LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ"

Η Πυλαία δίνει πρόκριση

Η Πυλαία δίνει πρόκριση

Για μια θέση στον τελικό του League Cup Νίκος Σαμαράς θα «μονομαχήσουν» στο PAOK Sports Arena την Πέμπτη (18:00) ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν το πλεονέκτημα του 3-0 του πρώτου αγώνα και τους «ασπρόμαυρους» να ψάχνουν την ολική ανατροπή στο «χρυσό σετ».

Ένα ακόμη ντέρμπι είναι έτοιμοι να δώσουν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός με τις δύο ομάδες να διεκδικούν το εισιτήριο προς το τελικό του League Cup. Εκεί που βρίσκεται ήδη από το απόγευμα της Τετάρτη ο Παναθηναϊκός και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του.

Στο παιχνίδι της Πυλαίας ο ΠΑΟΚ καλείται να κάνει την ανατροπή καλύπτοντας την ήττα του με 3-0 κατά τον πρώτο ημιτελικό του Ρέντη. Οι «ασπρόμαυροι» της Θεσσαλονίκης έχοντας για πρώτη φορά στην σύνθεσή τους τον Ολλανδό διαγώνιο Καϊ Φαν Νταϊκ αισιοδοξούν πως θα παρουσιαστούν βελτιωμένοι και θα κοιτάξουν στα ίσα τον Ολυμπιακό.

Ο Κώστας Δεληκώστας έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του είναι έτοιμος να διεκδικήσει την πρώτη φετινή νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στους Πειραιώτες και να δείξει πως η ομάδα βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

Ο Ντίμα Φιλίποφ αναφερόμενος στον τρίτο και δεύτερο εντός έδρας φετινό αγώνα κόντρα στους «ερυθρολεύκους» τόνισε Έχουμε μπροστά μας δύσκολα παιχνίδια. Ξεκινάμε από τον δεύτερο ημιτελικό κόντρα στον Ολυμπιακό. Είναι ένα ματς που θα πρέπει να πάρουμε μια καθαρή νίκη, και να διεκδικήσουμε στο χρυσό σετ την πρόκριση στον τελικό. Είναι δύσκολος αγώνας αλλά έχουμε πίστη στις δυνατότητές μας. Προπονούμαστε εντατικά για το παιχνίδι. Η έλευση του νέου διαγώνιου, θεωρώ ότι θα ενισχύσει την προσπάθεια μας. Έχουμε καλό κλίμα στην ομάδα και βρίσκουμε το ρυθμό μας. Με την στήριξη του κόσμου… πιστεύω θα πετύχουμε το στόχο μας».

Απο την πλευρά του ο Ολυμπιακός έχοντας μέχρι τώρα το 2×2 απέναντι στον ΠΑΟΚ και το πλεονέκτημα το 3-0 του πρώτου αγώνα ψάχνει τη νίκη που θα τον φέρει σε έναν ακόμη τελικό.

Οι Πειραιώτες ουσιαστικά ψάχνουν για 2 μόλις σετ που θα «κλειδώσουν» την πρόκρισή τους σε μια διοργάνωση όπου είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι.

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ ανέφερε: «Τρίτη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα θα παίξουμε κόντρα στον ΠΑΟΚ και σίγουρα θα είναι ένα ματς υψηλών απαιτήσεων, συγκριτικά με τα προηγούμενα. Ξέρουμε ότι πρέπει να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο κ είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε όλες τις καταστάσεις που μπορούν να συμβούν σε ένα αγώνα.  Πάμε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο στόχο μας».

Ο πασαδόρος του Ολυμπιακού, Έεμι Τερβαπόρτι δήλωσε «Ξέρουμε ότι μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη. Έχουμε ξεκάθαρο στόχο τη νίκη και την πρόκριση στους τελικούς της διοργάνωσης και είμαστε καλά προετοιμασμένοι για αυτό. Στο μυαλό μας είναι αποκλειστικά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και όχι αυτά που ακολουθούν το επόμενο διάστημα».

Αυτή είναι η 6η φορά που ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ θα αναμετρηθούν για το Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς και η δεύτερη συνεχόμενη σε ημιτελικό. Ο Ολυμπιακός έχει 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.