ΔΙΕΘΝΗ

«Πελοποννησιακός» πόλεμος στο Κύπελλο Γαλλίας

«Πελοποννησιακός» πόλεμος στο Κύπελλο Γαλλίας

Μια ακόμη επιτυχία διαγράφεται για το ελληνικό βόλεϊ, καθώς στον “γαλανόλευκο” εμφύλιο του τελικού Κυπέλλου Γαλλίας, ανάμεσα στον Μεσσηνιο κάτοχο του τίτλου, Γιώργο Πετρέα και τον φιναλίστ από την Ηλεία, Αχιλλέα Παπαδημητρίου, στις 11 Μαρτίου το βαρύτιμο τρόπαιο θα “σηκωθεί” από ελληνικά χέρια.

Στους χθεσινούς ημιτελικούς της διοργάνωσης η Ναντ, στην οποία ο πρώην διεθνής λίμπερο από την Αμαλιάδα, είναι συνεργάτης του τεχνικού Μαρτίν Ντεμάρ, έγραψε ιστορία. Η ομάδα της Δυτικής Γαλλίας επικράτησε με 3-1 (25-22, 25-22, 23-25, 25-20) της Μονπελιέ και πανηγύρισε για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού την συμμετοχή της στον τελικό, όπου θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την “κούπα”.

papadimitriou_nant

Το έργο φυσικά της ομάδας του πρώην λίμπερο της Ναντ, Παπαδημητρίου αλλά και του Αμερικανού πρώην άσου του Φοίνικα Σύρου, Κόντι Κάλντγουελ, που είχε τεράστια συμβολή στην πρόκρση, δεν θα είναι καθόλου εύκολο καθώς το βράδυ της 11ης Μαρτίου στο Clermont-Ferrand θα βρει απέναντί του, τους Κορσικανούς Κυπελλούχους της Γκαζελέκ Αζαξιό.

Η Αζαξιό στο χθεσινό ημιτελικό “καθάρισε” με συνοπτικές διαδικασίες 3-0 (25-22, 25-22, 25-20) την Τουλούζ, που ήλπιζε να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας για δεύτερη φορά στην ιστορία της (μετά το 2013), αλλά λογάριαζε χωρίς την παρέα του Καλαματιανού, αλλά τραυματία, Γιώργου Πετρέα και του Σέρβου, Νικολά Μιγιαϊλοβιτς.

Credit Photo: Philippe Jeuland