις 18.30 στο φινάλε της πρεμιέρας αγωνίζονται στις 18.30 ΣΦΠ Χανίων-Ολυμπιακός (Τραχαλάκη-Αγγελίδης)

ΣΦΠ Χανίων: Θα αγωνιστεί για το καλύτερο και κόντρα στην… προκήρυξη

Η ομάδα του Δήμου Μπουρμπάκη, όπως δήλωσε κι ο ίδιος,  ποντάρει πολλά στην έδρα της, ώστε πέρα από το οργανωτικό κομμάτι να πανηγυρίσει και μία σπουδαία αγωνιστική επιτυχία. «Νομίζω πως θα γίνει μια άρτια διοργάνωση, ο σύλλογός μας έχει κάνει πολλές προσπάθειες για να καλύψει τα κόστη φιλοξενίας των ομάδων, κάτι που σαν Κρητικοί το επιθυμούμε.

Είμαστε πλήρεις και σε καλή κατάσταση αλλά πότε δεν ξέρουμε λόγω ηλικίας τι θα μας ξημερώσει αύριο. Πιστεύω πως όποια ομάδα παίξει πιο σταθερά και τις τρεις μέρες θα προκριθεί. Θεωρώ πως έχει ένα μικρό προβάδισμα ο Πανερυθραϊκός, έναντι των υπολοίπων τριών, αλλά επειδή μιλάμε για νέα παιδιά, πολλές φορές στην πράξη αυτά ανατρέπονται. Η ομάδα μου νομίζω πως είναι καλύτερη από πέρυσι και σίγουρα πιο έμπειρη και με πιο γεμάτο ρόστερ από πέρυσι και νομίζω πως θα κάνουμε την προσπάθειά μας» επεσήμανε ο Χανιώτης προπονητής, που πέρα από τη δυσκολία του ομίλου παρατήρησε με νόημα πως «δεν τηρήθηκε η προκήρυξη από την ΕΟΠΕ, που γράφει ξεκάθαρα ότι οι πρωταθλητές ΕΣΠΕΚ και ΕΣΠΕΠ δεν μπαίνουν στον ίδιο όμιλο, αλλά μπαίνουν επικεφαλής σε διαφορετικούς ομίλους και οι δεύτεροι των Ενώσεων, μπαίνουν αντίστροφα».

xania_paides_19

Παρόλα αυτά ο κ. Μπουρμπάκης κλείνοντας τις δηλώσεις του κάλεσε τους Χανιώτες φίλους του αθλήματος να έρθουν στο γήπεδο, να δούνε βόλεϊ υψηλού επιπέδου και να βοηθήσουν τον ΣΦΠ στη δύσκολη αποστολή του, εκφράζοντας την πεποίθηση «πως θα γίνει μια άρτια διοργάνωση!  Ο σύλλογός μας έχει κάνει πολλές προσπάθειες για να καλύψει τα κόστη φιλοξενίας των ομάδων, κάτι που σαν Κρητικοί ασφαλώς το επιθυμούμε και για αυτό θα θέλαμε μία καλύτερη αντιμετώπιση, όσον αφορά θέματα που αναφέρονται στην προκήρυξη…».
Από την χανιώτικη ομάδα αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αλέξανδρος Τζουγκαράκης και Ιωσήφ Παπαδόσηφος είναι οι παίκτες που κλήθηκαν στην Προεθνική ομάδα, αλλά δεν έφτασαν μέχρι στην τελική 12άδα.

