Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΠΟΡΦΥΡΑΣ : «Θέλουμε πρωτάθλημα με αρχές και όχι κωμωδία…»

ΠΟΡΦΥΡΑΣ : «Θέλουμε πρωτάθλημα με αρχές και όχι κωμωδία…»

Με αφορμή την διαφαινόμενη αποχώρηση του Ηρακλή Κηφισιάς από την Α1 και το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται η διοίκηση του Πορφύρα με ανακοίνωση που εξέδωσε προτείνει τον υποβιβασμό τουλάχιστον μιας ομάδας ακόμη και αν αυτές μείνουν οριστικά 10, ενώ σε περίπτωση αντικατάστασης των «κυανόλευκων» την θέση τους να πάρει η ΧΑΝΘ ως πρώτη επιλαχούσα των περσινών μπαράζ.

Ξεκάθαρη θέση για τα όσα διαδραματίζονται στην Α1 των γυναικών με την επικείμενη αποχώρηση του Ηρακλή Κηφισιάς πήρε ο Πορφύρας και με ανακοίνωσή του αποδεικνύει για μια ακόμη φορά γιατί ξεχωρίζει ως σύλλογος τόσο σε επίπεδο ήθους όσο και αρχών που απαρρέκκλιτα τηρεί εδώ και χρόνια.

Ο σύλλογος του Πειραιά προτείνει πως είναι αναγκαιότητα να αποφασιστεί ο υποβιβασμός τουλάχιστον 1 ομάδας  ακόμη και αν στην χειρότερη των περιπτώσεων μείνουν 10 οι ομάδες προκειμένου να μην μετατραπεί η Α1 σε πρωτάθλημα -κωμωδια.

Παράλληλα τονίζει πως αν αποφασισθεί η αντικατάσταση του Ηρακλή Κηφισιάς, η ομάδα που δικαιούται την άνοδο είναι η ΧΑΝΘ που συμμετείχε στα περσινά μπαράζ ανόδου της Α2.

Ο Πορφύρας είναι η πρώτη ομάδα που παίρνει άμεση και ξεκάθαρη θέση ακόμη και αν είναι αυτή όπως τονίζει που μπορεί να υποβιβασθεί, τονίζοντας όμως πως το πρωτάθλημα θα πρέπει να διέπετε από αρχές και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να απαξιωθεί με 10 ομάδες που δεν θα υποβιβάζεται καμία.

Η ανακοίνωση – θέση του ΠΟΡΦΥΡΑ

Η θέση του ΑΟΦ Πορφύρας για την κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας στο Βόλεϊ Γυναικών, λόγω της ( πολύ πιθανής πλέον ) αποχώρησης και του Ηρακλή Κηφισιάς, με συνέπεια να μείνουν 10 ομάδες ( καθώς προηγήθηκε η παραίτηση του Παναθηναϊκού ), οπότε δεν θα υποβιβασθεί καμία ομάδα σε αυτή την σεζόν, είναι η εξής :

“Παρακολουθούμε, με εύλογο ενδιαφέρον, όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες και ώρες, αναφορικά με το πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Βόλεϊ Γυναικών και τις συνθήκες που διαμορφώνονται, αναφορικά με την διεξαγωγή του.

Είναι πολύ πιθανό, πλέον, ότι στο πρωτάθλημα θα μείνουν 10 ομάδες και άρα, εκ της προκηρύξεως, δεν θα πέφτει καμία, καθώς, εφόσον εντέλει υπάρξουν 2 αποχωρήσασες, θα λογίζονται ως υποβιβασθείσες.

O Πορφύρας δεν κοιτά κοντόφθαλμα. Το απέδειξε και όταν πριν από 2 χρόνια μπήκε στην Α1 Εθνική Βόλεϊ Γυναικών, για να τιμήσει το παιχνίδι μας, μόλις 5 ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, με πλήρη άρνηση από την Ομοσπονδία για έκτακτο δικαίωμα για τυχόν μεταγραφική ενίσχυση του, λόγω ειδικών συνθηκών.

