ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Πολ: «Θα κάνω τα πάντα να κερδίζει ο Παναθηναϊκός»

Πολ: «Θα κάνω τα πάντα να κερδίζει ο Παναθηναϊκός»

Αναζητώντας το καλοκαίρι πληροφορίες για το νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ γυναικών, την Γιάνα Φρανσίσκα Πολ και μιλώντας με τους γερμανούς συναδέλφους κατά τη διάρκεια του F4 του World League στη Φρανκφούρτη, είχαν όλοι μια κοινή συνισταμένη για εκείνη…

«Προοπτική» και «συνεχής εξέλιξη» ήταν ανάμεσα στα σχόλια αλλά και… «δουλευταρού» σχετικά με την 28χρονη ακραία, η οποία επέλεξε το ελληνικό πρωτάθλημα και τον Παναθηναϊκό για την επόμενη πρόκληση της καριέρας της. Μάλιστα με το «καλημέρα» αναδείχτηκε η πολυτιμότερη αθλήτρια στα «Νομίκεια», δείχνοντας ότι θα είναι από τις αθλήτριες κλειδιά τόσο για την ομάδα της, όσο και για τη φετινή Α1 γυναικών.

pol_pao

Αμέσως μετά την πρώτη επίσημη αναμέτρηση της σεζόν για το πρωτάθλημα στη φετινή έδρα του ΠΑΟ το κλειστό του Μετς, αλλά και το πρώτο «τρίποντο», η ίδια μίλησε στο Volleyplanet για τη νέα της βολεϊκή περιπέτεια στη χώρα μας, κάνοντας παράλληλα διατάσεις αφού όπως θα καταλάβετε… volley comes first!

Ο ήλιος και… τα παλιά γήπεδα

Και επειδή «μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις», η Φρανσίσκα με το «καλημέρα» επιβεβαίως το λόγο που η Ελλάδα είναι ο απόλυτος προορισμός για τους αθλητές των ομαδικών αθλημάτων, λέγοντας: «Μου αρέσουν όλα εδώ. Αισθάνομαι καλά. Μου αρέσει η πόλη, μου αρέσει η αίσθηση του να μην να αισθάνομαι χειμώνα, αφού στη Γερμανία πάντα κάνει κρύο. Εδώ απλά με ένα τζιν και ένα t-shirt απολαμβάνεις τον ήλιο»!

Και αφού χαμογελάσαμε με την αρχική της τοποθέτηση ήρθε στο καπάκι και ο δεύτερος λόγος που όλοι οι ξένοι αθλητές και προπονητές –πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- μένουν άφωνοι με αυτό που αντικρίζουν: «Τα γήπεδα»… προσγειώνοντάς μας στην καθημερινότητα.

poll2

Ρωτώντας την έτσι για το πως νιώθει στη νέα της ομάδα και αν υπάρχει κάτι αξιοπρόσεκτο, η διεθνής άσος σημείωσε: «Για την ομάδα μπορώ να πω ότι είναι όλα πολύ όμορφα, ωραίο κλίμα μέσα και έξω από το γήπεδο. Είμαστε δεμένες, δουλεύουμε πολύ στις προπονήσεις και θέλουμε αυτό να βγει και στα παιχνίδια μας. Ίσως το μόνο που με ξενίζει κάπως και διαφέρει σε σχέση με την Γερμανία είναι τα γήπεδα που δεν είναι σύγχρονα. Δεν είμαι συνηθισμένη αλλά σιγά σιγά προσαρμόζομαι».

Η Χίπε και το «αιώνιο» el clasico
Χωρίς πολλά πολλά… η Πολ δεν θέλησε να πει πολλά για το αν γνωρίζει την κόντρα «αιωνίων» στη χώρα μας αλλά ακομπλεξάριστη και με το χαμόγελο στα χείλη μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη συμπατριώτισσά της που φέτος αγωνίζεται στον Ολυμπιακό, Σάσκια Χίπε.

«Είναι φίλη η Σάσκια. Είναι καλή παίκτρια, ήταν τοπ σκορερ πέρυσι, είναι αθλητική, έχει ομαδικό πνεύμα είναι θετικός άνθρωπος, χαρούμενος, δεν σκοράρει μόνο αλλά δίνει ενέργεια στην ομάδα» είπε αρχικά σημειώνοντας για τα «αιώνια» el clasicο: «Γνωρίζω για την αντιπαλότητα που υπάρχει, όμως το παιχνίδι μας κόντρα στον Ολυμπιακό είναι μακριά και αυτή τη στιγμή εμείς κοιτάμε ένα προς ένα ξεχωριστά τα ματς που ακολουθούν και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένες. Είναι καλό για εμάς που το ντέρμπι αυτό δεν είναι στην αρχή του πρωταθλήματος αφού ακόμα δένουμε σαν ομάδα και θα βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο».

pol_pao2

«Θέλω να κερδίζουμε»

Μιλώντας για τα φετινά χαρακτηριστικά της ομάδς της, η ξανθομάλλα ακραία ήταν ξεκάθαρη:
«Πιστεύω κάθε αθλητής/αθλήτρια που παίζει βόλεϊ σε επαγγελματικό επίπεδο χρειάζεται να εχει πάθος για αυτό που κάνει και να μην το βλέπει διεκπεραιωτικά ως απλή δουλειά. Για μένα αυτή δεν είναι η δουλειά αλλά αυτό που αγαπάω να κάνω. Είναι το πάθος, είναι αυτό που μου αρέσει να κάνω και θα κάνω τα πάντα για να κερδίζει η ομάδα μου. Το βόλεϊ είναι ομαδικό, είναι σημαντικό που βοηθάμε και αλληλοκαλύπτουμε η μια την άλλη και αυτό είναι βασικό μας χαρακτηριστικό».

Όταν για το τέλος χρειάστηκε να αφήσει το «εμείς» και να απαντήσει στο «εγώ» στην ερώτηση των προσωπικών της στόχων, η Πολ απλά επιβεβαίωσε γιατί θεωρείται στην πατρίδα της… ανερχόμενη: «Θέλω να κερδίζουμε κάθε ματς. Δεν ήμουν ποτέ η αθλήτρια που έθετε στόχο με την έννοια που με ρωτάς π.χ να είμαι στην Εθνική ή να φτάσω κάπου. Πάντα όδευα με γνώμονα χρόνο με το χρόνο, μήνα με το μήνα, μέρα με τη μέρα να βελτιώνομαι και να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερη».