ΔΙΕΘΝΗ

Πρώτα διεθνή τεστ της Σερβίας του Κοβάτσεβιτς (fot)

Πρώτα διεθνή τεστ της Σερβίας του Κοβάτσεβιτς (fot)

Χωρίς νίκη για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα γυναικών του Σέρβου νταμπλούχου τεχνικό του Ολυμπιακού,  ολοκληρώθηκαν στο Βελιγράδι τα δύο φιλικά με τη Βουλγαρία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των ομάδων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, όπου δεν είχε χρονο συμμετοχής η διεθνής Σέρβα των ερυθρόλευκων, Άνα Λαζάρεβιτς.

serbia_ivan_miljkovic

Υπό το βλέμμα ενός άλλου πρώην πρωταθλητή του Ολυμπιακού και νυν α’ αντιπροέδρου της σερβικής ομοσπονδίας, Ιβάν Μίλκοβιτς η οικοδέσποινα ξεκίνησε με ήττα τα αγωνιστικά τεστ με τις ανώτερες Βουλγάρες. Με τοπ σκόρερ και ΜVP την  Ρούσεβα να σταματά στους 24 πόντους με 12 επιθέσεις, 6 άσους και 6 μπλοκ οι φιλοξενούμενες επιβλήθηκαν στο α’ ματς με 3-2 (25-17, 25-16, 21-25, 19-25, 25-19) της ομάδας του ” ερυθρόλευκου”  Κοβάτσεβιτς, συνεργάτη του ομοσπονδιακού τεχνικού, Ζόραν Τέρζιτς, που είχε τοπ σκόρερ με 18 πόντους την Μαλαγκούρσκι.

bulgaria_serbia

Έπειτα από ένα 24ωρο οι Σέρβες παρουσίαστηκαν σαφώς βελτιωμένες στο β’ φιλικό καθώς προηγήθηκαν με 2-1 σετ και παρά την ισοφάριση των αντιπάλων τους, έπειτα από συμφωνία των δύο ομοσπονδιακών τεχνικών των ομάδων το ματς έληξε ισόπαλο με 2-2 (25-17, 21-25, 20-28, 22-25). Τοπ σκόρερ του αγώνα με 24 πόντους η Μιχαϊλοβιτς των γηπεδούχων, ενώ για τις φιλοξενούμενες η Βασίλεβα με 20 πόντους.

Η Σερβία θα αγωνιστεί από 23-28 Μαϊου στον Β’ όμιλο του δεύτερου γύρου των ευρωπαϊκών προκριματικών στη Βαρσοβία για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα 2018 κόντρα σε Ισλανδία, Τσεχική Δημοκρατία, Κύπρο, Σλοβακία και την Πολωνία. Αντίστοιχα η Βουλγαρία θα φιλοξενήσει από 31 Μαίου έως 4 Ιουνίου στη Σόφια το τουρνουά του C’ ομίλου όπου την πρόκριση κόντρα στην οικοδέσποινα θα διεκδικήσουν οι  Τουρκία, Ελβετία, Ρουμανία, το Μαυροβούνιο και το Κόσοβο.