ΔΙΕΘΝΗ

«Πνίγεται» στη σκόνη ο Γκενς

«Πνίγεται» στη σκόνη ο Γκενς

Μετά την περσινή σεζόν στην ΑΕΚ και τη γαλλική Ρεν ο Ισπανός πασαδόρος, Ζορντί Γκένς, επέστρεψε φέτος για τρίτη φορά στο Ιράν για να κυνηγήσει μέσα στη σκόνη της ερήμου τη διάκριση ως αθλητής της  Mashhad Mizan.

Η εν λόγω ομάδα που αποτελεί το “καμάρι” της δεύτερης δημοφιλέστερης πόλης της χώρας, στα βορειοανατολικά του Ιράν, συνορεύει με Αφγανιστάν-Τουρκμενιστάν και είναι το “σπίτι”  περίπου 3 εκατομμυρίων κατοίκων μεταξύ των οποίων πάρα πολλοί… καλλιτέχνες.

Ένας από αυτούς είναι ασφαλώς και ο Ισπανός πρώην «μαέστρος», της ΑΕΚ, Ζορντί Γκενς, που με το Νο 6 στην πλάτη, μετά τις διακρίσεις με τις ομάδες της Τεχεράνης Paykan και Varamin Matin, φέτος ελπίζει  ότι με 6 ακόμη διεθνείς άσους 5 Ιρανούς και έναν Αργεντίνο θα φτάσει σε μία ακόμη διεθνή διάκριση.

Ήδη η ομάδα του Γκενς, με τη συμπλήρωση των 7 πρώτων αγωνιστικών βρίσκεται στην 2η θέση  του Α’ ομίλου, πίσω από την πρωτοπόρο Paykan στο πρωτάθλημα της χώρας που είναι χωρισμένο σε δύο ομίλους.

Στον Β’ όμιλο μετέχει η Varamin Matin του Ανδρέα Φράγκου, που και αυτή με 12 βαθμούς είναι Τρίτη στη βαθμολογία του ομίλου, όπου επικεφαλής είναι η Urmia Shahrdari (15β).

«Μετά το Παγκόσμιο της Πολωνίας και την εντυπωσιακή πορεία του Ιράν, το επίπεδο εδώ του αθλήματος έχει ανέβει κατακόρυφα και η πρόοδος συνεχίζεται. Ανάλογο είναι και το επίπεδο στην ομάδα μου, όπου έχουμε ακομή τον Αργεντίνο Περέιρα και άλλους 5 διεθνείς του Ιράν, το λίμπερο, 2 κεντρικούς και 2 ακραίους.

Μου αρέσει πολύ εδώ και για αυτό έχω αρχίσει μία δεύτερη καριέρα (γέλια)» δήλωσε ο πολύπειρος άσος, που αν και έχει μιλήσει με τον Φράγκο δεν έχει καταφέρει ακόμη να συναντηθεί με το διεθνής μας, αφού η ομάδα του αγωνίζεται σε διαφορετικό όμιλο και οι αποστάσεις μεγάλες.

Με μια σκούπα στο χέρι

Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει πάντως στο νέο του σπίτι είναι η… άμμος. Που τον χάνεις, που τον βρίσκεις όταν δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι με μία σκούπα στο χέρι, καθώς όπως μάθαμε, όταν φυσάει το σπίτι του που είναι πολύ κοντά στην έρημο, γεμίζει άμμο και υπάρχουν φορές που σκουπίζει και τρεις φορές την ημέρα. Ούτε… λίμπερο να’ ταν!