Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Πήρε υποτροφία για τους «Ασβούς του Γουισκόνσιν» η Ανθούλη (fot-vid)

Πήρε υποτροφία για τους «Ασβούς του Γουισκόνσιν» η Ανθούλη (fot-vid)

Έτοιμη να ζήσει το “American Dream” είναι η δίμετρη διεθνής του Άρη, Μάρθα Ανθούλη, που ανανέωσε για φέτος με τις “κίτρινες”,  αλλά με το τέλος της Volleyleague Γυναικών 2020-2021, μαζί με τα… φτερά της, ετοιμάζεται να  ανοίξει και ένα νέο σπουδαίο “κεφάλαιο” της ζωής της στο Πανεπιστήμιο του Γουισκόνσιν των ΗΠΑ.

Η 15χρονη (2.01μ) ακραία/διαγώνια Θεσσαλονικιά έγινε δεκτή με υποτροφία στις ΗΠΑ και από το 2022 θα βρίσκεται στo Μάντσιον για να ενισχύσει την ομάδα των “Wisconsin Badgers” (σ.σ Ασβοί του Γουισκόνσιν).

Wisxonsin_Badgers

Η τεχνικός της πανεπιστημιακής ομάδας, Κέλι Σέφιλντ, που μαζί με το επιτελείο της έψαχνε σε όλο τον κόσμο μία παίκτρια που θα βοηθήσει την ομάδα της να φτάσει στην διάκριση, φαίνεται πως τελευταία στιγμή, βρήκε στο πρόσωπο της πανύψηλης Ελληνίδας άσου, ό,τι έψαχνε.

Εξ και και ο ενθουσιασμός της Αμερικανίδας προπονήτριας όπως εκφράστηκε μέσω… τιτιβίσματος στα social media, με την οποία έδειξε χαρακτηριστικά ότι πέτυχε… Βingo με την επιλογή της Ανθούλη, που μάλιστα ήταν και η τελευταία διεθνής παίκτρια που είδε, μετά την απόκτηση της Ιταλίδας, Giorgia Civita από το Πανεπιστήμιο του Wichita State, στου Γουισκόνσιν.

Η Ανθούλη, που εντυπωσίασε τους ανθρώπους του Κολεγίου των ΗΠΑ, με τον συντονισμό και τα χτυπήματά της, έχει αρκετή διεθνή εμπειρία από αγώνες, καθώς αγωνίζεται με τις Εθνικές ομάδες U16 και U18.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ηλικία 13 ετών η Ανθούλη είχε αναδειχθεί το 2018 κορυφαία διαγώνια στο Βαλκανικό πρωτάθλημα U16, ενώ αποτέλεσε την “αιχμή του δόρατος” στους αγώνες της “γαλανόλευκης” κατά τη διάρκεια των προκριματικών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U17.