ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πρόεδρος της Βαλκανικής ο Μαυρομάτης

Πρόεδρος της Βαλκανικής ο Μαυρομάτης

Παρουσία του Προέδρου της CEV Αντρέ Μέγερ, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης θα λάβει σήμερα στη Μολδαβία το χρίσμα και θα αναδειχθεί νέος πρόεδρος της Βαλκανικής Ένωσης (Balkan Volleyball Asociation).

Πανηγυρικό λοιπόν θα είναι κλίμα σε λίγες ώρες στο Τσισινάου της Μολδαβίας στην Αντιπροσωπεία της ΕΟΠΕ, καθώς στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Βαλκανικής Ένωσης, παρουσία των δικών μας ανθρώπων , όπως ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Σιδέρης, το μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ, και της επιτροπή marketing της BVA, Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου και ο Τεχνικός Συντονιστής της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της Επιτροπής της BVA, Περικλής Μπακοδήμος, αλλά και εκπροσώπων άλλων 9 χωρών χωρών-μελών της Βαλκανικής Ένωσης, ο  μέχρι χθες ήταν Αντιπρόεδρος της BVA θα διαδεχθεί τον Ρουμάνο, Αρτούρ Ρομασκάν στην προεδρία της Ένωσης.

Μετά λοιπόν την εκλογή του ο κ. Μαυρομάτης, που από το 2004-2009 είχε διατελέσει Γενικός Γραμματέας της BVA, θα γίνει ο δεύτερος πρόεδρος Βαλκανικής Ένωσης Βόλεϊ, έπειτα από την παλαιότερη εκλογή του πρώην προέδρου της ΕΟΠΕ, Θανάση Μπελιγράτη. Κάτι που ασφαλώς αποτελεί μία ηθική δικαίωση και αναγνώριση των προσπαθειών του Αχιλλέα Μαυρομάτη για την αναβάθμιση του βόλεϊ και του μπιτς βόλεϊ.

Στο πλαίσιο δε των Εργασιών της Συνέλευσης, μεταξύ άλλων διαδικαστικών θεμάτων αναμένεται να αποφασιστούν οι έδρες των διοργανώσεων της BVA για το 2015.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Βαλκανική Ένωση Βόλεϊ ιδρύθηκε το 1988 στη Μητρόπολη του ελληνικού βόλεϊ στην Ορεστιάδα, αλλά λόγω των δύσκολων πολιτικών καταστάσεων στα Βαλκάνια χρειάστηκε να αναστείλει προσωρινά τις δραστηριότητές της. Όχι για πολύ όμως αφού στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης και του τότε Πρόεδρό της, κ. Θανάση Μπελιγράτη, των τότε 8 ομοσπονδιών μελών της BVA (Ελλάδα, Σερβία & Μαυροβούνιο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, Αλβανία, ΠΓΔ της Μακεδονίας και της Μολδαβίας) κατά τη διάρκεια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στην Αθήνα το 2000 ψηφίστηκε ομόφωνα η επανίδρυση της BVA.