ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Με πλεονέκτημα έδρας η Παγκορασίδων

Με πλεονέκτημα έδρας η Παγκορασίδων

Η προσπάθεια της Εθνικής Παγκορασίδων για πρόκριση της στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα δοθεί επί ελληνικού εδάφους έπειτα από την σημερινή κλήρωση των Ομίλων που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της CEV.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κληρώθηκε στο Β’ όμιλο μαζί με τις Κροατία, Ρουμανία, Ουκρανία, ενώ μετά από νέα κλήρωση οι αγώνες του ομίλου θα διεξαχθούν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το καλεντάρι της CEV οι προκριματικοί όμιλοι είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν το διάστημα 13-16 Απριλίου, ωστόσο ήδη η ΕΟΠΕ έχει αποστείλει αίτημα για να διεξαχθούν οι αγώνες του Β’ ομίλου σε διαφορετική ημερομηνία καθώς συμπίπτει με το Πάσχα.

Η τελική φάση της διοργάνωσης θα διεξαχθεί το διάστημα 21-29 Ιουλίου στο Σάμοκοβ της Βουλγαρία και πέρα από τη διοργανώτρια την πρόκριση στα τελικά έχουν εξασφαλίσει και οι: Ρωσία, Τουρκία, Τσεχία, Φινλανδία, Ιταλία.

Από τους τέσσερις προκριματικούς ομίλους το εισιτήριο για τα τελικά θα πάρουν οι 4 πρώτες ομάδες της βαθμολογίας και οι δύο καλύτερες δεύτερες όλων των ομίλων.

Αναλυτικά οι τέσσερις προκριματικοί όμιλοι (με έντονα γράμματα οι διοργανώτριες χώρες):
Α’ όμιλος: Σερβία, Ουγγαρία, Λευκορωσία, Μαυροβούνιο
Β’ όμιλος: Ελλάδα, Κροατία, Ουκρανία, Ρουμανία
Γ’ όμιλος: Δανία, Ισλανδία, Βέλγιο, Εσθονία
Δ’ όμιλος: Ολλανδία, Πολωνία, Ισπανία, Λετονία