ΔΙΕΘΝΗ

Πρωταθλητής Βουλγαρίας ο Ζελιάσκοφ

Πρωταθλητής Βουλγαρίας ο Ζελιάσκοφ

Η Neftohimik του Νικολαϊ Ζελιάσκοφ στους άνδρες και η Μαρίτσα στις γυναίκες αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες Βουλγαρίας για την φετινή σεζόν, έπειτα από την απόφαση της Ομοσπονδίας να δώσει τέλος στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των δύο πρωταθλημάτων δεχόμενη ως τελικές τις βαθμολογίες τους που διακόπηκαν λόγω Κορονοϊού.

Η πανδημία του  Κοροναϊού οδήγησε στην  διακοπή των πρωταθλημάτων δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Στην Βουλγαρία το πρωτάθλημα ανδρών -γυναικών διακόπηκαν πριν την ολοκλήρωσή της κανονικής διάρκειας του αφήνοντας στον «αέρα» τα play-off.

Με τον χρόνο να πιέζει πλέον και τα πάντα να έχουν βγει εκτός προγράμματος, η Ομοσπονδία της γειτονικής χώρας έγινε η πρώτη Ομοσπονδία στην Ευρώπη όπου αποφάσισε να διακόψει οριστικά τα πρωταθλήματά της και να αναδείξει πρωταθλητές σε άνδρες και γυναίκες τις ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στην βαθμολογία την στιγμή της διακοπής τους…

Αντίθετες με την σχετική απόφαση ήταν η ΤΣΣΚΑ και η Χεμπέρ Πάζαρτζικ που ήταν και δεύτερη στην βαθμολογία των ανδρών.

Γκάνεφ : «Επιλέξαμε το μικρότερο κακό»

ganev_lioumpo_boulgaria

Ο πρόεδρος της Βουλγαρική Ομοσπονδίας Λιούμπομιρ Γκάνεφ έχοντας αποδείξει και ως αθλητής πως είναι άνθρωπος που δεν φοβάται να πάρει δύσκολες αποφάσεις τόνισε χαρακτηριστικά «Η απόφαση δεν είναι ευχάριστη, αλλά πιστεύουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη. Επιλέξαμε πραγματικά το μικρότερο κακό. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για την υγεία των αθλητών, παραγόντων και οπαδών. Λάβαμε και τη γνώμη των συλλόγων. Είναι πολύ δύσκολο να επιλύσουμε μια υπόθεση από την οποία δεν υπάρχουν νικητές. Είμαι πάντα αισιόδοξος».

Έτσι η Neftohimik του Νικολαϊ Ζελιάσκοφ στους άνδρες και η Μαρίτσα στις γυναίκες αναδείχθηκαν και τυπικά πρωταθλήτριες για την περίοδο 2019-20…

Ζελιάσκοφ : «Περήφανος για την ομάδα. Σίγουρος ότι θα κερδίζαμε και στα play-offs»

zeliaskov_niki_neftohimik

Μια εξέλιξη που μπορεί μεν να αφήνει ικανοποιημένους τους ανθρώπους της Neftohimik, αλλά σίγουρα δεν τους έδωσε την χαρά να πανηγυρίσουν όπως και οι ίδιοι θα ήθελαν το πρωτάθλημα.

Ο Νικολαϊ Ζελιάσκοφ μίλησε στο Volleyplanet, τόσο για την κατάσταση με τον Κοροναϊό, όσο και για τον τίτλο που κατέκτησε και επίσημα πλέον η ομάδα του… 

Ο αγαπητός σε όλους μας «Νίκι» αναφερόμενος αρχικά στον ιό και την παγκόσμια «καραντίνα» τόνισε «Η κατάσταση με τον Κοροναϊό είναι πρωτόγνωρη. Κανείς δεν το  περίμενε να φθάσουμε μέχρι εδώ και να είμαστε κλεισμένοι σπίτια μας».  

Όσο για το πρωτάθλημα ο Ζελιάσκοφ αν και τόνισε πως ήθελε να πανηγυρίσει τον τίτλο στα play-off, δήλωσε περήφανος για την ομάδα και την δουλειά που έκαναν όλοι την φετινή σεζόν.

«Το πρωτάθλημα σταμάτησε δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωσή της κανονικής διάρκειας του όπου ήμασταν πρώτοι σφραγίζοντας αυτή την θέση έχοντας 6 βαθμούς διαφορά από τις άλλες ομάδες.  Η Ομοσπονδία αποφάσισε να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα βάση της βαθμολογίας που είχαμε τώρα. Παρ’ όλο  που πήραμε με αυτόν τον τρόπο το πρωτάθλημα, όλοι θα θέλαμε να το κερδίσουμε στα play-offs. Δυστυχώς με την κατάσταση που επικρατεί σε όλο τον κόσμο δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει αυτό και να συνεχιστεί το πρωτάθλημα» υπογράμμισε ο Νικολάϊ Ζελιάσκοφ που συμπλήρωσε «Από την άλλη μεριά να σου πω την αλήθεια είμαι περήφανος με τον τρόπο που παίξαμε γιατί πιστεύω άξια κατακτήσαμε την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα κερδίζαμε και το πρωτάθλημα στα Play-off γιατί παίζαμε το καλύτερο βόλεϊ. Όλοι το λένε στη Βουλγαρία και πιστεύω με τον τρόπο που παίζαμε πάλι θα το κατακτούσαμε. Για αυτό είμαι ευχαριστημένος από την δουλειά που κάναμε όλη τη χρονιά».

ΔΙΕΘΝΗ
28/03/2024

Με 5ετές συμβόλαιο «δένει» τους διεθνείς η Βουλγαρία – «Κόβεται» όποιος θέλει να πάει διακοπές με τη γυναίκα του!

Υπογραφή 5ετούς συμβολαίου με τους αθλητές -αθλήτριες των Εθνικών ομάδων της Βουλγαρίας σχεδιάζει να υπογράψει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με...