Ολυμπιακός ΣΦΠ: Στοχεύει στην πρωτιά του ομίλου

Το μεγάλο όνομα του ομίλου ακούει φυσικά στο όνομα Ολυμπιακός. Το νέο «αίμα» των δις ερυθρόλευκων πρωταθλητών Ελλάδας (2009, 2017), υπό τις οδηγίες του Αντώνη Βουρδέρη, κατέλαβε τη 2η θέση στο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΔΑ και έρχεται στα Χανιά με υψηλούς στόχους. «Ευχαριστούμε τα Χανιά για τη φιλοξενία και είναι μεγάλη μας χαρά, να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, δηλαδή να παίζουμε βόλεϊ, σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας. Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε μια σειρά αγώνων με πολύ δύσκολους αντιπάλους, δυνατές ομάδες.

osfp_paides_19

Στόχος μας είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου ώστε να αποφύγουμε στους χιαστί ημιτελικούς τον πρώτο του Γ’ ομίλου και περιμένω από τους παίκτες μου να παίξουν στο υψηλό επίπεδο που μπορούνε» δήλωσε o τεχνικός της πειραϊκής ομάδας, που τόνισε ότι «κλειδί της επιτυχίας στη σε αυτή τη σειρά αγώνων στα Χανιά τουρνουά των Χανίων είναι η διάρκεια».
Από τους ερυθρόλευκους ξεχωρίζει ο διεθνής Απόστολος Στράτος, που στον τελικό της ΕΣΠΕΔΑ, βραβεύτηκε ως ο καλύτερος υποδοχέας της διοργάνωσης.

ΓΑΣ Παμβοχαϊκός: Με στόχο τη συλλογή πολύτιμων εμπειριών

Η ομάδα της Βόχας, που όπως και ο Ολυμπιακός ταξίδεψε χθες για τα Χανιά, έρχεται με αρχηγό αποστολής τον πρόεδρο Βαγγέλη Μπάρτση, αλλά με μια μεγάλη απουσία, αυτή του διεθνούς άσου, Αλέξανδρου Νανόπουλου, που δεν ακολούθησε την αποστολή, λόγω κάποιων εξετάσεων.
Με μόλις 5 παιχνίδια όλα κι όλα στα πόδια της, η ομάδας της Πελοποννήσου, σύμφωνα με όσα τόνισε ο τεχνικός της και πρώην άσος της ομάδας, Χρήστος Βαρδής, αντιμετωπίζει αυτό το παρθενικό της ταξίδι εκτός νομού, ως μία πολύτιμη εμπειρία.  

pamvoxaikos_paides_19

«Αρχικά ευχαριστούμε τα Χανιά για την φιλοξενία και που δίνει τη δυνατότητα σε όλες τις ομάδες να παίξουν σε ένα τόσο όμορφο μέρος. Εμείς υστερούμε σε ματς σε σχέση με τους αντιπάλους μας και έχουμε έρθει και με ελλείψεις, οπότε θα κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά και θα προσπαθήσουμε να συλλέξουμε όσες περισσότερες εμπειρίες μπορούμε».
Το κενό του Α. Νανόπουλου θα προσπαθήσει να καλύψει ο έτερος διεθνής άσος της ομάδας και αδελφός του, Ηλίας.

Πανερυθραϊκός: Πανέτοιμος να διεκδικήσει τις πιθανότητες που του αναλογούν

Οι πρωταθλητές της ΕΣΠΑΑ, με τεχνικό έναν άλλο μεγάλο όνομα του παρελθόντος, το Γρηγόρη Ρουσσάκη, είναι η μοναδική ομάδα του ομίλου, πλην φυσικά των γηπεδούχων, που βρίσκονται από την Τετάρτη στο νησί. «Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στην Κρήτη και δεν σας κρύβω πως από τη στιγμή που μάθαμε ότι το νησί, με τόση προσπάθεια που κάνει στο άθλημα, θα διεκδικήσει κάποιον από τους ομίλους της Β’ φάσης, θέλαμε να έρθουμε στα Χανιά. Πρόκειται για ένα τουρνουά υψηλού επιπέδου και εξαιρετικά ανταγωνιστικού, καθώς και οι τέσσερις ομάδες έχουν τις ίδιες δυνατότητες τόσο να προκριθούν, όσο και να αποκλειστούν. Είμαστε δυνατοί, έχουμε δουλέψει καλά και έχουμε έρθει για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας.

