BEACH VOLLEY

Πέμπτες στο Σίδνεϊ Αρβανίτη/Καραγκούνη – Πήρε… ρεβάνς η Γουόλς-Τζένινγκς

Πέμπτες στο Σίδνεϊ Αρβανίτη/Καραγκούνη – Πήρε… ρεβάνς η Γουόλς-Τζένινγκς
Με την 5η θέση και 360 υπερπολύτιμους βαθμούς επιστρέφουν από το Σίδνεϊ στην Ελλάδα Βίκυ Αρβανίτη και Πένυ Καραγκούνη, που κατέλαβαν την 5η θέση στο τουρνουά World Tour 3 αστέρων της Αυστραλίας.

Το σερί της Εθνικής ομάδας “έσπασε” έπειτα από 10 συνεχόμενες νίκες στον προημιτελικό του τουρνουά. “Υπεύθυνες” για το… χειρόφρενο στην ξέφρενη πορεία των διεθνών μας, δεν θα μπορούσαν να είναι κάποιες άλλες, από την ομάδα της τρις χρυσή Ολυμπιονίκη των ΗΠΑ, Γουόλς-Τζένινγκς και της παρτενέρ της, Σουίτ (Νο6) , που πριν από λίγες ώρες είχαν ηττηθεί από Βίκυ και Πέννυ με 2-1 σετ, στη φάση των ομίλων και διψούσαν για ρεβάνς.

arvaniti_karagkouni_sidney
Μεγάλη μάχη έγινε στο πρώτο σετ, με την Βίκυ και την Πένυ να προηγούνται σταθερά με δύο πόντους μέχρι το 19-17. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πίεσαν στο σερβίς, Αρβανίτη και Καραγκούνη είχαν το πρώτο σετ μπολ (20-19), όμως η Γουόλς με την Σουέτ είχαν τα τρία επόμενα (20-21, 21-22, 22-23). Άλλες τρεις φορές η Εθνική ομάδα κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ για να έχει με τη σειρά της τρία ματς μπολ (24-23, 25-24, 26-25), αλλά ισοφαρίστηκε ισάριθμες φορές, για να κάνουν την ανατροπή οι Αμερικανίδες με 26-28.
walsh_arvaniti

Στο δεύτερο σετ, η Γουόλς-Τζένινγκς, που στα 4ο της προετοιμάζεται για το 4ο χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020,  έβαλε μπροστά με την εμπειρία της  τις ΗΠΑ και κράτησε την διαφορά ως το τέλος για το 21-18 και το 2-0 σετ.

Μετά την “άτυπη ρεβάνς” από τις Ελληνίδες, η ομάδα των ΗΠΑ, που είναι φυσικά το πρώτο φαβορί για τον τίτλο, θα αντιμετωπίσουν στις “4” τις Αυστραλές Laird/Palmer, ενώ στον έτερο ημιτελικό παίζουν Flint/Day (ΗΠΑ)-Wang-X.Y. Xia (Κίνα).

arvaniti_sidney

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει στην Αθήνα την Τρίτη 12 Μαρτίου και λίγες ημέρες αργότερα, θα λάβει μέρος σε προπονητικό καμπ στα Χανιά μαζί με ομάδες της Γερμανίας (16-22 Μαρτίου).