ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Πρωταθλητής με ανατροπή ο Α.Ο Βάρης «Ο Αναγυρούς»

Πρωταθλητής με ανατροπή ο Α.Ο Βάρης «Ο Αναγυρούς»

Η ομάδα του Κώστα Αγγελίδη στέφθηκε πανάξια πρωταθλήτρια, καθώς στους τελικούς της τοπικής κατηγορίας Ανδρών στην ΕΣΠΑΑΑ “έσπασε” χθες για δεύτερη φορά την έδρα του φιναλίστ ΣΦΑ Μελισσίων «Ο Φοίβος» και με 3-2 νίκες πανηγύρισε τον τίτλο.

Στο Λύκειο των Μελισσίων ο χθεσινός τελικός δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους πρωταθλητές της Βάρης. Ο τραυματισμός του Κονταξάκη στο α’ σετ, που “έσφιξε τα δόντια” παίζοντας με πόνους μέχρι και την αντικατάστασή του στο 2ο σετ, αλλά και η αποφασιστικότητα των γηπεδούχων, που προηγήθηκαν δύο φορές, έδειχνε πως η “κούπα” θα μείνει στα Μελίσσια.

Όμως το “μέταλλο” της ομάδας του “γεννημένου” νικητή, Κώστα Αγγελίδη  έφερε στη συνέχεια τα “πάνω κάτω”. Οι φιλοξενούμενοι ισοφαρίζοντας τα σετ 2-2 έστειλαν τον τελικό στο τάι μπρέικ, όπου εκεί “πατώντας” καλύτερα στο γήπεδο πέτυχαν την ολική ανατροπή και με την 3η συνεχόμενη νίκη τους στον 5ο τελικό  (σ.σ ο ΣΦΑ Μελισσίων είχε προβάδισμα 2-0 νίκες από την κανονική περίοδο) αναδείχθηκαν με 3-2 νίκες “παλικαρίσια” πρωταθλητές της κατηγορίας.

Ο τελευταίος πόντος, πέρα από το γόητρο της “κούπας” των φιλοξενούμενων, βρήκε τις δύο ομάδες ανεβασμένες “αγκαλιά” στην Β’ Εθνική, αλλά κυρίως κερδισμένο το βόλεϊ από το θέαμα υψηλού επιπέδου που πρόσφεραν οι δύο φιναλίστ , αντιστρόφως ανάλογο του “ερασιτεχνικού” χαρακτήρα της κατηγορίας.

“Για μας ο τίτλος αυτός αποτελεί μία δικαίωση των προσπαθειών αλλά και των επιλογών που κάναμε στην αρχή της σεζόν” δήλωσε στο Volleyplanet ο ιδρυτής του συλλόγου, Παύλος Πάτσης και συνέχισε φανερά ικανοποιημένος για την επίτευξη του φετινού στόχου: “Με την έλευση παικτών επιπέδου Αγγελίδη και Σοφοκλέους αλλά και την ποιότητα όλων των υπόλοιπων παικτών που διέθετε η ομάδα, ελπίζαμε μετά την περσινή μας “πικρή” κατάληξη στην άνοδο, χωρίς όμως να είναι αυτοσκοπός από την αρχή.

Πιστεύαμε ότι η ομάδα άξιζε και δικαιούνταν να είναι σε υψηλότερη κατηγορία και σιγά σιγά βλέπαμε ότι είχαμε τις δυνατότητες για να φτάσουμε στο στόχο μας. Συγχαρητήρια στον προπονητή μας, Κώστα Αγγελίδη, τους αθλητές μας που καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν με υπομονή, επιμονή και ομαδικότητα ξεπέρασαν κάθε δυσκολία, αλλά και στους χορηγούς μας που στάθηκαν δίπλα μας και στήριξαν με κάθε τρόπο την προσπάθειά μας”.

Σ.Φ.Α ΦΟΙΒΟΣ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ (Μονδέλος): Μονδέλος Σ, Παπαχρήστου Δ., Αγγελίδης Γ., Παπακωστόπουλος Ν., Βεζυράκης Σ., Σιήμητρας Α., Δαλέκος Μ., Κάππας Κ.Σ., Αργυρόπουλος Α., Βεζυράκης Α., Κακαλέτρης Π., Ζάρας Κ., Ζαρίφης Ν./ Σκοτίδας Ι. (λ) .) Κόκλης Χ.(λ)

Α.Ο. ΒΑΡΗΣ “Ο Αναγυρούς” (Αγγελίδης): Αγγελίδης Κ., Σοφοκλέους Σ., Κονταξάκης Γ., Στάικος Κ., Ραντοικόβιτς Μ., Δόκλης Α., Κόντος Δ., Κονταξάκης Σ., Τσαμόπουλος Κ. / Μαυραγάνης Ο. (λ)