Κάθε μέρα θα είναι εντελώς διαφορετική και έτσι θα αντιμετωπίσουμε τους αγώνες, αφού είτε κερδίζεις, είτε χάνεις δε σημαίνει ότι προκρίνεσαι ή αποκλείεσαι. Έχει συνέχεια και μέχρι και την τελευταία μέρα θα παίζονται οι δυο πρώτες θέσεις» υποστήριξε ο κ. Βαρδής. Όσον αφορά το μυστικό της πρόκρισης ο κ. Βαρδής, με δεδομένο ότι μιλάμε για Παίδες, υποστήριξε πως μεγάλο ρόλο θα παίξει ποια ομάδα θα είναι πιο συγκεντρωμένη και θα δείξει τα δυνατά της στοιχεία και στις 3 μέρες». 

panerithraikos_paides_19

Η ομάδα της Ερυθραίας, μπορεί να μην διαθέτει στις τάξεις της κάποιο διεθνή, αλλά έχει στο ρόστερ της  δύο ταλαντούχους παίκτες από την Εθνική Παμπαίδων, που πρόσφατα «σφράγισε» την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, τους Λευτέρη Φωλιά και Παναγιώτη Σουσούνη. Την αποστολή της ομάδας της Κορινθίας στα Χανιά ακολούθησαν και 10 γονείς.

Δ’ όμιλος (ΕΑΚ Χανίων)

1η αγωνιστική – Πέμπτη 16 Μαΐου
16.00: ΑΣ Πανερυθραϊκός – ΓΑΣ Παμβοχαϊκός
18.30: ΣΦΠ Χανίων – Ολυμπιακός ΣΦΠ

2η αγωνιστική – Παρασκευή 17 Μαΐου
16.00: ΓΑΣ Παμβοχαϊκός – Ολυμπιακός ΣΦΠ
18.30: ΑΣ Πανερυθραϊκός – ΣΦΠ Χανίων

3η αγωνιστική – Σάββατο 18 Μαΐου
14.00: Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΑΣ Πανερυθραϊκός
16.30: ΣΦΠ Χανίων – ΓΑΣ Παμβοχαϊκός

Γ’ όμιλος (Ηράκλειο): Στους τρεις προκρίνονται οι δύο

Σε αντίθεση με τον αμφίρροπο Δ’ όμιλο των Χανίων, στον Γ’ όμιλο στο Ηράκλειο, το μεγάλο φαβορί ακούει στο όνομα ΑΟΝΣ Μίλωνας, μια ιστορική ομάδα με επιτυχίες στα αναπτυξιακά της τμήματα. Ωστόσο το γεγονός ότι η εκπρόσωπος της Ζ’ Περιφέρειας, Χίος αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή από τη διοργάνωση, αυξάνει τις πιθανότητες πρόκρισης για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, τη γηπεδούχο ΓΕ Ηρακλείου (δευτεραθλήτρια Κρήτης), και τον ΑΟ Καλαμάτα 80 (δευτεραθλήτρια Πελοποννήσου) στη μάχη για τη διεκδίκηση των προνομιούχων θέσεων, που οδηγούν στα ημιτελικά.

Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης η «οικοδέσποινα» ΓΕ Ηρακλείου αντιμετωπίζει στις `17.00 στο «Λίντο» τον ΑΟ Καλαματά 80 (Καραπουλάκης-Κόκκας).

ΓΕ Ηρακλείου: Με… άριστη ψυχολογία και καλά «διαβασμένος»

Η ομάδα του Ηρακλείου με προίκα την αύρα των παικτών του 11ου ΓΕΛ Ηρακλείου  που πρόσφατα κατέκτησαν στο Πανελλήνιο σχολικό Πρωτάθλημα την 3η θέση, αλλά και τον κόσμο της, θα τα δώσει όλα για την πρόκριση.

gei_paides_19

Ο τεχνικός Νικήτας Νικητάκης δήλωσε πως «η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, τα παιδιά έρχονται με καλή ψυχολογία από το σχολικό πρωτάθλημα και πιστεύω πως θα γίνουν τρία παιχνίδια υψηλού επιπέδου. Και ο Μίλωνας και εμείς και η Καλαμάτα, νομίζω είμαστε στο ίδιο επίπεδο και σίγουρα θα παίξει ρόλο ποιος θα βρεθεί στην καλύτερη μέρα» δήλωσε ο κ. Νικητάκης, που ποντάρει πολλά στο γεμάτο γήπεδο, μετά την κινητοποίηση που έχει γίνει με τη βοήθεια του Δήμου της Περιφέρειας και της ΕΣΠΕΚ.

