ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πρόστιμο σε ΠΑΟΚ

dikastiria-genikh-dikaiosini

Μπορεί οι τελικοί της Α1 των ανδρών να έχουν ολοκληρωθεί εδώ και μήνες, οι ομάδες να έχουν προχωρήσει σε μεταγραφές και να προετοιμάζονται για το επόμενο πρωτάθλημα, ωστόσο το Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΣΑΠ δουλεύοντας με δικούς του ρυθμούς κοινοποίησε τις αποφάσεις του για τα όσα έγιναν στον 4ο τελικό μεταξύ ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού στην Πυλαία, επιβάλοντας πρόστιμο 700 ευρώ στον Δικέφαλο του Βορρά..

Η ανακοίνωση του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου της ΕΣΑΠ

Κοινοποιήθηκε η απόφαση του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου (ΜΠΔΟ) από τον αναπληρωτή Πρόεδρο του ΜΠΔΟ της ΕΣΑΠ κο Α. Καφύρα, αναφορικά με τον αγώνα που διεξήχθη στις 4.5.2017, στο Κ.Γ ΠΑΟΚ (PAOKSPORTSARENA), στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της τελικής φάσης των playoff του πρωταθλήματος VolleyLeague2016 – 2017 μεταξύ των ομάδων ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ  και η οποία επιβάλλει στο ΤΑΑ ΠΑΟΚ:

α) χρηματικό πρόστιμο πεντακοσίων ευρώ (500,00 €) για τη μη ιδιαίτερης βαρύτητας ρίψη αντικειμένων εντός του αγωνιστικού χώρου, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σε δύο διαφορετικά χρονικά σημεία, χωρίς επαφή με παράγοντα του αγώνα [i) κομμάτια ψωμιού στην πλευρά της αντίπαλης ομάδας με διακοπή του αγώνα για 2 λεπτά και ii) χαρτιά/ρολλά χαρτοταινιών σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο του αγώνα, χωρίς διακοπή του, βλ. φύλλο αγώνα, αρ. 17 § 2Α περ. β και 28 § 9 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού ΕΣΑΠ]και

β) χρηματικό πρόστιμο ποσού τετρακοσίων ευρώ (400,00 €) για τα εξυβριστικά συνθήματα σε βάρος αθλητή της αντίπαλης ομάδας, τα οποία κρίνονται μεν εκτεταμένης έντασης, δεδομένου ότι έλαβε χώρα διακοπή του αγώνα για 2 λεπτά (βλ. φύλλο αγώνα), πλην όμως μη ιδιαίτερης βαρύτητας, λαμβανομένου υπόψη ότι δεν επαναλήφθηκαν (αρ. 26 § 5 σε συνδυασμό με 17 § 2 Α Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού ΕΣΑΠ).

Συνολικά δε, κατά συγχώνευση των ανωτέρω χρηματικών ποινών, επιβάλλεται στο εγκαλούμενο ΤΑΑ το χρηματικό πρόστιμο των επτακοσίων ευρώ (700,00 €) (αναλογική εφαρμογή άρθρου 13 Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού ΕΣΑΠ).

Σημειώνεται ότι αναφορικά με τη χρήση λέιζερ εφαρμόζεται η διάταξη του άρθρου 29 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού ΕΣΑΠκαι συγκεκριμένα, εν προκειμένω έλαβε χώρα χρήση λέιζερ από τους φιλάθλους του εγκαλούμενου σωματείου 2 φορές, ήτοι στο 1ο σετ με σκορ 9 – 6 υπέρ του Ολυμπιακού και στο 3οσετ με σκορ 6 – 3 υπέρ του ΠΑΟΚ. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις έγινε σχετική σημείωση στο φύλλο αγώνα και συστάσεις από το μικρόφωνο και ο αγώνας συνεχίστηκε χωρίς περαιτέρω διακοπή και στις 2 περιπτώσεις (βλ. φύλλο αγώνα, 29 §§ 1, 2 Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού ΕΣΑΠ). Επομένως δεν ακολούθησε περαιτέρω χρήση για 3η και 4η φορά, ώστε να χρήζει εφαρμογής η διάταξη του αρ. 29 § 7 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού ΕΣΑΠ που επιτάσσει επιβολή ποινής από το παρόν Όργανο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