Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Volleyleague: Πρωταθλητής στο γήπεδο…

file_ball

Στο γήπεδο θα κριθεί τελικά το φετινό πρωτάθλημα της Volleyleague, καθώς στην σημερινή μαραθώνια τηλεδιασκεψη της ΕΣΑΠ και έπειτα απο διαδοχικές άκαρπες ως προς το αποτέλεσμα ψηφοφορίες οι ομάδες συμφώνησαν την διεξαγωγή ενός τύπου… Final 4 με έδρα το ΟΑΚΑ για τους ημιτελικούς που θα κριθούν στους δυο τίτλους, ενώ οι τελικοί θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων (διπλοί).

Ανατροπή δεδομένων έκρυβε η σημερινή τηλεδιάσκεψη της ΕΣΑΠ που για μια ακομη φορα ηταν ενα μπράντεφερ για γερά νεύρα, ενώ για πρώτη φορά σε συνεδρίαση της Λίγκας παρέστη ο πρόεδρος του ΤΑΑ Ολυμπιακός, Μιχάλης Κουντούρης.

Η προταση να υπαρξει διακοπη με ανάδειξει πρωταθλητη τον Ολυμπιακό δεν πέρασε καθως ΠΑΟΚ, Παναθηναικος ηταν αντιθετοι σε Ολυμπιακό, Φοίνικα Σύρου, ΟΦΗ, Παμβοχαικό, Ηρακλή, Κηφισιά και Εθνικό Αλεξανδρούπολης, με το λευκό της Ελπίδας Αμπελοκήπων να γράφει το 7-2-1 το οποιο έβαλε τελος στο παραπάνω σενάριο που δεν συγκεντρωσε το 80% των σωματείων.

Μπροστά σε ένα νεο αδιέξοδο, ο Παναθηναϊκος με τον έκπροσωπό του Παναγιώτη Μπόμη κατέθεσε πρόταση για την διεξαγωγή αρχικά Final 4 στο ΟΑΚΑ που θα έκρινε και τον τίτλο. Σε αυτήν την πρόταση υπήρξε ισχυρή πλειοψηφία αφού συγκέντρωσε 9 ομάδες υπέρ, με τον ΠΑΟΚ να διαφωνεί.

Ωστόσο, το φορμάτ του Φάιναλ 4 μετατράπηκε σε κάτι από… κλασική ΕΣΑΠ δηλαδή demi-Final 4 και άλλαξε. Έτσι, το φάιναλ 4 στο ΟΑΚΑ θα ξεκινήσει και… κάπου αλλού θα κριθεί ο πρωταθλητής!

Έτσι λοιπόν οι 4 ομάδες θα βρεθούν στο ΟΑΚΑ για τους ημιτελικούς (Ολυμπιακός-Φοίνικας, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός) με την πρόκριση να κρίνεται στις 2 νίκες (1, 3, 5 Ιουλίου οι αγώνες), αλλά οι τελικοί θα διεξαχθούν στις κανονικές έδρες των δυο φιναλιστ (9, 12, 15 Ιουλίου οι αντίστοιχες ημερομηνίες).