Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Πλέι οφ: Μάχες σε Μίκρα και Σύρο

Πλέι οφ: Μάχες σε Μίκρα και Σύρο

Για μια θέση στα ημιτελικά, ο Ηρακλής υποδέχεται την Κηφισιά στη Μίκρα και ο Φοίνικας φιλοξενεί τον Ηρακλή Χαλκίδας στη Σύρο. Η πρόκριση κρίνεται στις δυο νίκες.

18.00 Ηρακλής Πετοσφαίριση-ΑΟΠ Κηφισιάς 
O Ηρακλής τερμάτισε στην 4η θέση στην κανονική περίοδο και στόχος της ομάδας του Γιάννη Ορφανού είναι να μπει στα ημιτελικά και να επιστρέψει σε ημιτελική φάση πλέι οφ για πρώτη φορά μετά το 2012 οπότε ο «γηραιός» κατέκτησε και τον τελευταίο του τίτλο.

Ο προπονητής του Ηρακλή Γιάννης Ορφανός είπε: «Είμαστε σε καλή κατάσταση. Ξεκινάμε από το μηδέν. Ξεχνάμε τι έχει γίνει στην κανονική περίοδο. Οι δύο ομάδες είναι πολύ κοντά. Είχαμε λίγο χρόνο για ανασύνταξη και προετοιμασία ώστε να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες των πλέι οφ και του φάιναλ-4 του κυπέλλου. Θέλουμε να περάσουμε στα ημιτελικά για να κάνουμε την υπέρβαση που είχαμε θέσει ως στόχο από την αρχή της σεζόν. Μεγάλο μας όπλο είναι η έδρα μας και θα προσπαθήσουμε να το εκμεταλευτούμε».

Ο ΑΟΠ Κηφισιάς από το 2013 είναι μέσα στην ελίτ της κατηγορίας έχοντας τέσσερις εισόδους στα ημιτελικά και μία 5η θέση. Ο Καναδός διαγώνιος του ΑΟΠ Κηφισιάς Τέιλορ Χαντ δήλωσε: «Η ομάδα έχει προετοιμαστεί για τη σειρά των πλέι οφ. Συνήθως οι μάχες μεταξύ του 4ου και του 5ου της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου είναι οι πιο δυνατές της Α΄φάσης των πλέι οφ. Αντιμετωπίζουμε πολύ δυνατό αντίπαλο που ειδικά στην έδρα του παρουσιάζει σταθερότητα. Η διακοπή του πρωταθλήματος μας βοήθησε πολύ. Κάθε αγώνα Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε σαν τελικό για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

19.00 ΑΟ Φοίνικας Σύρου – ΑΠΦΣ Ηρακλής Χαλκίδας

Ο Φοίνικας Σύρου φιλοξενεί τον Ηρακλή Χαλκίδας με τον οποίο θα αναμετρηθούν για πέμπτη φορά την εφετινή σεζόν. Σε τέσσερις αναμετρήσεις ο Φοίνικας έχει ισάριθμες νίκες.

Οι συριανοί από το 2009 που ανέβηκαν στην κατηγορία έχουν δύο εισόδους στα ημιτελικά εκ των οποίων τις δύο από αυτές μπήκαν και στον τελικό. Ο κεντρικός του Φοίνικα Αλέξανδρος Χήρας δήλωσε: «Μας βοήθησε ο αγώνας με τον Ολυμπιακό ώστε να διατηρήσουμε το φορμάρισμα μας. Δεν είχαμε μετακινήσεις, η ομάδα δούλεψε καλά αυτές τις ημέρες και είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για την πρώτη νίκη της σειράς. Το σημαντικό είναι να εκμεταλευτούμε την έδρα μας και να διατηρήσουμε το πλεονέκτημα για το οποίο μοχθήσαμε για 22 αγωνιστικές».

Ο Ηρακλής Χαλκίδας έχοντας ηττηθεί τέσσερις φορές από τον Φοίνικα σε δύο αγώνες του πρωταθλήματος και δύο του Λιγκ Καπ θέλει να κάνει την πρώτη του νίκη επί του «πειρατικού» έχοντας μάλιστα στη σύνθεση του τον Μότα που επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά από μεγάλο διάστημα απραξίας.

Ο προπονητής του Ηρακλή Χαλκίδας Σπύρος Γκολίτσης είπε: «Η είσοδος στην 6αδα την κανονική περίοδο επιτεύχθηκε και πλέον πάμε για την υπέρβαση που είναι η πρόκριση στα ημιτελικά. Είχαμε λίγο χρόνο για ανασυγκρότηση δυνάμεων και αποθεραπειών. Δύο φορές παίξαμε τάι μπρέικ με τον Φοίνικα. Οι διαφορές των δύο ομάδων δεν είναι μεγάλες, έχουμε πολύ δύναμη στον διαγώνιο και στο κέντρο και πολλά θα κριθούν στην απόδοση της υποδοχής. Θα παίξουμε ελεύθερα για νίκη από τον πρώτο αγώνα ώστε να πάρουμε το πλεονέκτημα της έδρας».