ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Πρεμιέρα κόντρα στην Τσεχία για την Εθνική παίδων

Πρεμιέρα κόντρα στην Τσεχία για την Εθνική παίδων
 Ολοκληρώθηκε την Μεγάλη Παρασκευή (6/4) στο κλειστό γήπεδο του Ζλίνη προετοιμασία της Εθνικής Παίδων ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που ξεκινά το Μεγάλο Σάββατο (7/4) με πρώτο αντίπαλο την οικοδέσποινα Τσεχία (18.30 ώρα Ελλάδος/laola1.tv).

Το πρόγραμμα τόσο της Μεγάλης Πέμπτης, όσο και της Μεγάλης Παρασκευής περιέλάμβανε βίντεο, με τον Στέφανο Νανά και τους συνεργάτες του να αναλύουν στους παίκτες το παιχνίδι της Τσεχίας και να υποδεικνύουν τα αδύνατά της σημεία, ώστε να φύγουν από τον αγώνα με τη νίκη.

Νανάς: «Θέλουμε να πάμε ένα σκαλί πιο πάνω»
Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βόλεϊ κάτω των 18 αρχίζει το Σάββατο (7/4) σε Τσεχία και Σλοβακία με την Εθνική μας ομάδα να θέλει να πάρουσιάσει ένα καλό πρόσωπο και να προσπαθήσει να πάρει την απευθείας πρόκριση στο Παγκόσμιο του 2019.
Για να γίνει αυτό θα πρέπει τα παιδιά του Στέφανου Νανά να κάνουν το βήμα παραπάνω σε σύγκριση με το προηγούμενο Πανευρωπαϊκό στην Τουρκία, όπως τόνισε ο ίδιος ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός.
Συγκεκριμένα, τόσο για την μέχρι τώρα προετοιμασία της Εθνικής, όσο και για την πρεμιέρα με αντίπαλο την Τσεχία ο Στέφανος Νανάς τόνισε: «Είχα πει στην αρχή της προετοιμασίας, ότι δεν πάμε απλά να παίξουμε, πάμε να κερδίσουμε. Σίγουρα μπορείς να βάλεις στόχους για κάποιες θέσεις που θέλεις να φτάσεις, αλλά αυτό έρχεται μέσα από μια διαδικασία, βλέποντας κάθε ματς ξεχωριστά,, καθώς στην τελική φάση κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Ευτυχώς μας βοήθησε ο Θεός να είμαστε μια μέρα πριν την πρεμιέρα υγιείς, προπονημένοι και με την κατάλληλη ψυχολογία και νοοτροπία. Και στο Πανευρωπαϊκό της Τουρκίας και στην πρόκριση στου Ρέντη, η νοοτροπία ήταν οδηγός μας. Έτσι και σε αυτό το Πανευρωπαϊκό που ξεκινά αύριο.
Θέλουμε αυτή η Εθνική ομάδα να πάει ένα σκαλί πιο πάνω από το προηγούμενο Πανευρωπαϊκό. Φτάνοντας ίσως και μέσα από αυτή τη διαδικασία σε μια πρόκριση στο Παγκόσμιο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις συνθήκες προπόνησης στην Κάρυστο, από τους ανθρώπους εκεί και ιδιαίτερα από τον Δήμαρχο. Οι συνεργάτες μου έχουν κάνει εκπληκτική δουλειά και τα παιδιά στην παρούσα φάση είναι στην κατάλληλη κατάσταση για να αντιμετωπίσουν ένα Πανευρωπαϊκό. Η πρεμιέρα θα είναι δύσκολη για εμάς, όπως και για τους Τσέχους. Πιστεύω θα γίνει ένα καλό παιχνίδι και στο τέλος θα είμαστε εμείς οι νικητές».
Μούχλιας: «Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν»
Από την πλευρά του ο αρχηγός της Εθνικής Παίδων, Δημήτρης Μούχλιας, ανέφερε για την πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος: «Είμαστε σε όρεξη. Έχουμε προπονηθεί πολύ καλά, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Είναι πρεμιέρα και πρέπει πάντα να φοβάσαι. Το πιο σημαντικό είναι να μπούμε χωρίς άγχος και να κάνουμε αυτό που πρέπει. Πιστεύω θα νικήσουμε».