ΔΙΕΘΝΗ

Προελαύνει ο Γ. Αθανασόπουλος στη Γερμανία με φόντο… γαλανόλευκο «εμφύλιο »

Προελαύνει ο Γ. Αθανασόπουλος στη Γερμανία με φόντο… γαλανόλευκο «εμφύλιο »

Ο “καλπασμός” της γυναικείας ομάδας της Στουτγκάρδης συνεχίζεται στο γερμανικό πρωτάθλημα, όπου στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Bundeliga ανδρών Ανδρέας Φράγκος-Θανάσης Πρωτοψάλτης,  μετά τις επικές τους μονομαχίες στα ελληνικά γήπεδα, συγκρούονται την Τρίτη για πρώτη φορά και επί γερμανικού εδάφους στο ντέρμπι Φραγκφούρτης-Φριντριχσχάφεν αντίστοιχα, που ρίχνει την αυλαία της 18ης αγωνιστικής.

Το Σάββατο πάντως τα κορίτσια του αήττητου Γιάννη Αθανασόπουλου άλωσαν μία ακόμη έδρα στη φετινή ξέφρενη κούρσα του τίτλου πετυχαίνοντας την 17η νίκη τους σε ισάριθμα ματς, λίγο πριν υποδεχθεί την Τετάρτη στο Scharrena την τουρκική Βακιφμπάνκ, για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ .

Νέο θύμα αυτή τη φορά της πρωτοπόρου ομάδας με 49 βαθμούς στην κατάταξη της Bundesliga, η Έρφουρτ της διεθνούς Αργεντίνας πρώην πασαδόρου των Μακεδόνων Αξιού, Σαγκάρντια Κλαρίσα.

Παρουσία περίπου 400 θεατών στο Έρφουρτ η Στουτγκάρδη επικράτησε με 3-1 (25-17, 26-24, 25-15, 25-20) της τοπικής ομάδας, που με την Φίνλεϊ, μια ομάδα μόνη της, ήταν ανταγωνιστική μόλις για ένα σετ.

Τοπ σκόρερ της αναμέτρησης με 25 πόντους και μοναδική με διψήφιο αριθμό πόντων των γηπεδούχων η Canace Finley , ενώ από τη νικήτρια ομάδα του Έλληνα τεχνικού, που είχε τέσσερις συνολικά  αθλήτριες με διψήφιο αριθμό πόντων, στους 12 σταμάτησε η Krystall Rivers.