BEACH VOLLEY

«Ποδαρικό» βάθρου για Καραχάλιο, με Παπαδογούλα στη… σκάλα!

«Ποδαρικό» βάθρου για Καραχάλιο, με Παπαδογούλα στη… σκάλα!

Το πρώτο του μετάλλιο για το 2018 στο World Tour της FIVB πανηγύρισε στην Ολλανδία ο Έλληνας ομοσπονδιακός προπονητής της Πολωνίας στο τουρνουά 4 αστέρων ανδρών της Χάγης, τον τελικό του οποίου διεύθυνε ο καταξιωμένος διεθνής Έλληνας ρέφερι.

Οι διεθνείς πρωταθλητές του Σπύρου Καραχάλιου,  Κάντορ/Λόζιακ έφτασαν στον τελικό της παρθενικής φετινής διοργάνωσης του 2018, όπου υπό την άριστη διαιτησία του διεθνή διαιτητή, Μπάμπη Παπαδογούλα γνώρισαν την ήττα με 2-0 (21-14, 21-12) από τους “χρυσούς” Λετονούς, Πλάβινς/Τοκς και αρκέστηκαν στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου. Ίσως μάλιστα στον τελικό, αν δεν υπήρχαν και οι ενοχλήσεις στο δάχτυλο του Κάντορ, “προίκα” από τον ημιτελικό με τους Ολλανδούς, Μπρούβερ/Μέουβσεν,  να ξεκίναγε η χρονιά με ένα χρυσό μετάλλιο, το μοναδικό “χρώμα” που λείπει από την παλέτα του Έλληνα εκλέκτορα της Πολωνίας.

kador_loziak_polska_hague

Για τον Έλληνα τεχνικό που ανέλαβε τις ανδρικές ομάδες της Πολωνίας τον Ιανουάριο του 2017, αυτό ήταν το 5ο (στη νέα θητεία του) μετάλλιο με τα χρώματα της Πολωνίας σε διοργάνωση της FIVB, έπειτα από το ασημένιο των Καντόρ/Λόζιακ στο περσινό ιστορικό, λόγω παρουσίας γυναικών του Ιράν, τουρνουά του Kish Island Open” , το περσινό επίσης ασημένιο των Λόσιακ/Καντόρ στο Major τουρνουά του World Tour FIVB στο ελβετικό Γκσταάντ, την 2η θέση στο World Tour 4* στο Ρίο του 2017 και το χάλκινο των  Ρούντολ/Σζαλανκίεβιτς στο τουρνουά του World Tour της Κίνας.

Γενικά η χρονιά θα’ λεγε κανείς πως ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για τον Συύρο Καραχάλιο, καθώς πέρα από τη διάκριση της 2ης θέσης και την παρουσία άλλων τριών ομάδων του στο κυρίως ταμπλό της Χάγης (Προυντελ/Σζαλακιέβιτς 5η θέση, με Μπριλ/Φιτζαλεκ 9η θέση, Κουτσάβιακ/Ρουντολ 25η θέση), είχε την ευκαιρία να δει κάποια νέα στοιχεία που δούλεψε στο α’ στάδιο προετοιμασίας να βγαίνουν στην άμμο.

Σε αυτές τις επιτυχίες φυσικά έχουν συντελέσει και τα υπόλοιπα μέλη του 8μελούς τεχνικού επιτελείου της Πολωνίας, καθώς για το Σπύρο Καραχάλιο το να αποτελεί μέρος ενός τόσο πολυπληθούς team είναι μια πρωτόγνωρη σπουδαία εμπειρία της καριέρας του. Θά’ λεγε κανείς πως με 10 αθλητές, 2 ακόμη προπονητές, στατιστικολόγο, ψυχολόγο, γυμναστή και 2 φυσιοθεραπευτές η ομάδα του Έλληνα ομοσπονδιακού τεχνικού της Πολωνίας, θυμίζει… τη λειτουργία ομάδα ποδοσφαίρου!

Δεν τον “θέλει” με Παπαδογούλα!

Πέρα από την αδιαμφισβήτητη τιμή  για την Ελλάδα όχι απλά να εκπροσωπείται, αλλά και να διακρίνεται στα κορυφαία διεθνή ραντεβού της άμμου με σπουδαίες προσωπικότητες του αθλήματος,  όπως ο Έλληνας τεχνικός και ο Θεσσαλός ρέφερι, μία… αρνητική παράδοση φαίνεται ότι “χτίζεται” ήδη στους αγώνες  ομάδων του Καραχάλιου που “σφυρίζει”, άριστα όπως πάντα, ο κ. Παπαδογούλας!

papadogoulas_polska

Συγκεκριμένα αυτή ήταν η τρίτη ήττα πολωνικής ομάδας του Καραχάλιου, σε αγώνα που διεύθυνε ο διεθνής μας ρέφερι, καθώς ξανά στη Χάγη, στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2012, οι Καντζίολα/Σαλανκίεβιτς είχαν ηττηθεί στην πρώτη θητεία του Έλληνα τεχνικού στην Πολωνία, με 2-1 σετ από τους Γερμανούς πρωταθλητές και μετέπειτα χρυσούς Ολυμπιονίκες του Λονδίνου, Μπρινκ/Ρέκερμαν, για να ακολουθήσουν όπως προαναφέραμε το Major του Γκστάαντ και το πρόσφατο εναρκτήριο τουρνουά του 2018 στη Χάγη.