ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

«Πονηρή» η κλήρωση της Εθνικής Γυναικών

«Πονηρή» η κλήρωση της Εθνικής Γυναικών

“Παγίδες” έκρυβε για την Εθνική Γυναικών η κλήρωση των ομίλων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2019 που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου στην έδρα της CEV στο Λουξεμβούργο, καθώς η κληρωτίδα έφερε αντιμέτωπη τη “γαλανόλευκη” στον 3ο όμιλο με Ουκρανία, Μαυροβούνιο, Νορβηγία.

Οι 24 χώρες που συμμετέχουν στα προκριματικά των γυναικών, χωρίστηκαν σε 6 ομίλους με τις δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου να διεκδικούν την πολύτιμη πρόκριση για τα τελικά της διοργάνωσης που θα φιλοξενηθούν σε 4 χώρες, Τουρκία, Πολωνία, Ουγγαρία και Τσεχία.

Για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα από μία πρώτη ανάγνωση η κλήρωση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί “πονηρή” καθώς η Ουκρανία, “χάλκινη” στο Eurovolley του 2001 στη Βουλγαρία, στην διοργάνωση που ολοκληρώθηκε προ ολίγων εβδομάδων στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν κατέλαβε την 13η θέση της κατάταξης, ενώ το Μαυροβούνιο, που απουσίαζε από τα φετινά τελικά, με τις Μπόκαν, Πέτροβιτς και Πέροβιτς είναι πολύ επικίνδυνο, ωστόσο οι παραπάνω διεθνείς άσοι της αντιπάλου μας, δεν “κατεβαίνουν” πάντα στους αγώνες της Εθνικής τους. Αντίθετα με τις παραπάνω ομάδες η Νορβηγία δεν έχει να επιδείξει κάτι σπουδαίο και θεωρητικά εύκολα ή δύσκολα θα την αποκλείσουν οι διεθνείς μας.

Από την πλευρά της η διεθνής Εύα Χαντάβα με δήλωση της στο volleyball.gr “καλή” έδειξε ικανοποιημένη από την κλήρωση της Εθνικής: “Είναι πολύ καλή η κλήρωση για εμάς! Είμαστε ισοδύναμες με αυτές τις ομάδες και πιστεύω στην πρόκριση. Το θέμα στην ομάδα μας είναι το πως θα παίξουμε εμείς. Αν παίξουμε καλά, η πρόκριση είναι δική μας…”

Στα τελικά του Eurovolley 2019 γυναικών έχουν ήδη εξασφαλίσει μαζί με τις διοργανώτριες  χώρες και οι οκτώ πρώτες της κατάταξης του Ευρωπαϊκού γυναικών 2017, Σερβία, Ολλανδία, Αζερμπαϊτζάν, Ιταλία, Ρωσία, Λευκορωσία, Γερμανία και Βουλγαρία.