DARK ROOM

Παίζουν βόλεϊ υπό την απειλή πυρηνικού πολέμου!

Παίζουν βόλεϊ υπό την απειλή πυρηνικού πολέμου!

Έκπληξη έχει προκαλέσει στους ειδικούς αναλυτές της Ουάσινγκτον δορυφορικές εικόνες στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρεια Κορέας, όπου το προσωπικό των εγκαταστάσεων χαλαρώνει παίζοντας πιθανότατα… βόλεϊ!

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο 38 North με έδρα στις ΗΠΑ, φωτογραφίες που ελήφθησαν την Κυριακή αποκάλυψαν μία ασυνήθιστη δραστηριότητα σε τρεις διαφορετικούς τομείς στο πεδίο πυρηνικών δοκιμών της περιοχής «Punggye-ri» στα ορεινά της Βόρειας Κορέας.

Εκεί, σε τρία γήπεδα βόλεϊ, οι στρατιώτες ή οι υπεύθυνοι ασφαλείας των εγκαταστάσεων, μετά και την πρόσφατη απειλή της Πιονγιάνγκ περί πυρηνικής καταστροφής της Νότιας Κορέας, Ιαπωνίας και των ΗΠΑ, όχι μόνο δεν βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, αλλά το… διασκεδάζουν μάλλον παίζοντας το δημοφιλές στη χώρα τους άθλημα!

Σύμφωνα με τον αναλυτή Joseph Bermudez, που μίλησε επί του θέματος στη συνέντευξη Τύπου του ερευνητικού ινστιτούτου του Κέντρου Διεθνών Μελετών του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, «38 North», “οι Βορειοκορεάτες, είτε προσπαθούν να μας στείλουν το μήνυμα ότι οι εγκαταστάσεις τους βρίσκονται σε ετοιμότητα, είτε προσπαθούν να μας εξαπατήσουν”, χωρίς ωστόσο ο πολύπειρος αναλυτής να έχει καταλήξει σε κάποιο σαφές συμπέρασμα.

Photo: DIGITAL GLOBE/38 NORTH / GETTY