ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

«Πόντια» η κορυφαία των ελληνικών γηπέδων Μαρία Κωστοπούλου

«Πόντια» η κορυφαία των ελληνικών γηπέδων Μαρία Κωστοπούλου

Ο Απόλλωνας Καλαμάτας ανακοίνωσε την ένταξη στο προπονητικό τιμ της Μαρίας Κωστοπούλου, η οποία έχει αναδειχθεί κορυφαία ελληνίδα βολεϊμπολίστρια όλων των εποχών!

Η Κωστοπούλου, η οποία επίσης κατέχει και το ρεκόρ συμμετοχών στην Εθνική ομάδα με 221 παρουσίες, θα είναι συνεργάτης του Μπάμπη Μυτσκίδη και επίσης θα έχει την εποπτεία, τεχνική υποστήριξη και συμβουλευτική των αναπτυξιακών τμημάτων του συλλόγου μαζί με την Τζούλια Σταθάκη.

Η 55χρονη προπονήτρια αγωνιζόταν ως ακραία και στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας της φόρεσε την φανέλα του Ιωνικού Ν. Φιλαδέλφειας ενώ αγωνίστηκε ακόμη σε Πανελλήνιο, ΖΑΟΝ, Βριλήσσια.

Με την Εθνική Ελλάδας ανέβηκε δυο φορές στο βάθρο του Κυπέλλου Άνοιξης (1η θέση το 1989 και 2η το 1988), ήταν 3η στους Μεσογειακούς του 1991 και 8 στο Ευρωπαϊκό της ίδιας χρονιάς ενώ έχει πολλές διακρίσεις και το μπιτς βόλεϊ.

Η ανακοίνωση του Απόλλωνα για την συνεργασία με την Κωστοπούλου αναφέρει:

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη μεγαλύτερη Ελληνίδα αθλήτρια που ανέδειξε το ελληνικό βόλεϋ την αρχηγό της Εθνικής ομάδας γυναικών των μεγάλων επιτυχιών σε μια θέση που σίγουρα θα έχει να προσφέρει ακόμα περισσότερα.

Στο πλάι λοιπόν του Μπάμπη Μυτσκιδη για τη νέα σεζόν ως βοηθός του θα βρίσκεται Η Μαρία Κωστόπουλου !!!