ΑΟΝΣ Μίλων: Έχει τους κωδικούς για  να ΧΑΚΑ… ρει την πρόκριση

Η πρωταθλήτρια ομάδα του τεχνικού, Παναγιώτη  Γεωργούντζου θεωρητικά, όπως προαναφέραμε, έχει ένα μικρό προβάδισμα έναντι των άλλων δύο αντιπάλων της και φιλοδοξεί ότι μπορεί φέτος να επαναλάβει την επιτυχία του 2014, χρονιά που κατέκτησε τον πρώτο της Πανελλήνιο τίτλο. 

milon_paides_19

Ωστόσο σε αυτές τις ηλικίες η σταθερότητα και η διάρκεια αποτελεί πάντα ένα ερωτηματικό. Μεγάλο της «όπλο» ο διαγώνιος της Εθνικής, Σπύρος Χάκας, ο οποίος στις «μπάλες που καίνε» έχει πάντα τον πρώτο λόγο.

ΑΟ Καλαμάτα 1980: Θέλει να χορέψει… καλαματιανό στο «Λίντο»

Η δευτεραθλήτρια Πελοποννήσου, καθοδηγούμενη από έναν σπουδαίο παίκτη των ελληνικών γηπέδων, τον πρώην διεθνή λίμπερο, νυν τεχνικό, Χρήστο Δημητρακόπουλο, έρχεται στο Ηράκλειο για να κυνηγήσει μέχρι τέλους το στόχο της πρόκρισης στα ημιτελικά και να χορέψει… καλαματιανό τους αντιπάλους της.

kalamata_80_paides_19

Σε περίπτωση που το καταφέρει πρώτοι  το χορό θα… σύρουν οι διεθνείς πρωταθλητές σε σάλα και άμμο, αδελφοί Σπύρος (ακραίος) και Αριστείδης Χανδρινός (λίμπερο).

Γ’ όμιλος (Λίντο Ηρακλείου)

1η αγωνιστική – Πέμπτη 16 Μαΐου
17.00: ΓΕ Ηρακλείου – ΑΟ Καλαμάτα 80
Ρεπό ο ΑΟΝΣ Μίλων
2η αγωνιστική – Παρασκευή 17 Μαΐου
17.00: ΓΕ Ηρακλείου – ΑΟΝΣ Μίλων
Ρεπό η ΑΟ Καλαμάτα 80 

3η αγωνιστική – Σάββατο 18 Μαΐου
16.00: ΑΟΝΣ Μίλων – ΑΟ Καλαμάτα 80
Ρεπό η ΓΕ Ηρακλείου

Ημιτελική φάση Γ & Δ ομίλου – Κυριακή 19 Μαΐου

Λίντο 17.00: Γ1 – Δ2
ΕΑΚ Χανίων 17.00: Δ1 – Γ2

poster_paidon_19

Στο Βορρά «κληρώνουν» τα τελευταία εισιτήρια

Οι άλλοι δύο όμιλοι της διοργάνωσης θα φιλοξενηθούν στην Θεσσαλονίκη. Τις δύο πρώτες θέσεις του Α’ ομίλου στα Νέα Μουδανιά θα διεκδικήσουν εκτός του διοργανωτή ΠΟ Μουδανιών οι Πήγασος Πολίχνης , ΑΟ Ορεστιάδας και  ΑΟ Πρέβεζας, ενώ στον Β’ όμιλο στους Αμπελοκήπους, η γηπεδούχος ΑΣ Ελπίδα Αμπελοκήπων φιλοξενεί στο «Ι. Λεμονίδης» τις ομάδες ΜΓΣ Εθνικός, ΣΦΦΑΑ Άμιλλα και ΦΕΣ Αριστοτέλης.
Η ημιτελική φάση, όπως και στους ομίλους της Κρήτης θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Μαΐου σε χιαστί νοκ άουτ αγώνες σε Νέα Μουδανιά και Αμπελοκήπους τις δύο πρώτες ομάδες των ομίλων.