Αγωνιζόμαστε με τα μέσα που έχουμε, σεβόμενοι πάντα το ίδιο το άθλημα μας, το βόλεϊ, μα κυρίως τους εαυτούς μας.

Εμείς στον Πορφύρα, παραμονή σε μία κατηγορία από την οποία δε θα πέφτει κανείς, δεν την θέλουμε.

Πρωτάθλημα χωρίς να υποβιβάζεται έστω μία ομάδα, όπως θα συνέβαινε εφόσον έμεναν οι 11 ομάδες που μπήκαν στην κλήρωση, δεν μας καλύπτει.

Αν πρόκειται να είμαστε εμείς που θα πέσουμε, ας γίνει έτσι. Κάτι δεν θα κάνουμε καλά και θα πάρουμε ότι μας αξίζει. Αυτός είναι ο αθλητισμός.

Καλύτερα, αν είναι να συμβεί, έντιμος υποβιβασμός, σε πρωτάθλημα αρχών, παρά παραμονή σε πρωτάθλημα-κωμωδία.

Καλούμε την Ομοσπονδία να αποφασίσει τις πλέον ανώδυνες αλλαγές στην προκήρυξη του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής, είτε για τη συμμετοχή και 11ης ομάδας  (εάν εντέλει όντως αποχωρήσει ο Ηρακλής Κηφισιάς) που θα πρέπει να είναι η ΧΑΝΘ, ως πρώτη επιλαχούσα από τα μπαράζ στην Α2 Εθνική, με υποβιβασμό μίας ομάδας από την Α1, είτε για υποβιβασμό μίας από τις 10 ομάδες που μένουν (και διεξαγωγή νέας κλήρωσης, ενδεχομένως, ώστε να μην υπάρχουν δύο διαδοχικά ρεπό και να μείνει η επτάμηνη διάρκεια της κανονικής περιόδου, με διαφορετική τοποθέτηση των αγώνων του Κυπέλλου και χωρίς εμβόλιμες αγωνιστικές).

Εάν αποφασισθεί η διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 10 ομάδες, από τις οποίες θα πέφτει μία, προφανώς, θα πρέπει να ανέβουν 3 ομάδες από την Pre League, καθώς, θα έχουν πέσει 3 από την Α1.

Όλα αυτά πρέπει να κριθούν γρήγορα, ασφαλώς μέσα στο επόμενο επταήμερο, με την κοινή επιθυμία  για το καλό του παιχνιδιού μας, να πρυτανεύει.

Η Ομοσπονδία αρκέσθηκε σε μία άκρως τυπική εκπροσώπηση στα μπαράζ ανόδου στην Α1 Εθνική Γυναικών, στη Λαμία και δεν μπήκε καν στη διαδικασία να συγχαρεί τον πρωταθλητή της Κατηγορίας, Πορφύρα, χωρίς να γνωρίζουμε εάν έπραξε το αυτό, για τις έτερες προβιβασθείσες ομάδες ενώ αντιθέτως, αλλού, υπήρξε λαλίστατη.

Είναι σαφές ότι η Α1 Εθνική Κατηγορία στο Βόλεϊ Γυναικών αντιμετωπίζεται από τους ταγούς του αθλήματος, χωρίς το ανάλογο ( και απαιτούμενο ) ενδιαφέρον.

Η μπάλα, τώρα, είναι στα χέρια μας.

Εμείς, οι ομάδες, πρέπει να δείξουμε τον δρόμο και να αποφασίσουμε το σωστό.

Γιατί, απαξιωμένο πρωτάθλημα δεν ( πρέπει να ) το θέλει κανείς μας.

Στο τέλος της ημέρας, ας ανοίξουμε όλοι τα χαρτιά μας  και στο τέλος ας κριθούμε”.