CHALLENGE CUP

Πορφύρας : «Πάμε να το χαρούμε»

Πορφύρας : «Πάμε να το χαρούμε»

Ο Πορφύρας μετρά αντίστροφα προκειμένου να γράψει την ενδοξότερη σελίδα της ιστορίας του καθώς το απόγευμα της Τετάρτης υποδέχεται ως τυπικά γηπεδούχος στο Ρέντη (18:00) τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα της 2ης προκριματική Φασης του Challenge Cup…

Η Φρεαττύδα γιορτάζει… Ο Πορφύρας ζει και αναπνέει για το Ευρωπαϊκό του όνειρο που έχει άρωμα Πειραιά.

Οι «ροσσονέρι» του Πειραιά μετά τους αγώνες τους στην Volleyleague επικεντρώνουν την προσοχή τους στο Challenge Cup και δηλώνουν έτοιμοι να ζήσουν την μαγεία της Ευρώπης κόντρα στον συμπολίτη τους Ολυμπιακό.

Στο κλειστό του Ρέντη ο Πορφύρας γράφει ιστορία και άπαντες είναι έτοιμοι να το γιορτάσουν αναλόγως, με την ανακοίνωση της διοίκησης των Πειραιωτών να αποτυπώνει απόλυτα το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα.

Η ανακοίνωση του Πορφύρα

Η ιστορία γράφεται από τους παρόντες, μα και από τους απόντες, όταν είναι αρκετοί εκείνοι που βοήθησαν ώστε να φθάσουμε εδώ, ένα 24ωρο πριν από το πρώτο παιχνίδι στην Ευρώπη στην ιστορία του Πορφύρα, το Πορφύρας-Ολυμπιακός την Τετάρτη στις 6 μ.μ. στο Ρέντη ( Cosmote 7 ) για το CEV Challenge Cup.

Η ευθύνη και το βάρος των αποφάσεων με κόστος και ρίσκο, ανήκουν σε έναν, γιατί κάποιος πρέπει να δέχεται όλη την πίεση, ώστε η ΟΜΑΔΑ να δουλεύει με τις, κατά το δυνατόν, λιγότερες τριβές.

Ομως, δεν θα φθάναμε εδώ δίχως την βοήθεια και την εθελοντική προσφορά πολλών φίλων, κυρίως γονιών αθλητριών του Βόλεϊ του Πορφύρα.

Οι στιγμές είναι ιδιαίτερες, πολύ συγκινητικές και αύριο είμαι βέβαιος ότι θα δούμε στο Ρέντη πολλά ζευγάρια δακρυσμένα μάτια…

Ο Πορφύρας στην Ευρώπη. Οταν το λέγαμε ως όνειρο πριν από 5 χρόνια, κουνούσαν το κεφάλι…

Θέλαμε να κληρωθούμε με άλλη ομάδα, γιατί θα προκρινόμασταν μέσα από άλλες εμπειρίες.

Με τον Ολυμπιακό, γνωρίζουμε ότι έχουμε περιορισμένες πιθανότητες.

Θα κάνουμε ότι μπορούμε, αλλά, πάνω από όλα θα ζήσουμε την γιορτή με τον ΑΔΕΛΦΟ μας Ολυμπιακό, που σε αντίθεση με κάποιους άλλους, που εμείς βοηθήσαμε, ΟΥΔΕΠΟΤΕ μας δημιούργησε έστω μισό πρόβλημα και αντίθετα, όποτε του το ζητήσαμε, σε λειτουργικά ζητήματα, μας διευκολύνει με αμεσότητα.

Εμείς ποτέ δεν κρυφτήκαμε, ούτε προσποιηθήκαμε.

Λειτουργούμε, άλλωστε, ΑΥΤΟΝΟΜΑ, χωρίς να παίρνουμε παίκτριες από τον Ολυμπιακό ( πλην της Μουστάκη το 2008 ), μα δίχως και να του δίνουμε, γιατί ο Ολυμπιακός είναι τεράστιο μέγεθος και ΣΕΒΕΤΑΙ.

Ναι, θα αγωνισθούμε για το σήμα του Πορφύρα και θα ζητήσουμε από τις αθλήτριες μας να τα δώσουν όλα, όπως πάντα, για το καλύτερο δυνατό.

Γιατί, έτσι μάθαμε, να πολεμάμε.

Ναι, θα παίξουμε σε γήπεδο που νιώθουμε και ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙ.

Ναι, δίχως την βοήθεια του Ολυμπιακού που μας έδωσε γήπεδο και τεχνογνωσία, δεν θα δηλώναμε συμμετοχή στην Ευρώπη.

Ναι, ο Μιχάλης Κουντούρης και ο Νίκος Κατσιούρας μας φέρθηκαν σαν να είναι και οι ίδιοι Πορφύρας.

Ναι, στον Πειραιά, όσοι υπηρετούμε αυθεντικά έναν σκοπό, είμαστε ακόμα μπεσαλήδες.

Ναι, θα αγωνισθούμε υπηρετώντας τις αξίες και τις αρχές μας.

Μακάρι να ταξιδεύαμε, αλλά, έτσι και αλλιώς, ο Πορφύρας ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ από το ματς της Τετάρτης ακόμα περισσότερο.

Πάμε να το χαρούμε.

Το κερδίσαμε, γιατί τολμήσαμε, όπως πάντα.

Το αξίζουμε για όλα όσα έχουμε περάσει.

Κυρίως, το αξίζουν όσοι δεν είναι πια μαζί μας, μα στήριξαν τον Πορφύρα στα πέτρινα χρόνια του..