ΔΙΕΘΝΗ

Προπονείται με… ψυχολόγο ο Άλμπο

Προπονείται με… ψυχολόγο ο Άλμπο

O διεθνής Κουβανός και παρ’ ολίγον άσος του Παναθηναϊκού, Ντάριελ Άλμπο Μιράντα μετά την απαλλαγή του από το δικαστήριο του Τάμπερε, επέστρεψε στις προπονήσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του, όπου έχει στη διάθεσή του και συμβουλεύεται μία ειδική επιστήμονα.

Ο 24χρονος διαγώνιος (2.04μ), που ενώ είχε υπογράψει στο “τριφύλλι” δεν προχώρησε η μετάγραφή του, όντας ένας από τους έξι διεθνείς Κουβανούς κατηγορούμενους που κρατούνταν στις νορβηγικές φυλακές, κατηγορούμενοι για την γνωστή υπόθεση βιασμού, μετά την αντικατάστασή του στον Παναθηναϊκό από τον διεθνή Αργεντίνο, “Πέπε” σήμερα ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα στην Εθνική Κούβας με στόχο τη σωματική ψυχοκοινωνική του αποκατάσταση.

Εκτός από τον ομοσπονδίακό τεχνικό, Νικόλας Βίβες στο τεχνικό επιτελείο της Κούβας απαρτίζεται ακόμη από γιατρό, ψυχολόγο και φυσιοεθραπευτή, έχει προστεθεί και μία ειδική ψυχολόγος που ασχολείται μόνο με την περίπτωση του Άλμπο, που λόγω της αξίας και της ποιότητάς του είναι θέμα χρόνου να ξαναβρεί τη φόρμα του και να αναζητήσει την τύχη του σε κάποιο ξένο πρωτάθλημα.

Αξίζει να θυμήσουμε ότι μετά τα γεγονότα του Τάμπερε η Κουβανική Ομοσπονδία μόνο σε πέντε διεθνείς της έδωσε την άδεια να αγωνιστούν σε ξένες ομάδες, μεταξύ των οποίων και οι Χιμένες, Μελγκαρέχο. Αναλυτικά οι παίκτες που έχουν συμβόλαια με ομάδες του εξωτερικού: Sulian Matienzo και Heydi Rodríguez (VK AGEL Prostejov, Τσεχία), Daymara Lescay (Jaamsa, Περού), Όσνιελ Melgarejo (Παναθηναϊκός, Ελλάδα) και Javier Jimenez (Molfeta, Ιταλία).