ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πολ vs Χίπε: Γερμανική υπόθεση ο ημιτελικός

Πολ vs Χίπε: Γερμανική υπόθεση ο ημιτελικός

Στο δεύτερο ημιτελικό του Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών, η «αιώνια μάχη» μεταξύ Παναθηναϊκού (τυπικά γηπεδούχου) και Ολυμπιακού το Σάββατο το απόγευμα στις 19.30 (ΕΡΤ2) εμπεριέχει και ακόμα μια κόντρα… γερμανική!

Οι «αιώνιοι» φέτος το καλοκαίρι προτίμησαν τη γερμανική αγορά και απέκτησαν δυο ιδιαίτερα ποιοτικές αθλήτριες με τόσο διαφορετικούς χαρακτήρες! Ο Παναθηναϊκός ενίσχυσε τα άκρα του με την χαμηλών τόνων αλλά πάντα χαμογελαστή Γιάνα Φρανσίσκα Πολ ενώ ο Ολυμπιακός πήρε μια «μπόμπερ» στη διαγώνιό του, την εκρηκτική Σάσκια Χίπε!

Την περυσινή χρονιά η Πολ αγωνίστηκε στην Χάμπουργκ ενώ η Χίπε στην Πότσνταμ και οι δυο τους συναντήθηκαν μόνο στον πρώτο γύρο της Μπουντεσλίγκα, όταν η ομάδα της Πολ επικράτησε 3-2 σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση με την «πράσινη» ακραία να φτάνει τους 35πόντους και τη Χίπε να είναι αντίστοιχα πρώτη σκόρερ για την ομάδα της με 25 πόντους.

Αμφότερες δεν έχουν συναντηθεί σε τελική φάση θεσμού και ήρθε η ώρα αυτό να συμβεί στην Ελλάδα και το Κύπελλο Γυναικών.

«Είμαι ενθουσιασμένη που θα αγωνιστώ σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση και ανυπομονώ για να ζήσω αυτή την εμπειρία», λέει η «πράσινη» ακραία που περιμένει πώς και πώς να δει μια διαφορετική ατμόσφαιρα στο γήπεδο, το οποίο θα είναι γεμάτο φίλους του βόλεϊ.

Σε αυτό το σημείο της παρουσίας των μικρών παιδιών στο ΔΑΚ Γλυφάδας, στάθηκε και η «ερυθρόλευκη» διαγώνια –η οποία έχει μια εμπειρία από Final-4 αλλά στη διοργάνωση του Challenge Cup καθώς στη Γερμανία το Κύπελλο είναι μονός τελικός- σημειώνοντας: «Είμαι πολύ χαρούμενη που θα συμμετάσχω στο Final 4. Θα είναι κάτι πρωτόγνωρο. Μαθαίνω ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο με αθλητές, μικρά παιδιά κι αυτό σίγουρα θα είναι κάτι διαφορετικό.

Όταν η συζήτηση φτάνει στους στόχους των ομάδων και οι δυο είναι ξεκάθαρες. «Στόχος μας είναι να κερδίσουμε δυο παιχνίδια», δηλώνει λακωνικά η Πολ ενώ η «Σάσι» τονίζει: «Στόχος μας φυσικά είναι να κατακτήσουμε το Κύπελλο, αλλά στο μυαλό μας αρχικά υπάρχει μόνο ο ημιτελικός με τον Παναθηναϊκό, που είναι μια πολύ καλή ομάδα».

Για την προσωπική τους «μάχη» και οι δυο αθλήτριες δεν είχαν πολλά να πουν αφού θα «μιλήσουν» στο γήπεδο με την Πολ να ψάχνει ρεβάνς για τις δυο φετινές ήττες στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος δηλώνοντας «είμαστε έτοιμες» και τη Χίπε να σημειώνει: «Πέρυσι βρεθήκαμε αντίπαλες στη Γερμανία και είχα χάσει. Όμως φέτος στην Ελλάδα έχω κερδίσει και τα δυο παιχνίδια»!

Τέλος, μιλώντας για αγωνιστικές εκπλήξεις που μπορεί να παρουσιάσουν οι «αιώνιοι», η Πολ πιο αινιγματικά απαντά: «Δεν μπορώ να πω αν θα αλλάξουμε και τι θα διορθώσουμε κόντρα στον Ολυμπιακό για να προκριθούμε στον τελικό» με την Χίπε να σημειώνει: « Σίγουρα θα είναι εντελώς διαφορετικό ματς… Στο πρωτάθλημα ακόμη κι αν χάσεις έχεις μπροστά σου τα πλέι οφ ενώ στο Final 4 του Κυπέλλου δεν συγχωρείται το λάθος. Το ότι έχουμε κερδίσει δύο φορές είναι σημαντικό αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο. Πάντα υπάρχουν περιθώρια για εκπλήξεις, αλλά όταν φτάνεις στο Final 4 νομίζω ότι όλα εξαρτώνται από την θέληση, την συγκέντρωση και την αυτοπεποίθηση που δείχνει η κάθε ομάδα».

Πηγή: ΕΟΠΕ