Α’ όμιλος (Ν. Μουδανιά)

1η αγωνιστική – Πέμπτη 16 Μαΐου
18.00: Πήγασος Πολίχνης – ΠΟ Μουδανιών
20.00: ΑΟ Ορεστιάδας – ΑΟ Πρέβεζας

2η αγωνιστική – Παρασκευή 17 Μαΐου
18.00: ΑΟ Ορεστιάδας – Πήγασος Πολίχνης
20.00: ΑΟ Πρέβεζας – ΠΟ Μουδανιών

3η αγωνιστική – Σάββατο 18 Μαΐου
15.00: ΠΟ Μουδανιών – ΑΟ Ορεστιάδας
17.00: Πήγασος Πολίχνης – ΑΟ Πρέβεζας

Β’ όμιλος (Ι. Λεμονίδης)

1η αγωνιστική – Πέμπτη 16 Μαΐου
18.00: ΜΓΣ Εθνικός – ΣΦΦΑΑ Άμιλλα
20.00: ΑΣ Ελπίς – ΦΕΣ Αριστοτέλης

2η αγωνιστική – Παρασκευή 17 Μαΐου
17.00: ΑΣ Ελπίς – ΜΓΣ Εθνικός
19.00: ΦΕΣ Αριστοτέλης –  ΣΦΦΑΑ Άμιλλα

3η αγωνιστική – Σάββατο 18 Μαΐου
15.00: ΣΦΦΑΑ Άμιλλα – ΑΣ Ελπίς
17.00: ΜΓΣ Εθνικός – ΦΕΣ Αριστοτέλης

Ημιτελική φάση Α & Β ομίλου – Κυριακή 19 Μαΐου
Ι. Λεμονίδης 14.00: Β1 – Α2

Ν. Μουδανιά 15.00: Α1 – Β2

Η «Χρυσή Βίβλος» του Πανελληνίου πρωταθλήματος Παίδων

1984       Γ.Ν.Ο. Άρης Νικαίας

1985       Πανελλήνιος Γ.Σ.

1986       Γ.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Θεσσαλονίκης

1987       Α.Π.Σ.Α.Β. Φιλία Ηλιούπολης

1988       Α.Σ. Άρης Θεσσαλονίκης

1989       Α.Ο. Ορεστιάδας

1990       Γ.Α.Σ. Έδεσσας

1991       Α.Ο. Ορεστιάδας

1992       Α.Ο. Ορεστιάδας

1993       Α.Ο. Ορεστιάδας

1994       Α.Π.Σ.Α.Β. Φιλία Ηλιούπολης

1995       Α.Ο. Κηφισιάς

1996       Γ.Ν.Ο. Άρης Νικαίας

1997       Γ.Ν.Ο. Άρης Νικαίας

1998       Γ.Ν.Ο. Άρης Νικαίας

1999       Π.Α.Ο. Ορφέας Ηλιούπολης Θεσ/νίκης

2000       Α.Ο. Ορεστιάδας

2001       Γ.Σ. Ηρακλής

2002       Γ.Σ. Ηρακλής

2003       Γ.Σ. Ηρακλής

2004       Γ.Σ. Ηρακλής

2005       Γ.Σ. Ηρακλής

2006       Γ.Σ. Ηρακλής

2007       Γ.Σ. Ηρακλής

2008       Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης

2009       Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

2010       Γ.Σ. Ηρακλής

2011       Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης

2012       Γ.Σ. Ηρακλής

2013       Γ.Σ. Ηρακλής

2014       Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων

2015       Γ.Σ. Ηρακλής

2016       Τ.Α.Ε.Σ. Πήγασος Πολίχνης

2017       Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

2018       Α.Σ.Α. Έβρος Σουφλίου